سه شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۶
گزارش از تحقق اقتصاد مقاومتی در دل کانون های خراسان جنوبی؛

جوانه زدن اقتصاد مقاومتی در دل روستا/ این بار بانوان پای کار ‌آمدند

این بار بانوان یک روستای کوچک در نزدیکی مرکز استان خراسان جنوبی پای کار ‌آمدند تا اثبات کنند؛ می شود با اندکی تلاش و همت، هر یک به سهم خود؛ اقتصاد مقاومتی را «عمل» تحقق بخشند و کسب و کار خانگی را در منازل شخصی خود فراهم کنند.
جوانه زدن اقتصاد مقاومتی در دل روستا/ این بار بانوان پای کار ‌آمدند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛ سخن از هنری است که ۲۰۰ سال قدمت دارد و زمان زیادی از احیای آن توسط بانوان روستای خراشاد بیرجند نمی گذرد. هنری که با وقتی پای صنایع مدرن به میان آمد، کم کم به فراموشی سپرده شد و فقط در خاطرات مادربزرگ ها از آن یادی می شد.
 
مادربزرگ ها و مادران خراسان جنوبی به خوبی به خاطر دارند که « قدیفه، بقبند، چادر شب، سارق، صافی، دستارخان، چهار پوشاله، کرباس، لنگ، سفره توتی و حوله» جهیزیه آنها از هنر «توبافی» بود که این روزها به اسم «پارچه‌بافی» شناخته می شود.
 

 
شاید کمتر کسی تصور می کرد که بانوان یک روستا در نزدیکی مرکز استان خراسان جنوبی با همت مدیر کانون ، امروز صاحب یک کارگاه تولیدی کوچک حوله بافی در منازل خود شوند و در عمل، لبیک به رهبر معظم انقلاب در عرصه تحقق اقتصاد مقاومتی لبیک بگویند.
 
اولین بار در سال ۸۹ بود که رهبر مظعم انقلاب از لفظ «اقتصاد مقاومتی» استفاده کردند. آنجایی که فرمودند «ما باید یک اقتصاد مقاومتیِ واقعی در کشور به وجود بیاوریم. دوستان درست گفتند که ما تحریم ها را دور می زنیم؛ بنده هم یقین دارم. ملت ایران و مسئولین کشور تحریم‌ها را دور می زنند، تحریم‌کنندگان را ناکام می‌کنند؛ مثل موارد دیگری که در سالهای گذشته در زمینه‌های سیاسی بود که یک اشتباهی کردند، یک حرکتی انجام دادند، بعد خودشان مجبور شدند برگردند، یکی یکی عذرخواهی کنند.»
 
سالهای ۹۰ و ۹۱، سالهایی بود که ادبیات اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب تشریح شد. آنجایی که معظم له فرمودند «کاهش وابستگی به نفت از الزامات اقتصاد مقاومتی است. این وابستگی، میراث شوم صد ساله‌ی ماست» و یا در جایی دیگر فرمودند «همین شرکتهای دانش‌‌‌بنیان یکی از بهترین مظاهر و یکی از مؤثرترین مؤلفه‌‌‌های اقتصاد مقاومتی است».
 
در سال ۹۲، سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب، ابلاغ شد و در این سیاست ها بر «پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، محور قراردادن رشد بهره وری در اقتصاد، اعطای نشان اقتصاد مقاومتی، اصلاح نظام درآمدی دولت، افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالاهای اساسی، اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی، صرفه جویی در هزینه های عمومی کشور و ....» تاکید شد.
 
گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در سالهای ۹۴،۹۳ و ۹۵ هم به طور مکرر در سخنان رهبر معظم انقلاب ادامه یافت تا جایی که معظم له فرمودند « تکیه عمده ی اقتصاد مقاومتی، روی مردم و روی تولید داخلی است» و یا «بخش هایی خارج از دولت، می توانند در اقتصاد مقاومتی نقش ایفا کنند از جمله بسیج»
 
و ابتدای امسال که رهبر معظم انقلاب، سال ۹۵ را به نام «اقتصاد مقاومتی- اقدام و عمل» نام نهادند، بسیاری از مسئولان به تکاپو افتادند تا این بار در مقام عمل، فرموده رهبر معظم انقلاب را عملیاتی کنند.
 

