به بهانه سفر یک روزه وزیر بهداشت به استان خراسان جنوبی

آقای وزیر مردمان استان خراسان جنوبی از کمترین امکانات پزشکی بی‌نصیب‌اند

16 اسفند 1395 ساعت 14:18

سفر وزیر بهداشت به خراسان جنوبی بهانه‌ای شد تا مردمان کویری خواسته‌های خود از جمله کاهش قصورات پزشکی، افزایش پزشک خانواده، سی تی اسکن و تجهیز بیمارستان‌ها را خواستار شوند.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ بهمن ماه امسال بود که استاندار خراسان جنوبی با اعلام خبری خوش به مردم استان از سفر ریاست جمهوری در در دوم سفرها خبر داد.

سیدعلی اکبر پرویزی با بیان اینکه اواخر بهمن ماه رئیس جمهور به بیرجند سفر می‌کند، افزود: قرار است رئیس جمهور چند طرح بزرگ را از جمله بیمارستان رازی و مرکز درمان سرطان بیرجند را افتتاح کند.

بهمن ماه به اتمام رسید اسفند آغاز شد اما خبری از سفر رئیس جمهور به استان خراسان جنوبی نشد تا این که کاظم قائمی در اسفند ماه در یکی از جلسات از حضور وزیر بهداشت به بیرجند خبر داد.

امروز قرار است وزیر بهداشت به خراسان جنوبی سفر کرده تا در سفری یک روزه برنامه‌هایی از جمله افتتاح بیمارستان رازی و مرکز شیمی درمانی و رادیوتراپی و افتتاح اورژانس بیمارستان قاین را داشته باشد.

در این راستا خبرنگار تسنیم در خراسان جنوبی بر آن شد تا ابتدا در داخل شهر بیرجند گزارشی مردمی از مشکلات در حوزه سلامت و درمان تهیه و بعد به سراغ نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی برود.



شفا دست خداست
مادربزرگ همیشه وقتی کسی از اهل خانه مریض می‌شد تسبیح دانه صورتی  خود را بر دستانش می‌گرفت و زیر لب ذکر می‌گفت وقتی همه غم و غصه شخص بیمار را داشتند او با آرامش تنها می‌گفت، شفا دست خداست و مادربزرگ درست می‌گفت، از همان سال‌های کودکی تا به امروز بارها شنیده‌ایم شفا دست
خداست بله حتما شفا دست خداست و طبیب و دارو، نسخه و عمل ابزاری برای شفا است که باید باشد و بودنش این روزها برای برخی اقشار جامعه خرج بزرگی دارد، درست به همان اندازه‌ای که گاهی زندگی‌ها را از این رو به آن رو کند سامان زندگی را ممکن است از هم بپاشد، گاهی شاید برخی افراد هزینه درمان خود را نداشته و دست نیاز خیلی‌ها را به سمت کارهایی دراز کند.

هزینه‌های گران پزشکان متخصص
طبیعی است که هر کاری خرج خود را دارد و هزینه‌های طبیعی خود را دارد پزشکی که سال‌ها درس خوانده باید روزی 40 بیمار را در مطبش معاینه کند و برای هر بیمار اگر پزشک متخصص باشد 25 هزار تومان در نظر بگیریم.
در شهرما که شهر خوبی‌ها بوده و مردمانش از دیرباز به موارد مختلفی شهره هستند هنوز پزشکانی وجود دارند که هوای بیمار را داشته و بیماران بی‌بضاعت را کمک می‌کنند و طرح تحول نظام سلامت هم کمک بزرگی به افراد طبقه متوسط جامعه کرد اما برخی مشکلات به جا مانده را با هم مرور می‌کنیم.

درد بیماران سرطانی را التیام بخشیم
جوان است اما برای درمان مجبور است شب‌ها به اماکن مختلف برود و دست نیاز برای درمان خود دراز کند، روی صندلی نشسته بودم در حالی که منتظر بودم تا منشی اسم‌ام را بخواند ناگهان جوانی وارد سالن شد، جلوی بیماران می‌رفت و به آرامی کنار گوش مردم صحبت می‌کرد اما کسی به او اعتنایی نمی‌کرد هر کس به درد خود گرفتار بود. نوبت به صندلی من رسید، از من کمک خواست از او خواستم از مشکل‌اش را برایم بگوید.

