به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ پرویز آرامنش در کارگروه غارشناسی خراسان جنوبی اظهار داشت: غارها از نظر اهمیت در چهار درجه طبقهبندی میشوند که شامل درجه یک غیرقابل بهرهبرداری، درجه دو با بهرهبرداری محدود، درجه سه گردشگرپذیر و درجه چهار دسترسی آزاد است.
وی افزود: دوم مهرماه روز ملی «غار پاک» نامگذاری شده و مقرر شده است هیئتی از دستگاههای محیط زیست و میراث فرهنگی بازدیدی از غاز بتون شهرستان سرایان داشته باشند و نسبت به پاکسازی آن اقدام کنند.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به غار جهنم در شهرستان طبس گفت: این غار دارای شش چاله بوده که هر کدام 25 تا 45 متر طول دارد و دهانه غار بر اثر اکتشافات معدنی توسط متقاضی تخریب شده است زیرا سرمایهگذار از حریم قانونی تخطی کرده است و دهانه غار را از بین برده است.
آرامنش با بیان اینکه در کارگروه قبلی مصوب شد که غار جهنم بهرهبرداری معدنی آن بیشتر از گردشگری است افزود: اما شرایطی به وجود آمد که مردم محلی و سازمانهای مردم نهاد حساست ایجاد کردند و درخواست ابطال مجوز برای معدن داشتند.
وی بیان کرد: مقرر شد منابع طبیعی به عنوان دستگاه متولی با متقاضی که دهانه غار جهنم را تخریب کرده است و بیشتر از حد قانونی عمل کرده است برخورد لازم صورت گیرد.
کار مطالعاتی بیشتر و بهتر روی غار بتون سرایان انجام میشود
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: درجه دسترسی غار بتون نیز مشخص شده و دستورالعمل را به کارگروه دادیم و به اعضا ابلاغ شده است.
آرامنش خاطرنشان کرد: مقرر شد کار مطالعاتی بیشتر و بهتر روی غار بتون سرایان انجام شود و در این راستا تیم کارشناسی بازدیدی از غاز بتون داشته باشد تا اگر در زمینه گردشگری به اجماع برسند کمبودها و امنیت افرادی که وارد آن غار میشوند تأمین شود.
وی با اشاره به اینکه در این کارگروه دسترسی به غار بتون مشخص شد و تصویب شد که برای این غار نقشه تهیه شود افزود: غار بتون یکی از غارهایی است که در آثار میراث طبیعی به ثبت رسیده است و امسال ردیف اعتباری از محل تملک و دارایی شهرستان سرایان در راستای ایجاد زیرساخت گردشگری به آن اختصاص یافته است.
آرامنش افزود: تمامی دستگاهها متولی باید در راستای حفاظت از غارها همکاری کنند زیرا غار بتون یکی از غارهای خراسان جنوبی است که از ظرفیت بالایی در جذب گردشگر برخوردار است و مقرر شد که این موضوع در کارگروه ویژهای در شهرستان سرایان مورد بررسی قرار گیرد.
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی ، شهرستان سرایان