گزارش/
سربیشه شهری کوهستانی در دل کویر با دهها جاذبه طبیعی و تاریخی مقصد بینظیر برای سفر/ سه نمایشگاه صنایع دستی محصولات عشایر را عرضه میکنند
25 اسفند 1395 ساعت 22:30
مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سربیشه گفت: این شهرستان با برپایی سه نمایشگاه صنایع دستی و سیاه چادرهای سنتی و آثار تاریخی و فرهنگی و طبیعی بسیار به استقبال مسافران نوروزی میرود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛شهرستان سربیشه به مرکزیت شهر سربیشه در 65 کیلومتری محور بیرجند و زاهدان قرار دارد، این شهر به دلیل قرار گرفتن در مسیر گردشگری شمال شرق به جنوب شرق کشور و ارتقاء از بخش به شهرستان از موقعیتهای ممتازی برخوردار است.
در مورد وجه تسمیه شهر سربیشه گفته شده سرد بیشه که به دلیل سردی هوا به این نام معروف بوده و به مرور زمان حرف دال حذف شده است و سربیشه شده است.
قدمت این شهر از نظر تاریخی به دوران پیش از تاریخ و تاریخی بر میگردد و واین شهر دارای آثار تاریخی و فرهنگی زیادی است که هر گردشگری را به خود جذب میکند و ایام نوروز نیز فرصت مناسبی است تا گردشگران و مسافرانی که به خراسان جنوبی سفر میکنند سری هم این شهرستان بزنند و از آثار تاریخی و زیباییهای فراوان این شهرستان لذت ببرند.
مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سربیشه در گفتوگو با خبرنگار فارس در خصوص جاذبههای طبیعی و تاریخی این شهر گفت: مزار بیبی زینب خاتون، روستا و غار چنشت، چشمه آب ترش و منطقه مومنآباد از جمله جاذبههای طبیعی این شهرستان است.
هاشم اتفاقی اظهار داشت: روستای کاهی به دلیل قرار گرفتن مرقد بیبی زینب خاتون خواهر امام رضا(ع) و همچنین قرار گرفتن در درهای سرسبز و خوش آب و هوا از جمله نقاط گردشگری این استان محسوب میشود که دومین بقعه شاخص استان بعد از مزار حسین بن موسی الکاظم طبس میباشد و در طول سال پذیرای خیل عظیم مسافران داخل و خارج استان است.
چنشت؛ سرزمین رنگهای ایران و یکی از روستای نمونه مردمشناسی در کشور
وی ادامه داد: در نزدیکی مزار کاهی روستای زیبای چنشت قرار دارد که یکی از روستاهای دهستان نهارجان بخش مود است، روستای چنشت به لحاظ پوشش محلی به سرزمین رنگهای ایران معروف است زیرا با جاذبههای زیبای طبیعی، تاریخی و فرهنگی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری خراسان جنوبی شناخته میشود و یکی از هفت روستای نمونه مردمشناسی کشور به حساب میآید.
مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سربیشه اضافه کرد: این روستا به دلیل مورفولوژی خاص و موقعیت جغرافیایی آن و همچنین داشتن مردمی با آداب و رسوم ویژه، وجود امامزاده سید حامد علوی و دو غار معروف، کلکسیونی از انواع جاذبههای گردشگری را در خود جای داده است که در اغلب ایام سال گردشگران زیادی را در خود جای میدهد.
اتفاقی با بیان ینکه چنشت در میان رشته کوه باقران قرار گرفته و فاصله آن تا بیرجند ۶۰ کیلومتر است، گفت: غار چنشت نیز در غرب این روستا قرار دارد که به لحاظ فضاهای عجیب و متفاوتی که دارد در نوع خود بسیار زیبا و قابل بازدید است.
وی به مجموعه آب درمانی آب ترش در فاصله 34 کیلومتری شمال غرب شهر سربیشه اشاره کرد و افزود: آب حوضچههای مجموعه آب ترش به دلیل خواص درمانی برای امراض پوستی و نیز مصارف خوراکی به شدت مورد توجه اهالی منطقه است، علاوه بر آن وضعیت طبیعی محیط پیرامون آب ترش نیز به دلیل موقعیت کوهستانی و زیبایی طبیعی میتواند جذابیتهایی برای گردشگران داشته باشد.
مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سربیشه به روستای تاجیمر روستایی که عروسکهای آن شهرت جهانی دارند اشاره کرد و اظهار داشت: در این روستا ساخت عروسکهای محلی که در فهرست میراث ملی سازمان میراث فرهنگی ثبت شدهاند رایج است و این عروسکها با دستان توانمند زنان روستا ساخته میشود.
اتفاقی به آثار تاریخی شهرستان سربیشه اشاره کرد و افزود: بافت تاریخی درح که در سالهای اخیر خالی از سکنه شده است، مدرسه طالقانی یا همان شوکتیه سربیشه با قدمت 94 ساله، خانه یاوری سربیشه که در داخل شهر و در میان اراضی کشاورزی بر فراز تپهای بلند و در جوار بقایای قلعه کهنه سربیشه قرار دارد، قلعه برکوه که در حاشیه روستای برکوه در جنوب سربیشه واقع شده و قلعهای خشت و گلی با پلان چهار گوش و برجهایی در اطراف و حصار خارجی است از جمله آثار تاریخی و زیبای این شهر است.
وی تصریح کرد: خانه باغ کیهان، مدرسه آمنه، قلعه مود، قلعه هریوند، آسیابی در شواکند، مسجد روستای پخت از دیگر آثار تاریخی این شهرستان است.
مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سربیشه با اشاره به وجود عشایر در این شهرستان و صنایع دستی متنوع گفت: به دلیل وجود عشایر تنوع زیادی در صنایع دستی شهرستان وجود دارد از جمله گلیمبافی، پلاسبافی، حولهبافی، نمدمالی در روستای سلمآباد، برکبافی که بحث احیای آن به تازگی انجام شده، رودوزیهای بسیار زیبا، قالیبافی به ویژه در شهر مود که قالیهای این روستا از ارزشمندترین انواع قالی در جهان محسوب میشود و مرغوبیت آن در جهان شهره است، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی که به تازگی این رشته در شهرستان فعال شده و مسافران سیستان و بلوچستان از این سنگها بسیار استقبال میکنند و مشتری بسیار خوبی برای آنها هستند.
اتفاقی با بیان اینکه برای پذیرایی از مهمانانمان در ایام نوروز ۹۶ اعلام آمادگی میکنیم، افزود: اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سربیشه برای نوروز امسال و استقبال از گردشگران و همچنین آشنا کردن گردشگران و مسافران با تولیدات صنایع دستی استان برنامههای خوبی را پیشبینی کرده است.
وی تصریح کرد: سه بازارچه صنایع دستی، سیاه چادرهای عشایری و فروشگاههای دائمی در داخل شهر و همچنین شهر مود برپا شده است که تا روز 13 فروردین فعال هستند.
مسؤول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سربیشه افزود: مسافران میتوانند با شماره تلفن 32663407 دبیرخانه ستاد سفر شهرستان تماس بگیرند و از راهنماییهای همکاران ما در این مجموعه استفاده کنند.
کد مطلب: 4427