گزارش خبری/
وقتی روستای پدری شیرینی رزق حلال را جاری میکند
8 اسفند 1395 ساعت 20:20
در روزگاری که همه دم از بیکاری و مشکلات سر راه اشتغال میزنند، جوانی با همسر خود از شهر و مشکلات آن کوچ کرده و آینده خود را در یک روستا ساخته است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ در چند سال اخیر، مهاجرت بیرویه روستاییان به شهرها که ناشی از عوامل گوناگونی است، باعث تخلیه بسیاری از روستاها شده است.
مهاجرت یکی از پدیدههای مهم اجتماعی بوده که افزایش سریع جمعیت شهرها، نبود امکانات شهری متناسب، ایجاد محلههای حاشیهنشینی و فقر و کمبود بهداشت، گریبانگیر بیشترکشورها شده است.
روند شکلگیری مهاجرت معکوس نیاز به علل و عواملی دارد که یکی از این عوامل میتواند تغییر نگرش به نوع شغل و شکلگیری آن با استفاده از امکانات موجود باشد.
وقتي 15 کيلومتر از جاده بيرجند- زاهدان و 6 کيلومتر راه فرعي پيچ در پيچ و سرسبز دامنه رشته کوه زيباي باقران را طي میکنیم به روستاي «بهدان» زادگاه چندين عالم و استاد دانشگاه و مرکز محصولات سردرختي مرغوب از جمله گردو، توت، گيلاس، هلو میرسیم.
در جاده منتهی به روستای بهدان تابلو سفارش شیرینی توجه را به خود جلب میکند، بنا به گفته مردم محلی خانوادهای با کوچ از شهر به روستا نیز براي خود در این روستا کاری محیا کرده و هم عدهای را از اهالي روستا را به سرکار بردهاند.
در روزگاری که همه دم از بیکاری و مشکلات سر راه اشتغال میزنند، جوانی با همسر خود از شهر و مشکلات آن کوچ کرده و آینده خود را در یک روستا ساخته است.
سید مهدی اکبری بهدان برایمان از کار و تلاش و علت آمدنش به روستا گفت، از اینکه هزینههای بالای اجاره کارگاه برای پخت شیرینی او را مأیوس نکرده و به جای دست روی دست گذاشتن چارهای دیگر اندیشیده و مکانی بهتر از روستای پدری نیافته است.
او میگوید: جوانان این دوره بدنبال تلاش نبوده و همه منتظر این هستند به واسطه اینکه تحصیلات عالیه داشته کار پشت میز نشینی برایشان محیا شود.
اکبری بهدان در حال حاضر برای 4 نفر اشتغال ايجاد کرده، اما با توجه به حجم بالای سفارشات در خواستی به نیروی بیشتری نیاز داشته منتها به واسطه مهاجرت مردم به شهرها و کم شدن جمعیت روستاها نیروی جوانی در روستا نمانده است.
از مهارت و آموزش شیرینی پزی و چگونگی فراگیری این مهارت که از او میپرسیم، میگوید: در ابتدا به صورت شراکتی با خواهرم در شهر بیرجند کار میکردم و با فراگیری این حرفه و به منظور ایجاد کارگاهی مستقل ابتدا در شهر بدنبال مکانی برای کارگاه گشتیم هزینههای بالای اجاره و محیاسازی مکان در شهر باعث شد تا در زمین که در روستا داشتیم که در حال آمادهسازی مسکونی بود اقدام به ساخت کارگاه کردیم.
وقتی درباره هزینههای راهاندازی کارگاه از او جویا شدیم، گفت: با توجه به مشکلات دریافت وام منصرف شده و با بضاعت خود اقدام به شروع کار کردم.
وی، موفقیت تولیدکننده را در صداقت با مشتری دانست و گفت: دوری از فرهنگ صداقت، مردم را به سمت عدم اعتماد کشانده و داشتن صداقت اعتماد مشتری را جلب کرده و تنوعگرایی نیز میتواند به جذب مشتری کمک کند.
او تحقیق برای بهتر شدن محصولات را نیز از دیگر علل موفقیت خود میداند و گفت: در هر رشته و زمینهای که فعالیت داشته و مشغول هستیم، میتوانیم بهترین محصولات را به بازار ارائه کرده و با رضایت مشتریان رو به رو شویم.
اکبری بهدان در حال حاضر 20 نوع شرینی و کیک تولید کرده و به شهرهای بیرجند، سربیشه، نهبندان و زاهدان میفرستد.
او در حال حاضر حتی مسئولیت پخش شیرینها را نیز خود به عهده داشته و گلایه میکند: جوانان این دوره فکر میکنند چون تحصیلات داشته نباید کارگری کرده، کارگری که تحصیلات داشته باشند، میتوانند با فراگیری حرفه خود یک تولید کننده موفق باشد و کاگر تحصیل نکرده نیز همیشه کارگر میماند.
اکبری بهدانی در گذشته نیز کارگاه کابینتسازی داشته و استادکاران را در این زمینه آموزش داده و در حال حاضر نیز هر فردی که علاقه به شرینیپزی داشته باشد نیز میتواند در این کارگاه کارکرده و آموزش ببیند.
وی تا کنون 14 تا 15 نفر را در شیرینپزی و کابیتسازی آموزش داده و برخی از افراد نیز توانستهاند برای خود کارگاهی ایجاد کرده و درآمدزایی کنند.
در زمانی که قشر جوان و تحصیل کرده دم از دغدغه بیکاری و مشکلات اشتغال میزنند، همت و تلاش این جوان نشان از این است که شرایط کاری فراهم بوده اما کمی نیاز به همت و پا گذاشتن روی برخی خواستهها و دل مشغولیها دارد.
گزارش از طوبی موسوی
عکس از سپیده قلندری اسفدن
کد مطلب: 3983
آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/3983/وقتی-روستای-پدری-شیرینی-رزق-حلال-جاری-می-کند