سه شنبه ۱ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۰
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند:

دولت واقعیت‌های فضای کسب و کار را در استان خراسان جنوبی ببینند

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: دولت باید واقعیت‌های فضای کسب و کار را ببیند و به پیشنهادات و نظرات بخش خصوصی اهمیت دهد.
دولت واقعیت‌های فضای کسب و کار را در استان خراسان جنوبی ببینند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ محسن احتشام در آستانه سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی اظهار داشت: خراسان جنوبی و استان‌های محروم اقتضاعات و محرومیتهای خاص خود را دارند و نباید صنایع کوچک و متوسط و صنایعی که تازه در استان راه اندازی شده را با صنایع شهرهای بزرگی که چندین سال است کار می کنند مقایسه کنند.

دولت سهم تولید را از هدفمندی یارانه ها در استان‌های کمتر توسعه یافته پرداخت کند
وی بیان کرد: صنعت مهر در راستای اقتصاد مقاومتی است یعنی اگرمولفه های اقتصاد مقاومتی به اصول اخلاق کاری چه برای بخش خصوصی و چه برای بخش دولتی تبدیل شود این روند سبب می شود که هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی متعهدانه و ایثارگرانه با همان باورها و دیدگاههای جهادی که در باقی موارد نشان دادند عمل کنند.
فعال اقتصادی خراسان جنوبی با بیان اینکه اگربخش دولتی به بخش خصوصی توجه و اقتصاد مردمی شود همه ما در راه اجرای مولفه های اقتصاد مقاومتی در اقدام و عمل به معنای واقعی جهادگر می‌شویم افزود: چیزی که ما در حال حاضر شاهد آن هستیم این است که اقتصاد مقاومتی بیشتر به پوستر و به بیلبورد در خیابانها، ادارات و سازمانها خلاصه شده است.

وی با اشاره به اینکه اگر اقتصاد مقاومتی به معنای واقعی خود عملیاتی شود می تواند مبنای اصول اخلاق کاری برای همه حتی بانک‌ها تبدیل شود بیان کرد: در حال حاضر شیوه سیستمی که نظام بانکی ما دارد در راستای مولفه‌های  اقتصاد مقاومتی نیست و نمی‌توان با این نرخ سود تسهیلات بانکی صنعت تولید را راه اندازی و اشتغال ایجاد کرد و این امر باید اصلاح شود.

اجرای واقعی مولفه‌های اقتصاد مقاومتی راه عبور از مشکلات اقتصادی
 احتشام با بیان اینکه باید از کلی‌گویی بیرون بیاییم و بیشتر برنامه‌ریزی کنیم که چگونه می‌توانیم این اقدامات را عملیاتی و اجرایی کنیم تصریح کرد: همان گونه که اگر سیر پیشرفت و ترقی اروپا را مطالعه کنیم متوجه می‌شویم توسعه و صنعتی شدن اروپاییان از همین جا آغاز شد و آنان نیز رهنمودهای رهبران مذهبی  خود را در آن زمان به اصول اخلاق کاری تبدیل دادند و به اجرای آن متعهد شدند و اروپای صنعتی و مقتدر را به وجود آوردند ما  باید رهنمودهای مقام معظم رهبری را در اجرای اقتصاد مقاومتی، مبنای اصول اخلاق کاری خود قرار دهیم.

کار آفرین برتر کشور راه صنعتی شدن و راه عبور از مشکلات اقتصادی فعلی را اجرای به معنای واقعی مولفه های اقتصاد مقاومتی دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر در صنایع کوچک و متوسط ما در  این زمینه کار اساسی انجام نشده است که در راستای اقتصاد مقاومتی باشد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه ما نباید حرفی بزنیم که در راستای اقتصاد مقاومتی شدنی نباشد یادآور شد: دولت باید سهم تولید را از هدفمندی یارانه ها در استان های محروم و استان‌های کمتر توسعه یافته پرداخت کند.

