شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۴۶
گزارشی از از جلسه شورای شهر بیرجند

عرضه میوه و تره‌بار در بیرجند در انحصار ۲۰ نفر خاص است

جلسه شورای شهر بیرجند در حالی برگزار شد که مصوبه نداشت و به مواردی از جمله عرضه میوه و تره‌بار در بیرجند در انحصار ۲۰ نفر خاص پرداخته شد.
عرضه میوه و تره‌بار در بیرجند در انحصار ۲۰ نفر خاص است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ ظهر امروز در جلسه بیش از 3 ساعته شورای شهر که طبق معمول با تأخیر اعضای شورا برگزار شد مطالب زیادی مطرح شد.

خزانه‌دار شورای اسلامی شهر بیرجند در ابتدای جلسه با اشاره به افزایش قیمت میوه و تره‌بار خطاب به رئیس سازمان میوه و تره‌بار اظهار داشت: قیمت این اقلام اخیراً بسیار گران شده تا جایی که پرتغال بین 8 هزار تومان تا 10 هزار تومان رسیده است و این قیمت‌ها را همه نظاره‌گر هستیم.

رضا حسنی‌صفت با بیان اینکه طبق نظریات مختلف عرضه میوه و تره‌بار در بیرجند به دلیل اینکه در انحصار 20 نفر خاص است و هر گونه‌ای که بخواهند توزیع می‌شود اظهار داشت: این روند سبب گرانی میوه می‌شود و در بررسی‌هایی که انجام شده به گونه‌ای است که همان 20 نفر هرگاه که بخواهند میوه وارد کرده و هر وقت که بخواهند وارد نمی‌کنند.

خزانه‌دار شورای اسلامی شهر بیرجند گفت: باید مشخص شود هدف از تشکیل سازمان میوه و تره‌بار توزیع میوه است و اینکه در امر تهیه و توزیع باید کارها با نظارت بیشتری انجام شود و به گونه‌ای باشد که مردم تنها منتظر چهارشنبه بازار نباشند و قیمتها در تمامی روزهای هفته باید مناسب و میوه فراوان باشد.

حسنی‌صفت افزود: سازمان میوه و تره‌بار در سال 92 تشکیل و با وجود اینکه مصوبه ساخت سردخانه را داشتید چرا تاکنون اقدامات قابل قبولی در زمینه سردخانه انجام نشده است و با وجود اینکه در این راستا بودجه لازم هم تصویب شده چرا گام‌هایی اساسی در زمینه ایجاد سردخانه برای نگهداری میوه انجام نشده است؟

وی با بیان اینکه در بسیاری از استان‌های کشور در ایام خاص میوه به صورت زیاد خریداری و در سردخانه‌ها نگهداری کرده تا در هنگام گرانی بتوانند میوه‌ها را توزیع کنند اظهار داشت: سازمان میوه و تره‌بار باید میوه را از استان‌هایی که ارزان است خریدار ی و دپو کرده تا در ایامی که قیمت‌ها گران است به عرضه برسانند.

خزانه‌دار شورای اسلامی شهر گفت: رئیس سازمان میوه و تره‌بار استان طبق بررسی‌های به عمل آمده طی ماموریت‌هایی به استان‌های مختلف کشور سفر کرده و میوه‌های مختلفی را بازدید کرده است اما برای خرید آنها اقدام نکرده است در میدان‌های مختلف عرضه میوه نوسان قیمت وجود دارد که نظارت باید بیشتر باشد.

حسنی‌صفت افرود: رئیس هیئت مدیره وقتی در 7 نهاد و دستگاه دیگر خدمت می‌کند چگونه می‌تواند تمرکز خود را بر همه جا داشته باشد و به نظر من باید آقای عباسی جزو هیئت مدیره باشد.

وی با بیان اینکه سازمان میوه و تره‌بار باید دپوی میوه داشته باشد تا بتواند قیمت‌ها را بشکند اظهار داشت: اگر سردخانه نداریم دیگر سردخانه‌های سطح شهر را اجاره کنید.

