شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۹
گزارش

از عدم استقبال مسؤولین از فعالیت‌های قرآنی تا حال ناخوش اعتبارات قرآنی در خراسان جنوبی

مراسم تقدیر و تشکر از مدیر نمونه قرآنی کشور در محل دفتر نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که عدم استقبال مسؤولین از فعالیت‌های قرآنی و حال ناخوش اعتبارات قرآنی استان از اهم موضوعات ارائه شده در این مراسم بود.
از عدم استقبال مسؤولین از فعالیت‌های قرآنی تا حال ناخوش اعتبارات قرآنی در خراسان جنوبی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ گسترش فعالیت‌های قرآنی کشور یکی از دغدغه‌های جامعه قرآنی و مسؤولین و متولیان امر بوده است چراکه قرآن خود از جایگاه رفیعی برخوردار است و چه انقلاب اسلامی ایران مبنای حکومتی را آموزه‌های قرآنی می‌داند تا آنجایی که با سفارش مقام معظم رهبری تربیت ده میلیون حافظ کل قرآن کریم یکی از اهداف مسؤولین قرارگرفته است.

به یقین انسان در هیچ عصر و دوره‌ای بی‌نیاز از قرآن و رهنمودهای قرآنی نبوده و نخواهد بود، آنان که راهی به جز صراط مستقیم را برگزینند و خود را بی‌نیاز از این مشعل فروزان بدانند، در ضلالت، گمراهی و سرگردانی خواهند بود.
ماجرا از یک برنامه تلویزیونی آغاز شد برنامه‌ای که همزمان از شبکه قرآن و معارف سیما پخش شد و نمونه قرآنی که از انتخاب خود بی‌خبر بود.

همزمان با سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ویژه برنامه‌ای جهت تکریم چهره‌های قرآنی در خراسان جنوبی برگزار شد که طی این برنامه محمد رضا اشرفی مسؤول سابق اداره امور قرآنی خراسان جنوبی مورد تجلیل قرار گرفت.
مراسم تقدیر و تشکر از مدیر نمونه قرآنی کشور در محل دفتر نماینده مردم بیرجند در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که در این مراسم صحبت‌هایی میان مسؤولان رد و بدل شد که عدم استقبال مسؤولین از فعالیت‌های قرآنی و حال ناخوش اعتبارات قرآنی استان از اهم موضوعات ارائه شده در این مراسم بود.

قرآن نجات بخش جامعه بشری
نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی قرآن را نجات بخش جامعه دانست و اظهار داشت: هیچ کتابی بالاتر از قرآن نیست لذا باید از این کتاب آسمانی درس بگیریم.
حجت‌الاسلام سید محمد باقر عبادی با اشاره به اینکه بهترین کتاب اخلاق و تربیتی برای انسان‌ها و حقوق بشر  قرآن کریم است، تبیین کرد: قرآن بر گردن همه ما حق دارد.

وی با اشاره به اینکه مهمترین مشکلات جامعه کنونی به دلیل بی‌توجهی به قرآن کریم است، بیان داشت: هر کجا که به این کتاب آسمانی عمل کردیم موفق بودیم ولی هر جایی که این کتاب آسمانی مورد غفلت و بی‌توجهی قرار گرفت آسیب دیدیم.

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی فعالیت‌های قرآنی انجام شده در استان را خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: اهتمام به قرآن کریم جزو اهداف انقلاب اسلامی است..
محمد رضا اشرفی مدیر نمونه قرآنی کشور متولد سال 1346و جانباز جنگ تحمیلی است که پس از 20 سال خدمت در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی به افتخار بازنشستگی نائل آمد.

وی در طول سال‌های فعالیت خود اقدامات ارزشمندی را در امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی انجام داده است و موجب تحولاتی در این عرصه شده است.
اشرفی در این دیدار با اشاره به اینکه انتخاب خود به عنوان مدیر قرآنی کشوری را مدیون زحمات مدیر کل سازمان تبلیغات استان دانست و بیان داشت: در اولیت اول اگر زحمات مدیر کل سازمان تبلیغات خراسان جنوبی نبود این توفیقات حاصل نمی‌شد.

وی به خانه‌های قرآن روستایی اشاره کرد و گفت: آبرویی که خانه های قرآن روستایی کسب می‌کنند زبان زد است.

خراسان جنوبی از مستعدترین استان‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی است
مدیر نمونه قرآنی کشور از استعدادهای خوب قرآنی در استان خبر داد و اضافه کرد: طبق سرکشی‌هایی که از روستاهای استان صورت گرفته است استعدادهای قرآنی خوبی در این مناطق نهفته است که باید این استعدادها شکوفا شوند.
اشرفی با بیان اینکه پایه کارهای قرآنی در وهله اول به دست خانواده‌ها انجام می‌شود، تصریح کرد: خراسان جنوبی از مستعدترین استان‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی است که باید به این مبحث توجه جدی شود.

