به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از مهر ؛ پروژه استادیوم ۱۵ هزارنفری غدیر بیرجند در اسفندماه ۸۵ عملیات اجرایی آن آغاز شد و قرار بود بااعتبار پنج میلیارد تومان در طول سه سال به اتمام برسد که فضای خوبی برای توسعه ورزش های فوتبال و دومیدانی باشد.
این پروژه از زمان احداث خود تاکنون چهار مدیرکل و یک سرپرست را به خود دیده است و در هر دوره هم وعدههایی برای افتتاح این پروژه به مردم استان داده شده بود.
مدیران قبلی ورزش و جوانان استان وعدههای بسیار برای افتتاح این پروژه بزرگ ورزشی استان دادند که تاریخ این وعدهها به سال ۸۸ بر میگردد. از این سال بود که زمزمههای کمبود اعتبار این ندا را رساند که خبری از افتتاح این پروژه ورزشی در آن سال نیست.
وعده افتتاح را بار دیگر وزیر اسبق ورزش و جوانان در آن زمان داد که اعلام کرد این ورزشگاه دهه فجر همان سال به مردم استان تحویل خواهد شد.
اما باز دهه فجر رسید و خبری از افتتاح نشد و مسئولان ورزش و جوانان استان اعلام کردند به دلیل مشکلات کمبود اعتباری بازهم پروژه به اتمام نرسیده است.
در سال ۹۱ پیگیریها از سوی مسئولان این نتیجه را داد که این پروژه ورزشی در ردیف پروژههای مهر ماندگار قرارگرفته تا امیدها برای افتتاح هر چه سریعتر این ورزشگاه دوباره جان بگیرد.
هر سال قول های افتتاح برای این پروژه تکرار شد تا به امروز که یک دهه میگذرد و بالاخره انتظار ورزشکاران استانی بااعتباری بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان به پایان رسید چرا که این پروژه عظیم علیرغم مشکلات و سختیهایی که پشت سر گذاشت، طی روزهای آینده، همزمان با سفر رئیسجمهور به خراسان جنوبی افتتاح میشود و البته این وعدهای است که هنوز مردم استان امید بر تحقق آن ندارند چراکه خلف وعدهها زیاد دیدهاند.
جای بسی تعجب است که زمینساخت این پروژه در ۱۰ سال پیش توسط استانداری تعیینشده و اکنون که در روزهای پایانی احداثش به سر میبرد، اظهاراتی شنیده میشود که کاش از ابتدا این کارشناسیها به عمل میآمد. بنا به گفته استاندار خراسان جنوبی این پروژه نه از اولویت های استان بوده و نه دردی را دوا میکند. از اینها که بگذریم، این مقام استانی معتقد است که بزرگترین پروژه ورزشی خراسان جنوبی در مسیر رودخانه قرار داشته و جانمایی درستی نیز ندارد.
هزینه کرد ۱۶ میلیارد تومان برای احداث استادیوم
مسئول دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار کرد: احداث پروژه ۱۵ هزارنفری غدیر در اسفندماه ۸۵۵ آغاز شده است.
مرتضی توانا با بیان اینکه تاکنون ۱۶ میلیارد تومان برای احداث این پروژه هزینه شده است، افزود: برای آسفالت و خیابانکشی این پروژه اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان نیازمند است.
وی از افتتاح این پروژه همزمان با سفر رئیسجمهور به بیرجند خبر داد و گفت: امید است افتتاح این پروژه گامی بلند در توسعه ورزش استان باشد.
توانا با بیان اینکه این پروژه تا پایان زمان احداث مشکلات زیادی را پشت سر گذاشت، گفت: کمبود اعتبارات از مهمترین عوامل تأخیر تکمیل این پروژه بود.
زمین جانمایی پروژه به عهده استانداری بوده است
وی با اشاره به اظهارات شنیدهشده پیرامون غیر کارشناسی بودن پروژه بیان کرد: زمین احداث ساخت استادیوم غدیر توسط استانداری در اختیار شرکت توسعه و اماکن ورزشی قرار داده شده است.
استادیوم ۱۵ هزار نفری بیرجند در مسیر رودخانهای قدیمی قرار دارد که باید در مسیر این رودخانه، کانال انتقال آب احداث شودمسئول دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ادامه داد: این پروژه میتوانست در مکانهایی مانند قسمتی از مهرشهر یا سایت اداری ارتش جانمایی شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این پروژه در مسیر رودخانهای قدیمی قرار دارد، افزود: باید در مسیر این رودخانه، کانال انتقال آب احداث شود.
