شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۰۷
در جلسه هفتگی شورای شهر بیرجند‌

اختلاف قیمت بین فیش‌های آب و آب‌بها مورد بررسی قرار گرفت‌

در جلسه هفتگی شورای شهر بیرجند ‌موضوعاتی از قبیل بهای خدمات تأییدیه ایمنی فروشگاه‌ها، آسفالت معابر مهرشهر و اختلاف قیمت بین فیش‌های آب و آب بها مورد بررسی قرار گرفت.
اختلاف قیمت بین فیش‌های آب و آب‌بها مورد بررسی قرار گرفت‌
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ جلسه هفتگی شورای شهر بیرجند ظهر امروز با حضور حداکثری اعضای شورای شهر برگزار شد.
در این جلسه موضوعاتی از قبیل بهای خدمات تأییدیه ایمنی فروشگاه‌ها، آسفالت معابر مهرشهر و اختلاف قیمت بین فیش‌های آب و آب بها مورد بررسی قرار گرفت.

در دستورالعمل اول، خدمات تأییدیه ایمنی فروشگاه‌ها با نرخ 500 هزار تومان با رأی حداکثری اعضای شورا به تصویب رسید و مقرر شد که‌ کارشناس آتش‌نشانی طبق دوره‌های زمانی کپسول‌های موجود در فروشگاه‌ها را از نظر ایمنی بررسی کند.

دستورالعمل دومی که‌ در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت آسفالت معابر مهرشهر بود که در این راستا رئیس شورای شهر شهرستان بیرجند اظهار داشت: آسفالت معابر مهرشهر به پروژه‌های آب و فاضلاب گره خورده و نمی‌توانیم یک شهروند را معطل کنیم که‌ قرار است پروژه‌ای انجام شود اما زمان آن مشخص نیست و همچنین زمانی که‌ مدت زمان انجام پروژه نیز طولانی می‌شود ما نمی‌توانیم به شهروندان بگوییم در خاک زندگی کنید که‌ ما در حال انجام پروژه فاضلاب هستیم.

پروژه‌های زیرساختی آب و فاضلاب هر چه سریع‌تر انجام شود
رضا زنگویی بیان کرد: شهروندان زیادی از مهرشهر به شهرداری مراجعه می‌کنند و شهرداری اعلام آمادگی می‌کند اما آسفالت معابر منوط به اجرای پروژه می‌شود بنابراین باید اداره آب و فاضلاب زمان اجرای پروژه‌ها را اعلام کند.
وی افزود: شهروندان عدم آسفالت معابر را از چشم شهرداری می‌بینند در صورتی که‌ شهرداری اعلام آمادگی می‌کند، بنابراین باید هر چه سریع‌تر پروژه‌های زیرساختی آب و فاضلاب انجام شود.

رئیس شورای شهر ‌بیرجند در خصوص اختلاف قیمت بین فیش‌های آب و آب‌بها تصریح کرد: مبلغی که‌ به عنوان آب بها روی فیش‌ها درج شده با مبلغ فیش فرق می‌کند و مبلغ فیش دوبرابر آب بهاست بنابراین مبلغ فیش نباید از مبلغ آب بها بیشتر باشد.

لزوم نوسازی شبکه شهری در بیرجند
وی با بیان اینکه مبلغ فیش‌ها نسبت به سنوات قبل خیلی افزایش یافته است و با اشاره به مراجعات شهروندان یادآور شد: در صورت نپرداختن یک دوره، آب مشترک قطع می‌شود در صورتی که‌ برخی از مردم به دلیل مشکلات مالی قادر به پرداخت یک دوره از قبوض آب نیستند که این امر باید مورد توجه قرار گیرد.

مهدی بهترین عضو شورای شهر بیرجند نیز در این راستا اظهار داشت: شهرستان بیرجند از جمله شهرهایی است که‌ لوله کشی در آن قدمتی چندین ساله دارد و باید لوله‌ها نوسازی شوند.

وی یادآور شد: در راستای اصلاح شبکه‌های آب مصوبه‌ای داشتیم که بر اساس آن باید گزارشات فصلی از میزان جذب اعتبار از محل این مصوبه و هزینه‌کرد آن برای بازسازی پروژه‌های آب و فاضلاب به شورا ارائه می‌شد که‌ تاکنون با گذشت چندین ماه هیچ گزارش عملکردی در این راستا ارائه نشده است.

