پنجشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۶
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد:

لزوم عدم صدور مجوز برای احیاء چاه‌های متروکه در خراسان جنوبی/ توجه به جلوگیری از پرت آب در بودجه 96

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه نباید مجوزی برای احیاء چاه‌های متروکه استان صادر شود، گفت: با توجه به پرت آب در بودجه 96 برای جلوگیری از این امر توجه شده است.
لزوم عدم صدور مجوز برای احیاء چاه‌های متروکه در خراسان جنوبی/ توجه به جلوگیری از پرت آب در بودجه 96
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ علی‌اکبر پرویزی در هشتمین جلسه مشترک کارگروه آب کشاورزی و شورای حفاظت از منابع آب خراسان جنوبی اظهار داشت: در برنامه ششم و قانون بودجه سال 94 و 95 الزام به نصب کنتور در چاه‌ها شده است.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم در آینده مشکل کمتری در بحث بحران آب داشته باشیم باید همه موارد صرفه‌جویی در منابع آبی با یکدیگر پیش رود.

برای جلوگیری از تشدید بحران آب از هم اکنون باید برنامه‌ریزی شود
استاندار خراسان جنوبی به چاه‌های غیرمجاز اشاره کرد و گفت: پلمپ چاه‌های غیرمجاز نخستین قدم برای صرفه‌جویی منابع آبی بوده و برای جلوگیری از تشدید بیشتر بحران آب استان در آینده باید از هم اکنون فکر و برنامه‎ریزی کنیم.
 پرویزی یادآور شد: با توجه به اینکه برنامه‌های مختلفی برای کاهش مصرف آب در استان انجام می‌گیرد نباید مجوز برای احیاء چاه‌های متروکه داده شود چون در آینده این امر مشکل‌ساز می‌شود.
 وی با اشاره به اینکه باید همه دستگاه‌های اجرایی و مردم برای حفظ وضع موجود آب استان کمک کنند، افزود: برای حفظ موجود آب در بخش کشاورزی و دامداری باید اقدامات مؤثری صورت گیرد.

کمک‌های خوب وزارت نیرو به خراسان جنوبی در آینده مشخص می‌شود
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین برای پیشگیری از بحران‌های آینده که متوجه منابع آبی استان بوده باید از روش‌های مختلف استفاده کنیم تا ذخیره آب به کمک دشت‌ها آمده و در آینده استان به خطر نیافتد.
 پرویزی با بیان اینکه در حال حاضر که مردم شرایط استان را درک کرده و در راستای صرفه‌جویی از منابع آبی همراهی می‌کنند باید از این فرصت استفاده کنیم، اضافه کرد: منابع اعتباری در مسیر جلوگیری از بحران آب و پروژه‌های مختلف در زمینه خشکسالی باید داشته باشیم.

 وی با  اشاره به اینکه وزارت نیرو کمک‌های خوبی به استان داشته که تا چند ماه آینده اثری که در بحث مربوط به آب شرب دارد مشخص می‌شود، تصریح کرد: خراسان جنوبی وضع خوبی در مورد منابع آبی در سطح کشور ندارد بسیاری از منابع آبی استان با کاهش شدید مواجه شده، پدیده فرونشست زمین و حتی سوختن پمپ‌های کشاورزی به دلیل کاهش آب از دیگر اثرات آن بوده است.

بهبود اوضاع کشاورزان در برنامه‌ها و اقدامات بخش آب خراسان جنوبی مدنظر باشد
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کشاورزان استان هزینه‌های زیادی برای سرپا ایستادن بخش کشاورزی متحمل می‌شوند، گفت: باید بهبود اوضاع مردم در برنامه‌ها و اقداماتی که انجام می‌شود مدنظر قرار گیرد تا اشتغال و درآمدی که در بخش کشاورزی وجود دارد آسیب نبیند.

 پرویزی با اشاره به اینکه در حوزه آب و فاضلاب شهری و روستایی بیشتر به توسعه شبکه‌ها توجه شده و در مورد بازسازی و نگهداری شبکه‌ها نتوانسته‌ایم کاری انجام دهیم، تصریح کرد: این امر سبب افزایش پرت و هدررفت آب شده که در لایحه بودجه 96 به این موضوع توجه شده تا از پرت آب در شبکه‌ها جلوگیری شود.
وی ادامه داد: وقتی 300 درصد از آبی که با هزینه زیاد در چرخه مصرف قرار گرفته از دست برود به دنبال منابع آبی جدید بودن کار بیهوده‌ای است.

لزوم تشویق بخش خصوصی توسط وزارت نیرو برای اجرای پروژه‌های بخش آب در خراسان جنوبی
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه بارندگی‌های خوبی در استان داشته‌ایم، گفت: برای حفظ آب باید بندها و سدها که آب در آن ذخیره شده مورد بازنگری قرار گیرند زیرا اگر آسیبی به آنها وارد شود بدون شک متحمل خسارت بیشتری می‌شویم.

 پرویزی با اشاره به اینکه برای تأمین آب شرب باید بودجه بیشتری از وزارت نیرو اخذ شود، افزود: در سال آینده باید برای اقدامات بر روی منابع آب زیرزمینی و آب مورد نیاز بخش صنعت متمرکز شود.
 وی خاطرنشان کرد: باید وزارت نیرو بخش خصوصی را برای انجام اقدامات در مورد آب استان تشویق کند زیرا اگر چه حجم این اقدامات کم بوده ولی صرفه اقتصادی دارد.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۳۸۸۳
کلمات کليدی: صدور ،مجوز ؛ احیاء؛ چاه‌؛ متروکه ؛ خراسان جنوبی