رئیس سازمان میوه و تره‌بار شهرداری بیرجند نیز در پاسخ به این مطالب اظهار داشت: در سال 92 اینجانب وارد عرصه میوه و تره‌بار شدم که در بدو ورود اهدافی را برای خود تعیین کردم و یکی از آن اهداف حذف واسطه و عرضه مستقیم میوه به روزبازارها بود.

عباسی با بیان اینکه در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی اشتغالزایی یکی از مهمترین اهداف ما است، افزود: برای 700 نفر در روزبازارهای شهرداری به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است و در زمینه کاهش دلالان در هر هفته بیش از 500 تن میوه و تره‌بار عرضه می‌شود که بر خلاف ناملایمات و سنگ‌اندازی‌هایی که هست اما مردم همیشه قدرشناس کار ما بوده‌اند.

وی بیان کرد: بخش خصوصی برای ایجاد سرمایه‌گذاری در زمینه سردخانه رغبت زیادی نداشته چراکه بخش خصوصی چند سردخانه برای نگهداری میوه در بیرجند احداث کرده است و توانستیم مشارکت بخش خصوصی را در احداث واحدهای تجاری داشته باشیم.

رئیس سازمان میوه و تره‌بار شهرداری بیرجند گفت: توانستیم در این مدت 30 غرفه میوه و تره‌بار در سایتهای اداری، مسکن مهر و نقاطی که مردم به میوه نیاز دارند و کمتر واحد تجاری وجود داشته است از طریق کانکس ایجاد کنیم.

عباسی با بیان اینکه برخی از افراد نمی‌خواهند کاری برای مردم انجام شود افزود: اگر ما در سازمان میوه و ترهبار بخواهیم کاری را برای مردم انجام دهیم باید با هیئت مدیره بجنگیم تا بتوانیم یک کانکس برای عرضه محصولات داشته باشیم و هر روز از حراست چندین بار به سازمان میوه و تره‌بار مراجعه می‌شود که به عنوان مثال شما چرا برای چهارشنبه بازار بیرجند درب گذاشتید و دائم ما را درگیر موضوعات ریز و درشت می‌کنند و از اهداف مان ما را دور می‌کنند.

وی افزود: اما با وجود تمامی ناملایمات و سنگ‌اندازی‌ها کارهایی انجام می‌شود و ما به دنبال رفاه حال مردم بوده و تلاش کردیم در مدت 3 سال 38 غرفه در بازار غفاری که شامل کشتارگاه‌ها است را جانمایی کنیم و امیدواریم تا یک ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

رئیس سازمان میوه و تره‌بار شهرداری بیرجند گفت: بخش خصوصی بیش از 6 هزار و 700 میلیون تومان سرمایه‌گذاری کرده در حالی که اعتبارات ما در سال 92 مبلغ 500 میلیون تومان بوده است و امروز به یک میلیارد تومان رسیده و ما فهمیدیم با دست خالی اما با وجود حمایت مردم می‌شود کار انجام داد.

عباسی با اشاره به سردخانه میوه در بیرجند افزود: مصوبه احداث سردخانه دو سال است در شورای شهر تصویب شده اما به دلیل کاهش درآمد شهرداری در اولویت نخست برنامه‌ها نبوده و فاز نخست آن 760 میلیون تومان برآورد شده بود که پیمانکار در مناقصه با 410 میلیون تومان برنده شد و فاز نخست آن در حال حاضر به مرحله فنداسیون رسیده اما پیمانکار خاتمه قرارداد داده است.

وی با اشاره به چند برنامه پیشنهادی اظهار داشت: راه‌اندازی بازار خودور، راه‌اندازی بازار پرندگان و بازار شیلات جزو چند طرح پیشنهادی سازمان است.

