به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ سید جلال مدرسی اظهار داشت: در حال حاضر 96 هزار رأس دام سنگین و یکمیلیون و 654 هزار و 823 رأس دام سبک که بیشتر به صورت سنتی نگهداری میشوند در راستای تولید توسط بهرهبرداران مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر تعداد واحدهای مدرن خراسان جنوبی بیش از 400 واحد دامداری است که حدود 10 هزار رأس دام سنگین پرورش و مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: تعداد 112 واحد صنعتی دیگر نیز با ظرفیت 3 هزار و 474 راس دام سبک فعال هستند.
مدرسی خاطرنشان کرد: میانگین ایجاد فرصت شغلی در واحدهای دامداری محلی و واحدهای صنعتی که بیشتر منطقه را پوشش میدهد به طور میانگین 2 نفر است.
وی بیان کرد: سالانه میزان فرآوردههای دامی و لبنی در خراسان جنوبی بیش از 100 هزار تن است که ارزش اقتصادی آن بیش از یک هزار میلیارد ریال است که این میزان روانه بازار داخلی و استانهای همجوار مانند خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، تهران، کرمان و دیگر استانها میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: با توجه به اینکه دامداری خراسان جنوبی به دو شکل سنتی و صنعتی اداره میشود و دامداران در امر تولید فعالیت دارند خدماتی مانند بیمه و اعطای علوفه یارانهای به شکل سهمیه بلند مدت در اختیار دامداران قرار میگیرد.
مدرسی گفت: در راستای فعالیتهای دامداری در استان اقداماتی از قبیل صدور مجوزهای لازم برای راهاندازی کارخانجات، فرآوردههای لبنی در ایجاد کامل چرخه تولید و کاهش دغدغههای دامداران صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کارخانجات شیر پاستوریزه در خراسان جنوبی 8 کارخانه است و یک کشتارگاه صنعتی دام نیز در استان فعال است و بیشتر واحدهای سنتی در داخل یا حاشیه روستا قرار گرفتهاند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: واحدهای صنعتی بیشتر در شهرستانهای بیرجند، قاین، سربیشه، فردوس و خوسف قرار دارد و با توجه به برآوردهای انجام شده حدود 30 درصد واحدهای دامداری و 50 درصد واحدهای صنایع جانبی مربوطه دچار بحران مالی هستند که با تلاش و کوشش بیوقفه درصدد رفع مشکلات آنها هستیم.
کلمات کليدی: هزار تن؛ فرآورده؛ لبنی ؛ دام؛ خراسان جنوبی ؛بهبود؛ تولیدات دامی ؛سازمان ؛جهاد کشاورزی