چهارشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۵
همایش انجمن دیرینه‌شناسی ایران در بهشت زمین‌شناسی ایران؛

زمین گهربار «طبس» رمزگشایی می‌شود

یازدهمین همایش انجمن دیرینه‌شناسی ایران در طبس برگزار می‌شود؛ دیرینه‌شناسی از طریق بررسی فسیل‌ها به مطالعه‌ی گذشته‌ی زمین می‌پردازد و در این زمینه طبس دارای مناطق غنی و منحصربه‌فرد فسیلی است؛ همزمان با این همایش، طبس به‌عنوان پایتخت چینه‌شناسی کشور معرفی و موزه‌ی علوم زمین نیز در این شهر افتتاح می‌شود.
زمین گهربار «طبس» رمزگشایی می‌شود
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از گلشن طبس؛  شهرستان طبس با برخورداری از قابلیت‌های متعدد بالفعل و بالقوه، همواره سعی کرده جا پایش را در همه جا محکم کرده و خود را ثابت کند؛ گرچه طبس علی‌رغم تمام توانمندی‌ها و پتانسیل‌های ذاتی و خدادادی خود، گاهی مورد کم‌لطفی نیز قرار گرفته، اما سخنان مصطفی حیدری سرپرست دانشگاه پیام نور مرکز طبس و وصال یحیی‌شیبانی دبیر اجرایی یازدهمین همایش انجمن دیرینه‌شناسی ایران در جمع خبرنگاران مبنی بر برگزاری این همایش به میزبانی شهرستان طبس، نشان از سوسویی از توجه دارد.

این همایش با 14 محور تخصصی مختلف، قرار است با حضور دانشمندان و زمین‌شناسان سراسر کشور، به مدت دو روز در روزهای 17 و 18 اسفند در طبس و به میزبانی دانشگاه پیام نور این شهر برگزار شود.

دیرینه‌شناسی شاخه‌ای از زمین‌شناسی است که از طریق بررسی فسیل‌ها به مطالعه سن و زمان گذشته‌ی زمین می‌پردازد و در این زمینه طبس دارای مناطق غنی و منحصربه‌فرد فسیلی است؛ برگزاری یازدهمین همایش انجمن دیرینه‌شناسی ایران که متناسب با قابلیت‌های طبس است به‌طور قطع می‌تواند تأثیر بسزایی در معرفی هر چه بهتر و بیشتر طبس، حتی در سطح جهانی داشته باشد.
علاوه بر دانشمندان ایرانی و اساتید دروس مرتبط دانشگاه‌های سراسر کشور و مسئولانی همچون معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل سازمان ایمیدرو، رئیس میراث زمین‌شناختی کشور، رئیس سازمان زمین‌شناسی مشهد و...، دانشمندانی از کشورهای خارجی نیز در این همایش حضور پیدا می‌کنند و حتی 2 سخنران کلیدی مراسم افتتاحیه این همایش جزو دانشمندان خارجی هستند که پیش‌تر درباره‌ی فسیل‌های طبس تحقیق کرده‌اند.

همایش انجمن دیرینه‌شناسی ایران که سالی یک بار در دانشگاه‌های معتبر مراکز استان‌ها برگزار می‌شود، به دلیل ویژگی‌های خاص و منحصربه‌فرد زمین‌شناسی طبس که به بهشت زمین‌شناسی ایران معروف است، امسال با 11 اسپانسر مالی و علمی در این شهرستان برگزار می‌شود.

طبس و بیابان‌های آن 17 و 18 اسفند 1395 میزبان کسانی است که شاید بیشتر از خود اهالی طبس، قدر داشته‌های طبس را می‌دانند؛ کسانی که چشم‌شان غیر از سبزی جنگل و خروش دریا، چشمک زیبای فسیل‌ها، صدای فشرده شدن لایه‌های زمین، و نغمه‌ی زیبای سنگ‌ها را حس می‌کند و برایش ارزش قائل‌اند.

یازدهمین همایش انجمن دیرینه‌شناسی کشور که به میزبانی شهرستان طبس برگزار می‌شود، حدود 120 مقاله دریافت کرده که در دست بررسی است و 300 میهمان داخلی و خارجی خواهد داشت؛ شرکت‌کنندگان در این همایش در روز نخست، مقاله‌های خود را در قالب سخنرانی و پوستر ارائه می‌دهند و در روز دوم، از یکی از 3 منطقه‌ی فسیلی که نامزد شده شامل دهانه کلوت خرو، کلمرد و حوزه دو راه بازدید می‌کنند.

قرار است همزمان با برگزاری این همایش، طبس به‌عنوان پایتخت چینه‌شناسی کشور معرفی شود؛ علاوه بر این موزه دائمی علوم زمین نیز که بابت فاز نخست آن 100 میلیون تومان هزینه شده در طبقه تحتاتی عمارت سردرب باغ گلشن طبس افتتاح می‌شود؛ در پایان این همایش کتاب سال زمین‌شناسی نیز معرفی شده و از مقاله برتر، استاد برتر و زمین‌شناس برتر به‌طور ویژه تقدیر می‌شود؛ به شرکت‌کنندگان تندیسی از جنس سنگ مرمر پرتغالی که خاص طبس است اهدا می‌شود؛ همچنین تمامی مقالات هم در قالب کتاب و لوح فشرده در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

تحقیق و پژوهش یکی از مهمترین مؤلفه‌های پیشرفت یک جامعه است؛ همایش انجمن دیرینه‌شناسی علاوه بر بار علمی که برای طبس به‌دنبال دارد، با انگیزه‌ی معرفی شهرستان طبس به‌عنوان پایتخت چینه‌شناسی ایران، اهمیت و ارزشی مضاعف برای طبسی‌ها یافته است.

برگزاری همایش انجمن دیرینه‌‌شناسی ایران در بهشت زمین‌شناسی ایران، طبس را بیش از پیش در معرض دید زمین‌شناسان ایرانی و خارجی قرار خواهد داد تا آنچه تاکنون از زمین گهربار این خطه کشف نشده، رمزگشایی شود.
از اکنون می‌توان شادی و درخشش سنگ‌های گران‌بهای طبس و نوای زیبای فسیل‌ها را دید و شنید، زیرا که شاید شروع دیده شدن و اهمیت دادن به این خلایق زیبای الهی که شهرستان طبس معدن و جایگاهی بسیار غنی از آن‌هاست، از داخل همین همایش باشد.
نویسنده: فاطمه سادات حجتیان
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۸۷۸
کلمات کليدی: زمین، گهربار ،طبس، رمزگشایی ، همایش ،انجمن، دیرینه‌شناسی ،ایران ،بهشت