 احتشام اظهار داشت: این سهم یارانه را اگر دولت برای صنایع آسیب دیده و صنایعی که در این چند سال دچار چالش هایی شدند که خود مقصر نیستند پرداخت کرد: این واحدها راه اندازی شده و اشتغال خود را حفظ می کنند و هم سبب ایجاد اشتغال جدید می شوند  و از همه مهمتر انگیزه کار، تلاش و سرمایه گذاری را افزایش می دهند که این در راستای اقتصاد مقاومتی است.
 


افزایش انگیزه سرمایه‌گذاری با کاهش نرخ مالیات
فعال اقتصادی خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر 25 درصد نرخ وصول مالیات، 9 درصد ارزش افزوده و 9 درصد از فروش کالا است که قریب به 40درصد از سود می شود که این امر برای تولیدکنندگان انگیزه ای برای فعالیت اقتصادی نمی‌گذرانند بنابراین اگر ما بخواهیم انگیزه سرمایه‌گذاری را افزایش دهیم باید نرخ مالیات کاهش یابد.

رئیس دپارتمان بخش خصوصی خراسان جنوبی با بیان اینکه سرمایه گذار به دنبال کار اقتصادی است که در آن زیان نکند گفت: در راستای اقتصاد مقاومتی  به معنای واقعی باید فضای کسب و کار را تسهیل و انگیزاننده کنیم تا به جای اینکه پول ها در بانک قرار بگیرد به کارگاه و کارخانه تبدیل شود.
 احتشام بیان کرد: در کشورهای چین و ژاپن به دلیل اینکه دولت سود بانکی به افراد نمی دهد و افراد وارد چرخه دلالی و سوداگری نمی شوند و همچنین  باید پول به سمت مولد برود و تولید ثروت کند صنایع پیشرفت می کنند.
وی با بیان اینکه  در کشور ما سرمایه تولید ثروت نمی کند تصریح کرد: همچنین سرمایه گذارانی که در استان ورود پیدا می کنند به دلیل بالا بودن نرخ سود با مشکل مواجه هستند و خود مقصر نیستند بنابراین باید فکری به حال این امر بشود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به انجام طرح پژوهش صنایع کوچک و متوسط درچند وقت أخیر با کمک دانشگاه بیرجند گفت: در راستای این طرح مهمترین چالش صنعتگران در استان در حوزه مالی در بحث بانک و تسهیلات و در حوزه سازمانی بحث مالیات و تامین اجتماعی بوده است.

 احتشام با اشاره به اینکه نرخ مالیات و نرخ تأمین اجتماعی بالا است اظهار داشت: در این راستا ما گلایه ای ازسازمان های استان نداریم چون آنان مجری قانون هستند و باید هرچیزی که در مجلس تصویب می شود را اجرائی کنند و گلایه ما از این است که قوانین متناسب با فضای کسب و کار تصویب نمی شود.

فعال اقتصادی خراسان جنوبی مهمترین مولفه و مشخصه در راه پیشرفت استانهای دیگر را ایجاد انگیزه، کار، تلاش و سرمایه دانست و یادآور شد: همچنین استانهای موفق برخوردهای مناسبی با سرمایه گذاران، حل و فصل مشکلات آنان در حداقل زمان و دست حمایت بر سر تولیدکننده و صنعتگر دارند.

 احتشام با اشاره به مهم‌ترین خواسته از رئیس جمهور و هیئت دولت برای توسعه صنعت و تولید استان گفت: تقاضا داریم واقعیت های فضای کسب و کار را ببینند و به پیشنهادات و نظرات بخش خصوصی اهمیت دهند.

