به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری مهر؛ مهدی ایزدی صبح پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به گرامی داشت روز شهید، اظهار کرد: بنیاد شهید در روز ۲۲ اسفند ماه سال ۵۸ و سیزده ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمنی (ره) تاسیس شد.
وی با بیان اینکه یکی از برنامه های اصلی بنیاد شهید بازدید از خانواده شهیدان، ایثارگران و جانبازان است، افزود: معاونت های بنیاد شهید به همراه مدیران خود موظف به سرکشی به خانواده های شهدا و ایثارگران هر ماه در یک استان هستند.
معاون تعاون بنیاد شهید و امور ایثارگران کشورادامه داد: علی رغم فاصله طولانی با غرب کشور و محرومیت در برخی نقاط استان خراسان جنوبی اما رزمندگان زیادی از این استان به جبهه های جنگ اعزام شدند.
وی با بیان اینکه حضور موثر رزمندگان استان در جبهه های جنگ بیانگر پتانسیل و سرمایه اجتماعی بزرگ در استان است، گفت: یکی از مهم ترین اقدامات انجام شده در بنیاد طی دولت تدبیر و امید ترمیم مستمری والدین شهدا بوده است.
ایزدی با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۳، بر اساس قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، به همه والدینی که تحت تکفل شهید نبوده اند یک ونیم برابر حداقل حقوق کارمندان دولت مستمری پرداخت می شود، بیان کرد: پیش از این فقط به والدین شهدا که غیر شاغل بودند این مستمری پرداخت می شد، اما اکنون به صورت عام همه این افراد مستمری دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه تقویت بنیه شغلی ایثارگران از دیگر برنامه های مهم در بنیاد شهید است، گفت: علی رغم اینکه نرخ رشد بیکاری در جامعه ایثارگران بسیار پایین است اما در جهت اشتغال زایی برای تمامی خانواده های بیکار شهدا تلاش خواهد شد.
۴۲۰ هزار دیدار مسئولان با خانواده های شهدا
معاون تعاون بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور ادامه داد: نرخ رشد بیکاری در کشور در بین عموم مردم ۱۲ درصد است در حالی که این نرخ در جامعه ایثارگران تنها چهار درصد است.
وی با اشاره به اینکه طرح سپاس یکی از طرح های تحولی بنیاد شهید است، افزود: در این طرح مسوولان بنیاد شهید در رده های مختلف به صورت هفتگی و ماهیانه به دیدار خانواده شهدا و ایثارگران می روند.
وی با بیان اینکه سالیانه ۱۵ هزار معتمد معین بنیاد شهید از ۱۸۰ هزار خانواده شهدا و ایثارگران دیدار می کنند، بیان داشت: همچنین سالیانه ۴۲۰ هزار دیدار با کمک دستگاه های دولتی از خانواده های شهدا و ایثارگران انجام می شود.
ایزدی با اشاره به اینکه ۸۸ مرکز مشاوره در بنیاد شهید جهت کاهش آسیب های اجتماعی فعالیت می کنند، افزود: مدیرانی که در پشت میزها مسئولیت دارند مدیون خون شهدا و ایثارگران هستند لذا باید از باب سپاسگذاری به صورت هفته ای از خانواده های شهدا و ایثارگران بازدید کنند.
وی با بیان اینکه اقدامات بسیار ارزنده ای در بنیاد شهید استان خراسان جنوبی صورت پذیرفته است، اظهار کرد: پیشرفت مناسب سازی گلزارشهدای استان خراسان جنوبی از متوسط کشوری بیشتر است.
وجود ۴۰۰ فرزند بیکار شهید در استان
معاون تعاون بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور همچنین از اشتغال اکثر خانواده های شهدا در استان خبر داد و گفت: در حال حاضر تنها ۴۰۰ فرزند شهید و ایثارگر بیکار در استان وجود دارد که امیدواریم هرچه زودتر زمینه های شغلی این تعداد نیز فراهم شود.
آیت الله علیرضا عبادی، نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی نیز در این دیدار اظهار کرد: فلسفه وجودی بنیاد شهید پر کردن جای خالی شهیدان در زندگی فیزیکی برای بازماندگان آن ها است.
وی با بیان اینکه نیازهای روزمره شهدا نباید به فراموشی سپرده شود، افزود: تمامی مسئولین باید از خانواده های شهدا و ایثارگران در جهت دلگرمی این خانواده ها و غافل نماندن از یاد شهدا بازدید داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیش از هر کمک دیگری اولویت با ایجاد شغل برای فرزندان شهیدان است، بیان کرد: ایجاد شغل موجب می شود تا این فرزندان به خود متکی شوند و از نشاط زندگی بهره مند شوند.