شهردار بیرجند نیز اظهار داشت: با وجود اینکه درآمد شهرداری کاهش یافته بیشتر تمرکز خود را روی حقوق کارکنان و کارگران متمرکز کردیم و در این راستا احداث سردخانه جزو اولویت برای ما نبوده اما تلاش می‌کنیم برای تأمین بودجه آن در نیمه سال آینده شرایط فراهم شود.
عباسعلی مدیح افزود: من از سازمان میوه و تره‌بار و شخص آقای عباسی بسیار گلایه‌مند هستم زیرا امروز در جلسه شورای شهر باید بفهمم که آنها برای خرید میوه از استان‌های دیگر اقدام می‌کنند اما هیئت مدیره مخالفت کرده است باید بررسی شود که چرا رئیس هیئت مدیره مخالفت کرده است.
وی افزود: شهرستان بیرجند 50 سال سردخانه نداشته اما با تمام محدودیت مالی که داشتیم تا فاز نخست سردخانه پیش رفتیم پس گام‌های زیادی در این راستا برداشته شده است و از طرفی در شهرستان بیرجند سردخانه چند تنی داریم که بیشتر اوقات 50 درصد ظرفیت آن خالی است.
قالیبان یکی دیگر از اعضای شورای شهر بیرجند اظهار داشت: مردم شهرستان بیرجند از چهارشنبه بازار استقبال خوبی دارند و همیشه قدردان این خدمت سازمان میوه و تره‌بار و ایجاد غرفه‌های توزیع میوه در خیابانها و میادین سطح شهر هستند.

وی بیان کرد: در میادین عرضه میوه در سطح شهر نوسانات قیمت وجود دارد اما اگر رقابت پیش آید شاید وجود رقابت افزایش قیمت میوه را کاهش دهد و باید تلاش شود تا قسمت دیگر از شهر بیرجند نیز مانند چهارشنبه بازار ایجاد شود.
طاهری دیگر عضو شورای اسلامی شهر بیرجند نیز اظهار داشت: باید سعی کنیم اظهار نظرهای ما کمی منصفانه باشد و تنها به سیاه‌نمایی بسنده نکنیم چراکه در این مدت سازمان میوه و تره‌بار زحمات بسیار زیادی کشیده است.

وی با بیان اینکه فراموش نکینم ما به عنوان عضو شورای شهر باید هدایتگر دیگر نهادها باشیم اظهار داشت: راحت‌تر بگوییم باید راه‌حلها را ارائه دهیم تا سوء تفاهم‌ها برداشته شود و اگر مشکلی در هیئت مدیره است باید به شهرداری ارجاع داده شود تا شهردار تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

بهترین، دیگر عضو شورای شهر بیرجند اظهار داشت: سازمان میادین میوه و تره‌بار جزو سازمان‌های درآمدزا است و الان زمان بودجه‌ریزی شورا برای سال آینده است که باید در زمینه درآمدی هوشیار باشیم و هرچه که شهرداری به ما پیشنهاد داد آن را را تایید نکنیم و اگر می‌خواهیم منابع درآمدی را در بودجه مصوب کنیم بدانیم چه چیزی را مصوب کرده و درآمدها چقد واقعی بوده است.

رضازنگویی رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند نیز اظهار داشت: طبق سخنانی که عباسی رئیس سازمان میوه و تره‌بار شهر بیرجند داشتند مبنی بر اینکه قرار بود از استانهای دیگر میوه ارزان قیمت خریداری کند اما رئیس هیئت مدیره مخالفت کرده در دقایقی پیش من با آن شخص صحبت کردم و او به گونه‌ای دیگر مطلب را بیان کرد که باید در یک جلسه تخصصی برای اعضای شورا این موضوعات روشن شود.
گزارش از اعظم انصاری
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۷۵۶
کلمات کليدی: میوه ؛ تره‌بار ؛بیرجند ؛انحصار؛جلسه شورای شهر بیرجند ؛شورای شهر