به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ علیاصغر جهانگیر ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندانهای خراسان جنوبی اظهار داشت: هنگامی که سازمان زندانها را تحویل گرفتیم با مجموعهای از مدیران شایسته روبهرو بودیم که سنوات خدمتی آنها بیش از 3 دهه گذشت بود.
وی با بیان اینکه تلاش شد تا مدیرانی که بالای 35 سال خدمت داشتند به افتخار بازنشستگی نائل شوند افزود: در این راستا تعداد 10 مدیر که سنوات خدمت زیادی داشتند به بازنشستگی نائل آمدند.
رئیس دفتر بازرسی قوه قضائیه و رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت: افرادی که در زندانها خدمت میکنند باید مسبب خیر باشند چون آنها در معرض خدمت رسانی در جامعه قرار گرفته و ما هم تلاش کردیم در انتخاب مدیران زندانها از خود استان مدیرانی انتخاب کنیم تا با درد مردم استانشان آشنا باشند.
جهانگیر با بیان اینکه در عرصه پیچیده پر تلاطمی قرار داریم که ناآرام و مملو از جریانات مخرب است افزود: جریانات اقتصادی، قاچاق کالا، قاچاق ارز و موادمخدر، دلالی، کلاهبرداری، تحریمهای اقتصادی، تورم جهانی، واردات بیرویه از دیگر مشکلات است.
100 هزار زندانی قاچاق موادمخدر در کشور
وی اظهار داشت: امروز در زندانهای کشور هزار نفر به دلیل قاچاق و 100 هزار نفر به دلیل ارتباط با قاچاق موادمخدر در زندانها هستند و میانگین پروندههای زندانیان موادمخدر در کشور 43 درصد آمار جمعیت کیفری است اما در استان خراسان جنوبی میانگین پروندههای مواد مخدر 73 درصد است که بیانگیر این است که 30 درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی گفت: جمعیت زندانیان موادمخدر در خراسان جنوبی به نسبت جمعیت آن رتبه نخست کشور است اما تلاشهایی انجام شده تا زندانیان کاهش یابد و در این راستا در مدت 5 سال گذشته جمعیت زندانیان موادمخدر در خراسان جنوبی 24 درصد کاهش یافته است.
جهانگیر با بیان اینکه علت زندانی در خراسان جنوبی موضوعات اقتصادی و عدم توسعه متوازن در بخشهای مختلف کشور است افزود: از نظر توسعه طبق آماری که هر ده سال در کشور تهیه میشود در سال 65 رتبه خراسان جنوبی در میزان توسعه در بین دیگر استانهای کشور 17 بوده است.
خراسان جنوبی در سال 90 در بخش توسعه به رتبه 22 رسید
وی بیان کرد: در سال 75 رتبه خراسان جنوبی از نظر توسعه به 19 رسید، در سال 85 این رتبه در استان خراسان جنوبی 18 و در سال 90 رتبه توسعه خراسان جنوبی به 22 رسیده است که نشان میدهد عدم توسعه توازن در برخورداری موجب زمینه عقب ماندگی مردم و مشکلات متعددی میشود.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی گفت: بیش از 60 سال برنامهریزی در کشور هنوز بسیاری از بخشها دست نخورده باقی مانده و سواحل دریای عمان معادن هنوز استفاده درستی از آنها نشده به گونهای که معادن تنها بیش از 300 متر در عمق بهرهبرداری نشده است اما این در حالی است که در دیگر کشورها تا عمق 5 هزارمتر بهرهبرداری شده است و باید برای پیشرفت، توسعه متوازن همت کنیم تا با آن توسعه شرایطی فراهم و آسیبها کاهش یابد.
دولت به استانهای کم برخودار توجه کند
جهانگیر بیان کرد: بیکاری و عدم اشتغال نتیجه آن فقر است که میانگین فقر در خراسان جنوبی از نرم کشوری بیشتر است به گونهای که در سال 90 این استان 2 برابر جمعیت کشوری مددجوی امداد دارد.
وی افزود: دولت باید به استانهای کم برخودار بیشتر توجه کند و در مدیریت فضایی پایه درست کنیم چراکه امروز با وجود تمامی تلاشها برای کاهش جمعیت، همچنان نزدیک به یک چهارم زندانیان متهم هستند.
700 هزار نفر زندانی به علت دستگیری حمل کمتر از یک گرم موادمخدر
وی بیان کرد: تا هنگامی که تلاش برای برخورد با سازمانها به صورت اساسی نباشد برخورد و مقابله با خورده فروشان دردی را دوا نمیکند و امروز از یک هزار نفری که در ارتباط با موادمخدر در زندانها هستند 700 هزار نفر آنها تنها با داشتن کمتر از یک گرم مواد مخدر دستگیر شدند.
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی گفت: فقر، بیکاری و اعتیاد زمینه برای طلاق را فراهم ساخته و زندگی مجردی، حاشیه نشینی شرایطی ایجاد ساخته تا آسیبهای اجتماعی روبه افزایش باشد و این آسیبها برای بحثهای متعدد در جامعه تصمیمیگیری را دچار مشکل و زنگ خطری را به وجود آورده است زیرا پدیده اجتماعی دائما اثرات متقابلی ایجاد ساخته و اگر به حاشیه نشینی توجه نشود زمینه بزهکاری فراهم میشود.
جهانگیر افزود: تعداد 150 هزار نفر زندانیان در کشور متاهل بوده و حدود 40 هزار نفر فرزند ندارند و 110 هزار نفر دارای فرزند کودک و نوجوان هستند که باید به وضعیت خانواده آنها رسیدگی شود و یکی از وظایف اصلی ما حمایت از خانوادههای زندانیان است تا مشمول آسیب نشوند.
وی بیان کرد: طبق آمارها در زندانها قریب به 78 درصد از زندانیان اهل انجام فرائض دینی نبوده و این آمار بیانگر این است که در حوزه فرهنگی باید مسئولان تلاش بیشتری داشته باشند.