احمد.م شهروندی بیرجندی است که مبتلا به سرطان شده بود او کارگر ساختمان بود اما کارگری دایم نبود و هر وقت پروژه‌ای باشد سرکار بنایی می‌رود، او دلش پر بود و دل من هم از شنیدن ناله‌هایش پر شد او از هزینه‌های سرسام‌آور درمان، از زندگی، کرایه خانه، خرج خانه و بچه برایم گفت از اینکه نمی‌داند قرار است تا چند ماه، تا چند هفته دیگر زنده باشد تا بتواند خرجی خانواده‌اش را بدهد و بعد از فوتش کودکی یتیم از او خواهد ماند و معلوم نیست سر همسر و فرزندش چه آید.

درد او نداری، بی‌پولی، سرطان بود اما به جز اینها دردهایی دیگر در سرداشت، از او خواستم برایم بگوید، نگاه بر کفش‌های پاره‌اش کرد و گفت، گاهی برخوردهای بد و زننده که ناشی از فقر و نداری ما است انجام می‌شود، به هر سختی که می‌شود خود را به مطب دکتر می‌رسانم اما شاید برخی که پولاشان از پارو بالا می‌رود در مطب‌ها هم بی‌نوبت جلو می‌روند و ما باید سکوت اختیار کرده و هم چنان منتظر باشیم، گاهی ممکن است پزشک آنقدر سرشان شلوغ باشد که برای درمان چند نفر مریض با هم داخل اتاق بروند با این وجود من چگونه می‌توانم دردم را بگویم.



قصورات پزشکی جان مادر قاینی را گرفت
پزشکان قشری زحمت‌کش هستند اما گاهی مردم از برخی قصورات پزشکی از برخی ناملایمات درد دارند، در زیر آسمان این شهر هستند مردمانی که از فقر و نداری، درد و رنج بیماری را تحمل می‌کنند و نمی‌توانند برای درمان به جایی بروند.
بیرجند مرکز استان دارای مراکز درمانی بهداشتی متعددی از جمله بیمارستان امام رضا(ع)، بیمارستان ولیعصر(عج)، بیمارستان شهید رحیمی و بیمارستان بوعلی است که با این وجود مراکز درمانی جدید مانند بیمارستان ابوالفضل(ع) نیز در آن راه‎اندازی شده ولی هنوز نیازهای درمانی مردم تأمین نمی‌شود. یکی دیگر از شهروندان قاینی از فوت همسرش به دلیل قصورت پزشکی گفت.

یکی از شهروندان ساکن در نهبندان اظهار داشت: من و همسرم دچار بیماری هستیم باید برای معالجه به بیرجند مراجعه کنیم ما برای گرفتن سی تی اسکن باید در انتظار نوبت زیادی باشیم و سونوگرافی‌هایی که در داخل بیمارستان انجام می‌شود چون به قیمت دولتی است باید ماه‌ها در انتظار نوبت باشیم، اما برای گرفتن سونوگرافی در داخل شهر باید هزینه زیادی پرداخت شود و ما هزینه کافی نداریم.

مادری دیگر از گرانی گلایه‌مند است که انجام آزمایش و سونوگرافی را تنها از مکان‌هایی خاصی قبول دارند و پزشک به من می‌گوید، برای انجام آزمایش و سونوگرافی حتما به فلان مکان باید بروی، وقتی به آن آزمایشگاه می‌روم هزینه‌های آن سرسام آور است، گاهی مردم حاضرند درد بیماری را تحمل کنند اما خود را معالجه نکنند.

شهرستان نهبندان نیازمند سی تی اسکن
نماینده مردم شهرستان‌های سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما کمبودهایی در حوزه انتخابیه سربیشه و نهبندان داریم که مواردی را به وزیر بهداشت گزارش شده که با برخی موافقت و انجام و هنوز برخی دیگر انجام نشده است.

نظر افضلی با بیان اینکه در شهرستان نهبندان نیاز به دستگاه سی تی اسکن داریم افزود: در زمینه سی تی اسکن به وزیر گزارشی ارائه شده است و وزیر با آن موافقت کرده اما باید این امر تسریع شود.