 
شاید این جمله رهبر معظم انقلاب « تکیه عمده ی اقتصاد مقاومتی، روی مردم و روی تولید داخلی است» کافی بود که کانون فرهنگی هنری عماریون بیرجند از ابتدای امسال،‌ در اندیشه تحقق این مهم باشند. همفکری اعضای کانون با بسیج و هیات امنای مسجد در جلسات مختلف ادامه یافت تا اینکه تصمیم بر برپایی یک کارگاه آموزشی «توبافی» در محل کانون نهایی شد.
 
آبان ماه امسال کارگاه آموزش حوله بافی «توبافی» با حمایت دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی در محل کانون عماریون بیرجند گشایش یافت. در ابتدای کلاس ها، استقبال بسیار چشمگیر بود اما به دلیل کمبود تجهیزات آموزشی، باید سهمیه بندی می شد. در نهایت ۱۱ نفر آموزش های تخصصی حوله بافی را زیر نظر مربیان فرا گرفتند.
 
چندی از برپایی این کارگاه های آموزشی نگذشته بود که ۸ نفر از شرکت کنندگان، کار خود را در منازل شروع کردند و وارد کار «تولیدی» شدند. خبر موفقیت برپایی این کارگاه، خیلی زود در شهر بیرجند و دیگر شهرهای خراسان جنوبی پیچید و بسیاری از مساجد،‌ متقاضی برپایی این کارگاههای آموزشی شدند.
 

 
جوانه زدن اقتصاد مقاومتی در دل روستا
حجت الاسلام عبدالباسط محمد دوست امام جماعت و مدیر کانون فرهنگی هنری عماریون بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: دغدغه های رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی، اهالی مسجد حضرت ابوالفضل (علیه السلام) شهرک بعثت بیرجند را واداشت تا وارد «اقدام و عمل» شوند.
 
وی افزود: شاید در ابتدای ایده برپایی این کارگاههای آموزشی، تصور استقبال پرشور از سوی بانوان را نداشتیم،‌ اما به لطف خداوند هم اکنون بعد از اتمام این کلاسها، ۸ نفر از بانوان وارد کار تولید شده اند.
 
حجت الاسلام محمددوست ادامه داد: برپایی کارگاه «حوله بافی» در قالب طرح «کسب و کار در جوار مساجد» به دبیرخانه کانونهای مساجد استان ارائه شد و با اعتبار ۳۷ میلیون ریالی دوره آموزشی بسیار موفقی برگزار شد که اکنون بسیاری از مساجد شهر متقاضی برگزاری این دوره هستند.
 
وی گفت: یکی از بانوان شرکت کننده در کارگاه آموزشی توبافی که از دردهای عضلانی رنج می برد، بعد از شرکت در این کلاسها، به دلیل اینکه دست و پا در بافت پارچه دخیل هستند و به نوعی ورزش محسوب می شود، سلامتی و تندرستی خود را باز یافته است.
 
وی اظهار امیدواری کرد: وحدت و تعامل بین هیات امنای مسجد حضرت ابوالفضل (علیه السلام، پایگاه مقاومت بسیج و کانون فرهنگی هنری عماریون موجب کارآفرینی و اشتغالزایی تعدادی از بانوان روستا شد.
 

 
سومین کارگاه توبافی در کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان جنوبی راه اندازی می شود
حجت الاسلام سبزه کار مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی هم گفت: طرح کسب و کار در جوار مسجد با عنوان کارگاه توبافی در شش ماهه دوم امسال در کانون فرهنگی هنری عماریون بیرجند اجرایی شد که با استقبال بانوان روبرو شد.
 
وی افزود: اجرای موفق این طرح در یک روستا و استقبال پرشور بانوان و پس از آن بازدید دیگر کانونهای فرهنگی هنری از این طرح، موجب شد درخواست های متعددی از سوی کانونها به دبیرخانه کانونهای مساجد استان برای برگزاری این کارگاه آموزشی روانه شود.
 
حجت الاسلام سبزه کار گفت: به همین دلیل دومین کارگاه در روستای مرک شهرستان بیرجند در بهمن ماه امسال راه اندازی شد.
 
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان جنوبی اظهار امیدواری کرد: در سال آینده یک کارگاه دیگر در یکی دیگر از مساجد سطح استان برپا می شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۴۰۴۰
کلمات کليدی: روستای علی آباد بیرجند | کارگاه حوله بافی | تحقق اقتصاد مقاومتی |