به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ آزاده ابراهیمزاده عصر امروز در جمع خبرنگاران پیرامون برگزاری همایش کشوری پژوهش در توسعه سلامت با محوریت سلامت سالمندان اظهار داشت: سالمندان افرادی با سن بالای 65 سال را در بر میگیرد.
وی به اهمیت برگزاری این همایش با محوریت سلامت سالمندان اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه بسیاری از بیماریها و عفونتها در افراد سالمند با دیگر افراد و همچنین عوارض این بیماریها متفاوت بوده و در حال حاضر جمعیت سالمندان در جهان رو به افزایش است، به نظر میرسد محور سلامت سالمندان یکی از محورهای مهم باشد.
دبیر علمی پنجمین همایش کشوری پژوهش در توسعه سلامت با محوریت سلامت سالمندان با بیان اینکه در حال حاضر سالمندان در جهان 10 تا 15 درصد از جمعیت جهان را تشکیل میدهند، یادآور شد: پیشبینی میشود این جمعیت در سال 2050 به 22 درصد برسد.
ابراهیمزاده با اشاره به اینکه در ایران شاخص امید به زندگی به 74 سال رسیده است، گفت: جمعیت سالمندان در ایران در حال حاضر حدود 10 درصد از مجموع جمعیت کشور را به خود اختصاص دادهاند و با توجه به روند طبیعی افزایش جمعیت سالمندان در جهان شاهد این افزایش در ایران نیز خواهیم بود به طوری که به 23 درصد افزایش مییابد.
وی یادآور شد: در ایران استانهای گیلان، مازندران، چهارمحال بختیاری و خراسان جنوبی بالاترین جمعیت سالمندان را دارند و همچنین سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان کمترین میزان جمعیت سالمندان را دارد.
دبیر علمی پنجمین همایش کشوری پژوهش در توسعه سلامت با محوریت سلامت سالمندان با بیان اینکه دو موج سالمندی در کشور پیشبینی میشود، افزود: یک موج از سالمندی مربوط به دهه شصتیها بوده که تا 30 آینده وارد سن سالمندی میشوند که این امر نشان از اهمیت برگزاری این همایش با محوریت سلامت سالمندی است.
ابراهیمزاده با اشاره به اینکه چندین جلسه در رابطه با برگزاری همایش کشوری پژوهش در توسعه سلامت با محوریت سلامت سالمندان در استان تشکیل شده است، اضافه کرد: طراحی پوستر نخستین اقدام در رابطه با برگزاری این همایش بوده است.
وی گفت: برای برگزاری این همایش دو فراخوان به صورت رسمی انجام شده است.
دبیر علمی پنجمین همایش کشوری پژوهش در توسعه سلامت با محوریت سلامت سالمندان با بیان اینکه مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه این همایش 30 آبانماه امسال بوده که این مهلت تا 30 دیماه امسال تمدید شد، تصریح کرد: در مجموع 276 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است.
ابراهیمزاده با اشاره به اینکه کار داوری این مقالات توسط 85 داور استانی انجام گرفته است، یادآور شد: از مجموع مقالات ارسال شده به دبیرخانه این همایش 170 مقاله پذیرفته شده که از این تعداد 45 مقاله به صورت سخنرانی و 125 مقاله به صورت پوستر ارائه میشود.
وی با بیان اینکه تعداد سخنرانان مدعو این همایش 25 نفر از اساتید برجسته کشوری هستند، تصریح کرد: قرار است مقالاتی که امتیاز بالاتری را کسب کنند با هماهنگی انجام گرفته با سه مجله چاپ شوند.
ابراهیمزاده محورهای این همایش را 10 محور دانست و افزود: این محورها شامل خودمراقبتی و مراقبتها ادغام یافته، تحقیقات علوم پایه در زمینه سالمندان، بیماریهای واگیردار و غیرواگیردار، اعتیاد و مسمویتها، دارو درمانی، توانبخشی و حمایتهای اجتماعی، آموزش سلامت، سلامت دهان و دندان، تعذیه و فعالیتهای بدنی و سوانح و حوادث میشود.