وی به اقدامات انجام شده در رابطه با فعالیت‌های قرآنی سازمان تبلیغات خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه گرایش دستگاه‌های قرآنی استان بیشتر جنبه تبلیغی و ترویجی پیدا کرده است زیرا مباحث تبلیغی سرو صدای زیادی می‌کند اما با همه این وجود سازمان تبلیغات خراسان جنوبی بیشتر تلاش خود را بر مبنای آموزش فعالیت‌های قرآنی قرار داده است.

عدم توجه مسؤولین زمینه‌ساز گرایش دستگاه‌های فرهنگی به سمت برگزاری همایش‌ها
وی اعلام کرد: متأسفانه عدم توجه مسؤولین باعث شده که دستگاه‌های فرهنگی بیشتر به سمت برگزاری همایش‌ها گرایش یابند در صورتی که برگزاری همایش‌ها و سمینارها هزینه‌های هنگفتی را در بر می‌گیرد.
وی با بیان اینکه فعالیت‌های آموزشی هزینه بیشتری در بر دارد و نمود کمتری دارد، تبیین کرد: آموزش قرآن کریم به تمام اقشار جامعه از ضرورت‌های اصلی عصر حاضر به شمار می‌رود لذا آموزش به جوانان و نوجوانان امری ضروری و باید در دستور کار نهادهای فرهنگی قرار بگیرد.

وی در پایان از عدم استقبال مسؤولین استانی از فعالیت‌های آموزشی انتقاد و عدم حمایت از نخبگان و فعالان قرآنی را سبب دلسردی و بی‌انگیزگی این قشر دانست و اعلام کرد: باید زمینه مشارکت اقشار مختلف جامعه را در فعالیت‌های قرآنی فراهم کنیم.

فعالیت 74 مؤسسه قرآنی در خراسان جنوبی
مدیر عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی خراسان جنوبی نیز در این مراسم از فعالیت 74 مؤسسه قرآنی در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: طبق قانون یک درصد از درامد شهرداری‌ها باید برای کارهای فرهنگی هزینه شود چرا که هیچ کار فرهنگی بالاتر از قرآن نیست.

محمد الهی همچنین از فعالیت 170 خانه قرآن روستایی و 40 خانه قرآن شهری در سطح استان خبر داد و بیان داشت: خانه‌های قران مکان مناسبی برای توسعه و ترویج قرآن و آموزه‌های اخلاقی است.

رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز در این مراسم از حال ناخوش اعتبارات قرآنی در خراسان جنوبی خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم اعتبارات سازمان را فقط در زمینه مؤسسات قرآنی هزینه کنیم دیگر مبلغی برای سایر امور باقی نمی‌ماند لذا حال اعتبارات قرآنی در خراسان جنوبی ناخوش است که باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.

حسن سلمانی بیان داشت: سالانه بیش از 12 هزار نفر توسط سازمان تبلیغات آموزش داده می‌شوند که متأسفانه این موضوع مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

سخن پایانی...
تردیدی در این مسأله یافت نمی‌شود که قرآن به عنوان کتاب آسمانی و راهنمای زیست اخلاقی و مدنی ما در عصر کنونی مورد بی‌مهری‌های فراوانی قرار گرفته است.
 نتایج حاصل از این بی‌مهری‌ها همان است که در جامعه شاهد هستیم مسائلی مانند دروغ، ریا، تظاهر، تهمت، غافل از آنکه ناهنجاری‌های اجتماعی و اخلاقی مکرر در عرصه‌های مختلف و متنوع جامعه، حاصل رنگ باختن مفاهیم قرآنی در زندگی ما است.

مسائل فوق این پرسش را به ذهن متبادر می‌کند که چه نهاد یا سازمان‌هایی مسؤولیت قرآنی کردن اندیشه جوانان را بر عهده دارند؟ چرا نهادها و سازمان‌های ذیربط با دارا بودن بودجه‌های کلان سالیانه نقشه راهی را به جوان ایرانی نشان نداده‌اند؟
در این میان نهادهای آموزشی ما در تعلل نسبت به رنگ باختن مفاهیم قرآنی در میان جوانان از این قاعده مستثنی نیستند، زمانی که جوانان به مقاطع تحصیلی عالیه می‌رسند، دروس قرآنی را کم اهمیت جلوه می‌دهند، بنابراین بحران اخلاقی جوانان ما از پایه است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۵۶۴
کلمات کليدی: استقبال؛ مسؤول؛ فعالیت‌؛ قرآن؛ ناخوش ؛اعتبارات قرآنی؛ تقدیر و تشکر؛مجلس شورای اسلامی