به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ عصمت محمودی امشب در اختتامیه سومین جشنواره مد و لباس اسلامی و ایرانی خراسان جنوبی با بیان اینکه برپایی جشنواره مد و لباس نقش مؤثری در صیانت از فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی و هویت بخشی به سلیقه و ذوق طراحان ایرانی دارد، اظهار داشت: برپایی جشنوارههای مد و لباس ایرانی سبب بها دادن و هویت بخشیدن به توان و پتانسیل مردم استان میشود.
وی از مهمترین مؤلفههای طراحی را ذوق داشتن دانست و تصریح کرد: برپایی نمایشگاههایی از این قبیل نقش مؤثری در جلب و جذب ذوق فرزندان دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی نمایشگاه مد و لباس ایرانی را از ابعاد رویارویی با تهاجم فرهنگی دانست و تبیین کرد: اگر به این مهم توجهی صورت نگیرد جایگزینهای فریبندهای در جامعه ارائه میشود.
محمودی با بیان اینکه متأسفانه در مباحث فرهنگی و اجتماعی به درمان بیشتر توجه میشود تا پیشگیری، اضافه کرد: غفلت از داشتههای فرهنگی و هنری اسلامی ایرانی، خط کشیدن بر خواستهها و نیازهای اجتناب ناپذیر و پرداختن به خودکامگیها و نفسانیات سبب فراموشی هنر ایرانی اسلامی شده است.
وی اعلام کرد: زمانی که فرهنگ و هنر و باورهای اسلامی و ایرانی خودمان را مخفی کنیم و از بروزرسانی آن مطابق نیاز و سلیقه نسل امروز کوتاهی کنیم باید به همان اندازه منتظر هنرنمایی دشمنانی باشیم که از تمدن و فرهنگ غنی ما هراس دارند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی لباس را پرچم وجودی، نماد فرهنگ و باورهای یک ملت دانست و اظهار داشت: ما با لباسمان باورها و ارزشهایمان را به نمایش میگذاریم و به مردم میفهمانیم که در چه اقلیم و منطقهای زندگی میکنیم.
محمودی با اشاره به اینکه بسیاری از اختلافات شخصیتی و اجتماعی در رنگ، مدل و برند لباس مشخص میشود، تصریح کرد: نحوه لباس پوشیدن، تناسب رنگها، جنس و نوع و رنگ لباس در وهله اول انسان را معرفی میکند.
وی انتخاب پوشش سالم، درست و منطبق با ارزشهای اجتماعی را راهی برای توسعه فردی و ارتقاء شخصیتی دانست و اعلام کرد: تمایل افراطی به نشان دادن مارک و برند از عواملی است که به ما هشدار میدهد که دارای ضعف نفس هستیم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی بیان داشت: همانطور که پوشیدن کت و شلوار به انسان حس رسمی بودن میبخشد و انسان را ملزم به رعایت آداب رفتاری و اجتماعی میکند، متأسفانه بعضی از پوششهای امروزی حیا و عفاف را زیر سؤال میبرد.
محمودی متمایز پوشیدن و خلاف هنجارهای اجتماعی و فرهنگی و عرفی پوشیدن را زنگ خطری برای جامعه دانست و گفت: نیاز به جلب توجه از مواردی است که باید بیشتر به آن توجه کنیم.
وی از سادهترین راههای معرفی انسان به عنوان یک شهروند سالم و موفق را لباس پوشیدن درست دانست و خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم و یاد بگیریم که چگونه با زبان بیزبانی خودمان را به دیگران معرفی کنیم.
کلمات کليدی: پوشش، امروزی ،حیا و عفاف، زیر ،سؤال ، انتخاب ،پوشش سالم ،توسعه ،فردی