توجه دولت به اقتضاعات و محرومیت های خاص خراسان جنوبی و استان های محروم
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند افزود: همچنین درخواست ما این است که  نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی که برگرفته از بطن کار و مشکلات فضای کسب و کار است را ببینند و به نظرات آنان توجه کنند.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی و استانهای محروم اقتضاعات و محرومیت های خاص خود را دارند نباید صنایع کوچک و متوسط و صنایعی که تازه در اینجا راه اندازی شده را با شهرهای بزرگی که چندین سال است کار می کنند مقایسه کنند.
 احتشام افزود: توقع ما این است که قوانین را به اقتضاعات محرومیت های استان ها ببینند زیرا صنایعی که در این چند ساله راه اندازی شدند با تورم، تحریم، رکود و تغییر نرخ سود تسهیلات بانکی مواجه شدند و تازه می خواهند وارد بازار شوند و ضربه خوردند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر واحدهای قدیمی ما کمتر ضربه خورده و به رشد و بلوغ رسیده و مشتری خود را دارند یادآور شد: اما اکثر واحدهایی که در خراسان جنوبی راه اندازی شدند به توصیه خود مسئولان ذیربط بوده است و با سونامی مواجه شدند و با این تسهیلات مشکل واحدها حل نمی شود.
صاحب نظر مسائل اقتصادی کشور گفت: در این راستا تولیدکنندگان صدقه نمی خواهند بلکه صنعتگران و تولیدکنندگان ما از دولت تقاضا دارند خسارت ها و ضررهایی که بدون مقصر بودن خودشان به آنان وارد شده را برطرف کنند.


دولت در تعامل باشند نه در تعارض
 احتشام خاطرنشان کرد: ما اگر واقعا خواستار ایجاد اشتغال، کارخانه و کاهش ضریب بیکاری هستیم باید مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان را حل کنیم تا دیگران که آنان را می بینند انگیزه داشته باشند و تشویق شوند در اینجا سرمایه‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه دولت نباید رفتار دوگانه داشته باشد بلکه باید در تعامل باشند نه در تعارض افزود: متاسفانه در حال حاضر در راستای فعالیتهای فرآیند اقتصادی سازمانها با تولیدکنندگان در راستای  تعامل نیستند و رفتار دوگانه ای مشاهده می شود از یک طرف خواستار سرمایه گذاری و کاهش نرخ بیکاری هستند و از طرف دیگر در فرایند اجرا آن چیزی که می گذرد در راستای برنامه ریزی های کلان کمتر است که اینها باید با هم یکی شوند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه نباید جزیره ای عمل کنیم افزود: بنابراین همه باید در راستای هدف تعیین شده برای نرخ رشد اقتصادی، کاهش بیکاری و توسعه استان هم جهت و هم سو باشیم و هم افزایی مثبت ایجاد کنیم.

 احتشام اظهار داشت: اگر ما واقعا به صنعت و تولید اهمیت ندهیم  و به آن نپردازیم دیر خواهد شد بنابراین تا زمان را از دست ندادیم و شرایط دیر نشده صنعتگران و واحدهای تولیدی را حمایت کنیم، ضریب بیکاری را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه دولت 16 هزار میلیارد تومان برای واحدهای کوچک تزریق کرده است بیان کرد: اما دیر شده است و باید 4 سال پیش این اقدام انجام می شد و در این صورت ما شاهد نرخ رشد اقتصادی مثبت در صنایع کوچک و متوسط می‌بودیم اما در حال حاضر نرخ رشد اقتصادی که اعلام می‌شود بیشتر برای نفت و گاز است و برای صنعت نیست.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن وکشاورزی بیرجند گفت: اجرای مولفه‌های اقتصاد مقاومتی در راستای این است که ما باید صنعت مهر را بسازیم و خود را با صنعت و تولید مهربان کنیم تا صنعتگران و تولید کنندگان ما باید احساس کنند همه با آنان مهربان شده‌اند آن وقت فضای کسب وکار را در راستای اقتصاد مقاومتی تولید محور کرده‌ایم.

وی بیان کرد: مسئولان استان آنچه در توان دارند برای ایجاد اشتغال به‌کار گرفته‌اند که باید تقدیر و تشکر کرد اما با دست خالی نمی‌توانند بیشتر از از این کاری انجام دهند که احتیاج به بودجه و اختیارات بیشتر دارند که امید است دولت به این مهم توجه ویژه  داشته باشد.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۴۵۰۷
کلمات کليدی: دولت، واقعیت‌، فضا ،کسب و کار ،استان ،خراسان