وی بیان داشت: ما در شهرستان نهبندان نیازمند احداث بخش‌هایی مربوط به تالاسمی دیالیز هستیم زیرا مردم برای مداوای خود مجبور هستند همیشه مسافت بیرجند نهبندان را طی کنند.

نماینده مردم شهرستان‌های سربیشه و نهبندان در مجلس شورای اسلامی گفت: در شهرستان نهبندان نیازمند احداث بخش ccu در بیمارستان شهید آتشدست هستیم.

افضلی با بیان اینکه خواهان افزایش برد اورژانس هوایی از 150 کیلومتر به 200 کیلومتر هستیم افزود: تجهیز اورژانس‌های نهبندان و سربیشه، ارتقاء بیمارستان شهید آتشدست از 32 تختخواب به 64 تختخواب، کمبود پزشک متخصص از دیگر مشکلات ما در این حوزه است.

تکمیل پروژه نیمه تمام بهداشتی درمانی در لانو
وی بیان داشت: ما همچنان منتظر قول وزیر بهداشت مبنی بر تسریع مرکز آموزش عالی سلامت در شهرستان نهبندان بوده و خواستار تکمیل پروژه نیمه تمام مرکز بهداشتی درمانی در لانو، احداث مرکز بهداشتی روستایی مود، احداث مرکز بهداشتی درمانی روستای ماخونیک، احداث مرکز بهداشتی شهری روستایی سربیشه، احداث پانسیون پزشک مرکز درح و در شهرستان نهبندان هستیم.

همچنین نماینده مردم شهرستان‌های قائنات اظهار داشت: مهم‌ترین مشکل ما در بخش زیرکوه است زیرا این شهرستان یکی از شهرستان‌های جدید التاسیس بوده که فاقد بیمارستان است.

فرهاد فلاحتی با بیان اینکه درخواست مجوز بیمارستان پیگیری شده اما هنوز اقدام عملیاتی در این راستا انجام نشده است، افزود: یک درمانگاه در زیرکوه تبدیل به یک بیمارستان 23 تختخوابی شده اما نیاز به تجهیزات لازم در بخش بیمارستانی دارد.

وی بیان داشت: در شهرستان قائن در بهداشت و سلامت خواستار احداث بیمارستان دوم در این شهرستان بودیم اما مدت 3 سال است که در ردیف بودجه قرار گرفته اما چون پول نبوده ردیف بودجه آن صفر است و از وزیر بهداشت خواستار کمک‌های لازم در این راستا هستیم.

نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی گفت: درخواست ایجاد دانشکده پیراپزشکی را در شهرستان قاین داریم زیرا چند سال است در این شهرستان دانشکده پرستاری فعال بوده و نیاز به احداث دانشکده پیراپزشکی داریم.
فلاحتی خواستار پزشک خانواده در روستاهای این شهرستان شد.



اما مردم استان خراسان جنوبی مردمانی که در نقطعه صفر مرزی زندگی می‌کنند نیاز به رسیدگی بیشتر در بخش بهداشت و سلامت از جمله پزشک خانواده دارند این مردمان قهر طبیعت 17 ساله را بر دوش می‌کشند نمی‌توانند تحمل کنند که عزیزترین فرد زندگی‌شان در اثر قصور پزشکی دچار مشکلاتی شود، این مردمان نمی‌توانند به دلیل نبود یک سی تی اسکن هر روز، هر ماه در رفت و آمد به مرکز استان خراسان جنوبی باشند تا بلکه بتوانند نوبت بگیرند.

این مردمان گر چه از روی نقشه ایران با مرکز کشور فاصله زیادی دارند اما دلشان آنقدر پاک، ساده و بی‌ریا است که برای هر مسئولی که دردی از دردهایشان را التیام بخشد، تا آخر عمر دعا می‌کنند، مردمانی که در نقاطی مانند چاه شولک زندگی می‌کنند آنها را هم باید دریابیم، مردمانی که در چاهداشی نهبندان هستند آنها هم باید از سلامت کامل برخوردار باشند.
این مردم دلشان تنها خدمت بی‌منت می‌خواهد.
گزارش: اعظم انصاری 


کد مطلب: 4178

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/4178/آقای-وزیر-مردمان-استان-خراسان-جنوبی-کمترین-امکانات-پزشکی-بی-نصیب-اند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir