به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ حجتالاسلام و المسلمین محسن مشرفی صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز ثبتنام مدارس حوزه علمیه برای سال تحصیلی 96-97 اظهار داشت: حوزه علمیه خراسان شامل خراسان رضوی، شمالی و جنوبی میشود که زیر نظر برنامههای شورای عالی حوزه علمیه خراسان قرار دارند و سایر حوزههای علمیه کشور زیر نظر برنامههای شورای عالی حوزه علمیه قم هستند.
وی با بیان اینکه متقاضیانی که علاقه برای ثبتنام در مدارس علمیه خراسان جنوبی هستند باید به شکل حضوری در مدارس علمیه استان حضور یابند یا به پایگاه اینترنتی حوزه علمیه خراسان مراجعه و ثبتنام کنند، تصریح کرد: ثبتنام برای متقاضیان در مدارس حوزه علمیهای که زیر نظر حوزه علمیه خراسان فعالیت میکنند رایگان است.
مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی با بیان اینکه ثبتنام متقاضیان برای تحصیل در مدارس علمیه از 15 بهمنماه امسال آغاز شده و 15 فروردینماه سال 96 ادامه دارد، افزود: زمان برای ویرایش اطلاعات متقاضیان از 21 تا 25 فروردینماه تعیین شده و همچنین توزیع کارت ورود به آزمون ششم تا دوازدهم اردیبهشتماه 96 در نظر گرفته شده است.
مشرفی با اشاره به اینکه متقاضیان برای تحصیل در مدارس علمیه باید سه مرحله را طی کنند، گفت: مرحله نخست آزمون کتبی بوده که به صورت سراسری 15 اردیبهشتماه 96 برگزار و نتایج آن نیز هشتم خردادماه 96 اعلام میشود.
وی ادامه داد: افرادی که در آزمون کتبی پذیرفته میشوند و یا معدل و شرایط آنها به گونهای است که نباید در آزمون کتبی شرکت کنند در محله دوم به مصاحبه دعوت شده که زمان آن 28 خردادماه تا 15 تیرماه 96 بوده و نتایج آن نیز 20 تیرماه اعلام میشود.
مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی به مرحله سوم پذیرش در مدارس علمیه اشاره کرد و افزود: مرحله نهایی پذیرش دوره تصبیتی بوده که متقاضیانی که در دو مرحله قبلی موفق شدهاند باید در یک دوره 40 روزه شرکت که این دوره 20 تیرماه تا 31 خردادماه 96 برگزار میشود.
مشرفی با بیان اینکه در خراسان جنوبی 23 مدرسه علمیه وجود دارد، یادآور شد: از این تعداد هفت مدرسه علمیه ویژه خواهران و 16 مدرسه ویژه برادران است.
وی با اشاره به اینکه برای پذیرش در مدارس علمیه باید متقاضیان یک سری شرایط عمومی را داشته باشند، تصریح کرد: فرزندان جانبازان 25 درصد به بالا، خانوادههای شهداء، حافظان یک چهارم قرآن و نهجالبلاغه، داوطلبان مناطق محروم و اعضای فعال بسیج امتیازاتی نسبت به دیگر متقاضیان دارند که میتوانند با ارائه مدارک خود در زمان ثبتنام از این امتیازات برخوردار شوند.
مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی اضافه کرد: همچنین داوطلبان دارای مدرک قبولی پایه نهم و با معدل 18 به بالا، پیشدانشگاهی با معدل 17 به بالا، کارشناسی و کارشناسی ارشد با معدل 12 به بالا و حافظان کل قرآن از آزمون کتبی معاف هستند.
مشرفی به شرایط سنی متقاضیان برای ثبتنام در حوزه علمیه استان اشاره کرد و افزود: در بخش برادران داوطلبان پایه نهم باید حداکثر 17 سال، پیشدانشگاهی حداکثر 20 سال، کاردانی حداکثر 22 سال، کارشناسی حداکثر 24 سال، کارشناسی ارشد حداکثر 28 سال و دکتری حداکثر 30 سال و در بخش خواهران داوطلبان پایه نهم حداکثر 18 سال، دهم حداکثر 19 سال، دیپلم و پیشدانشگاهی حداکثر 28 سال، کاردانی حداکثر 29 سال، کارشناسی حداکثر 33 سال، کارشناسی ارشد حداکثر 37 سال و دکتری حداکثر 39 سال سن داشته باشند.
وی گفت: دوره آموزشی در مدارس علمیه دو نوع بوده یک مورد برنامه آموزشی سفیران هدایت که پنج ساله و یک مورد برنامه بلندمدت که به طور متوسط 9 سال طول میکشد است.
مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی یادآور شد: با توجه به تراکم جمعیت در مرکز استان، کمبود فضای آموزشی و زیاد بودن متقاضیان تحصیل در مدارس علمیه مرکز استان به متقاضیان شهرستانی توصیه میشود اولویت نخست خود را شهرستان محل سکونت خود انتخاب کنند زیرا هم ضریب پذیرش آنها افزایش مییابد و هم در مراحل پذیرش دچار مشکل نشوند.
مشرفی با اشاره به اینکه در حال حاضر مراکز آزمون کتبی ورود به مدارس علمیه استان در بخش خواهران و برادران در شهرستانهای قاین، بیرجند و فردوس پیشبینی شده است، تصریح کرد: اگر متقاضیان در یک منطقه زیاد باشند میتوانیم درخواست برگزاری آزمون در آن منطقه را داشته باشیم.
وی ادامه داد: محل آزمون در نتیجه، قبولی و رتبه متقاضیان تاثیری ندارد بنابراین از متقاضیان درخواست میشود برای شرکت در این آزمون به نزدیکترین محل برگزاری آزمون به محل زندگی خود مراجعه کنند.
مدیر حوزه علمیه خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر محدودیتی برای پذیرش متقاضیان تحصیل در مدارس علمیه خواهران استان وجود ندارد ولی ظرفیت پذیرش در مدارس علمیه برادران استان 410 نفر پیشبینی شده است.
مشرفی اضافه کرد: ملاکهای و معیارهای تحصیل در حوزه علمیه استعداد، علاقه و انگیزه است.
وی خاطرنشان کرد: در آزمون کتبی ورود به مدارس علمیه برای مقطع نهم هر چهار پاسخ اشتباه یک نمره منفی و برای دیگر مقاطع هر سه اشتباه یک نمره منفی محسوب میشود.