قیمت آب دو برابر قیمت آب بهای مصرفی است
عضو شورای شهر بیرجند افزود: در بسیاری از فیش‌های آب در دوره ارسالی قیمت آب دو برابر قیمت آب بهای مصرفی است و همچنین مبلغ بیشتر از آب بهاست.

بهترین تصریح کرد: در این راستا بسیاری از شهروندان از آب استفاده نمی‌کنند اما کارمزد آن را باید پرداخت کنند که‌ این امر شرعاً درست نیست.

شهردار بیرجند نیز در ادامه جلسه در خصوص آسفالت معابر مهرشهر اظهار داشت: در حال حاضر آسفالت کردن معابر ضرر و زیان آن کمتر از اتمام پروژه‌های آب و فاضلاب است چراکه در برخی معابر زیرساخت‌ها آماده و صدها میلیون هزینه شده است که‌ به دلیل پروژه‌های آب و فاضلاب تعطیل شده است.

عباسعلی مدیح یادآور شد: اگر ما این کار را ادامه ندهیم زیرساخت‌ها از بین می‌رود بنابراین آب و فاضلاب باید مدت زمان اجرای پروژه‌ها را اعلام کنند و یا به شهرداری اجازه آسفالت معابر مهرشهر را بدهند.

99/85 درصد جمعیت خراسان جنوبی از آب شرب بهره‌مند هستند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی هم تصریح کرد: شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی در سطح  24 شهر خدمات خود را ارائه می‌دهد و در این راستا به زودی گیوک و ارسک نیز تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
مهدی هاشمی‌مقدم با بیان اینکه 99/85 درصد جمعیت استان از آب شرب بهره‌مند هستند گفت: شرکت آب و فاضلاب یک شرکت خصوصی است و هر مترمکعب آب حدود 560 تومان برای ما زیان دارد که‌ این زیان باعث عقب ماندگی جدی در ارائه خدمات می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مشکل ما ناشی از این است که‌ در دوره گذشته دولت ضریب آب بهای استان را بدون شرایط استان و با ضریب غیرکارشناسی گذاشته بود و قرار شد دولت جبران کند که‌ متأسفانه دولت پرداخت نکرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته تخصیص اعتبارات 11 درصد بوده است افزود: طی این مدت در سطح شهر پروژه‌های فعالی نداشتیم و نگران فراهم نکردن زیرساختها بودیم بنابراین در حال حاضر 5 پیمان فاضلاب را فعال کردیم و پیمان ششم نیز در دست انجام است.

اجرای فاضلاب در مهرشهر در حال انجام است
هاشمی‌مقدم تصریح کرد: در مهرشهر با وجود مشکلاتی که‌ داریم اجرای فاضلاب انجام شده است و کلکتور با 2 میلیارد تومان در حال انجام است و همچنین در زون 7، پیمانکار در حال انجام کار است و در زون 6 نیز ارزیابی پیمانکار انجام شده که‌ گره حل آن در مسکن و شهرسازی است و برای رفع این مشکل باید جلساتی با مسئولان مسکن و شهرسازی گرفته شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: مردم مکلف هستند که‌ شبکه فاضلاب را به انشعاب وصل کنند در غیر این صورت آب آنان باید قطع شود در این راستا برای رفع مشکل مالی مردم اعطای وام قرض الحسنه بهترین راه حل بود اما این موضوع به دلیل اینکه بانکها به دنبال منافع خودشان هستند، محقق نشد.

هاشمی‌مقدم تنها راه حل برای حل این مشکل و فشار نیاوردن به مردم را در نظرگرفتن ردیف هزینه‌ای برای شرکت آب و فاضلاب دانست و گفت: ماهیت شرکت‌ آب و فاضلاب خصوصی است و اگر دولت هزینه‌ای بدهد برای طرح هادی عمرانی است.

در این جلسه مقرر شد شورای شهر طی نامه‌ای پیشنهاد ردیف بودجه را به  آب و فاضلاب بدهد و آب و فاضلاب بررسی کند و همچنین در خصوص آسفالت مهرشهر نیز مقرر شد جلسه ویژه‌ای با مسکن و شهرسازی برگزار شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۵۸۲
کلمات کليدی: قیمت؛ بین؛ فیش‌؛ آب؛ آب‌بها؛ بررسی؛ هفتگی؛ شورای شهر؛ بیرجند‌