توانا با اشاره به فرسودهشدن تجهیزات و صندلی های این استادیوم بیان کرد: صندلی های این استادیوم سال ۹۰ توسط پیمانکار پروژه خریداری شد.
وی ادامه داد: با توجه به تحریم های حاکم در سال ۹۰، این پیمانکار صندلیها و تجهیزاتی را خریداری کرده که جنس مرغوبی نداشت.
توانا با بیان اینکه این تجهیزات بعد از گذشت دو سال در برابر آفتاب رنگ باخت و فرسوده شد، افزود: بعد از مکاتبههای انجامشده، پیمانکار با پول شخصی خودش دوباره تجهیزات این پروژه را تعویض کرد.
تأمین هزینه نگهداری از این استادیوم نیازمند اعتبارات ملی
مسئول دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی بیان کرد: هم اکنون بیش از یک ماه از خرید تجهیزات نمیگذرد و این صندلیها کاملاً مرغوب هستند.
وی با اشاره به هزینههای نگهداری این پروژه بیان کرد: استادیوم ۱۵هزار نفری غدیر سالانه نیازمند ۳۰۰ میلیون اعتبار برای نگهداری است.
توانا بیان کرد: تأمین هزینه نگهداری از این استادیوم نیازمند اعتبارات ملی و همکاری دستگاههای استانی است.
استادیوم ۱۵هزار نفری غدیر سالانه ۳۰۰ میلیون اعتبار برای نگهداری می خواهد که تامین این هزینه ها به اعتبارات ملی نیاز داردوی با اشاره به مزیت های احداث این پروژه بیان کرد: توسعه ورزش استانی، میزبانی از مسابقات ورزشی و قوی کردن ورزش پایه استان از مهمترین مزیت های این استادیوم است.
مسئول دفتر فنی اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی ادامه داد: این پروژه مجموعه کامل ورزشی بوده و عموم مردم میتوانند از آن استفاده کنند.
ساخت استادیوم ۱۵ هزار نفری اولویت خراسان جنوبی نبود
استاندار خراسان جنوبی ۱۳ بهمن ماه سال جاری در دیدار با قائم مقام بنیاد شهید کشور با انتقاد از وجود بسیاری از سالنهای ورزشی بلااستفاده در استان، افزود: در حال حاضر برخی مجموعههای ورزشی در استان داریم که حتی پول آب و برق ان را نداریم و دنبال این هستیم که حتی آنها را به صورت رایگان به مجموعههای دیگر واگذار کرده تا با هزینه خودشان اداره شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در استان دهها سالن ورزشی وجود دارد اما ظرفیت بهره برداری حتی به ۲۰ درصد هم نمیرسد، بیان داشت: بیشتر سالنهای ورزشی استان تنها ادارات از آن استفاده میکنند و صبحها ظرفیت آن خالی است.
استاندار خراسان جنوبی با انتقاد از ساخت استادیوم ۱۵ هزار نفری در استان بدون جانمایی مناسب، گفت: ساخت این پروژه اولویت استان نبوده و حتی یک تیم نداریم که دو هزار تماشاگر داشته باشد این در حالی است که هزینههای نگهداری آن خیلی بالا است.
پرویزی با اشاره به اینکه برای این پروژه جانمایی خوبی نشده و در مسیر سیل ساخته شده است، بیان کرد: در همین راستا برای این پروژه امسال ۵۰۰ میلیون از مدیریت بحران اختصاص داده شده است.
استادیوم ۱۵ هزارنفری جهشی برای ورزش خراسان جنوبی
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی نیز پیشازاین گفته بود: نگاه به استادیوم ۱۵ هزارنفری بیرجند فرصتی برای ایجاد جهشی خوب در ورزش خراسان جنوبی باشد.
محمد اسماعیل افضلپور ورزشگاه نیمهتمام ۱۵ هزارنفری بیرجند را فرصتی برای استان در شرق کشور دانست و اظهار کرد: هرچند که ممکن است در گذشته در نحوه جانمایی طرح دقت لازم نشده باشد اما باید برای افتتاح هرچه زودتر این پروژه تلاش کنیم.
وی افزود: هماکنون باید نگاه به این پروژه بهعنوان یک فرصت ورزشی برای ایجاد جهشی خوب در ورزش خراسان جنوبی باشد.
افضلپور تصریح کرد: جاده دسترسی، آسفالت خیابانهای اطراف، پارکینگ و کانالهای انتقال آب این پروژه هنوز آماده نیست.
امید است احداث استادیوم ۱۵ هزارنفری غدیر بتواند نقشی مهم در توسعه ورزش استان ایفا کنند و محوری برای اقتصاد استان باشد.