معاون سازمان میراث فرهنگی در بیرجند:
۳۵ میلیارد تومان تسهیلات به صنعتگران حوزه صنایع دستی کشور پرداخت شد
5 فروردين 1396 ساعت 12:35
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به حمایتهای انجام شده از هنرمندان حوزه صنایع دستی گفت: در سه سال گذشته بیش از ۳۵ میلیارد تومان از صندوق کار آفرینی امید به صنعتگران حوزه صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ بهمن نامورمطلق شامگاه جمعه در بازدید از مجموعه موزه و باغ اکبریه بیرجند اظهار داشت: اطلاعات 400 هزار صنعتگر صنایع دستی در سامانه ثبت شدهاند که آمار دو برابر این رقم است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به استقبال مردم از صنایع دستی در سالهای اخیر بیان کرد: این استقبال سبب امیدواری به این حوزه شد تا کیفیت خدمات بهتر شود.
نامورمطلق با بیان اینکه آمار شاغلان این حوزه هر سال رو به افزایش است، بیان داشت: در طراحی شهری و داخلی، منازل و محل کار استفاده از ظرفیتهای حوزه صنایع دستی در حال افزایش است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یکی از مهم ترین مشکلات در حوزه صنایع دستی را بازار فروش دانست و افزود:برای گسترش بازار فروش در تلاش هستیم که در این زمینه باید گفتمان سازی انجام شود تا مردم الگوی مصرف را به سمت الگوی هویتی سوق دهند.
نامورمطلق بیان کرد: تلاش داریم تا با ایجاد و افزایش بازارچه های صنایع دستی زمینه را برای عرضه صنایع دستی به مردم افزایش دهیم.
نیاز حوزه صنایع دستی به یک نهضت طراحی
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در حوزه صادرات هر سال شاهد افزایش هستیم، بیان کرد: در سه سال اخیر میزان صادرات از 100 میلیون به 200 میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.
نامورمطلق بر گسترش بازارهای فروش خارجی تاکید کرد و افزود: باید کیفیت تولید را بالا ببریم و در این راستا باید طراحی ها دگرگون شود و کاربریهای تازه برای ذائقه جوانان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه نیاز به یک نهضت طراحی داریم که در برخی از استانها شروع شده است افزود: شاهد نسل نو صنایع دستی هستیم که برای پاسخگویی به نیاز جوانان شکل گرفته و در مراکز بزرگ تجاری فروشگاه های صنایع دستی در حال تکثیر است.
وی بیان کرد: امروز میزان فروش و استقبال مردم نشان از این است که پاسخگوی نیازهای روزمره مردم می شود و فقط برای حس نوستالژیک و قدیمی بودن مردم صنایع دستی را خریداری نمی کنند بلکه برای مصرف و زیبایی شناسی خریداری می شود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: در حوزه پوشاک باید کارهای بیشتری انجام شود تا در سالهای آینده در سبد مصرف خانوار ایرانی قرار گیرد.
وی با اشاره به حمایت های انجام شده از هنرمندان حوزه صنایع دستی بیان کرد: در سه سال گذشته بیش از 35 میلیارد تومان از صندوق کارافرینی امید به صنعتگران حوزه صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده است.
نامور مطلق با بیان اینکه از محل کمکهای فنی و اعتباری نیز تسهیلاتی در اختیار تجار و تولید کننده قرار دادیم بیان کرد: نیازهای این حوزه بیشتر از این است و امید است در سال تولید و اشتغال بتوانیم حمایت های بیشتری داشته باشیم.
رشد قابل توجه صنایع دستی خراسان جنوبی
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: صنایع دستی خراسان جنوبی در یکی دو سال اخیر رشد خوبی داشته که اگر در همین مسیر حرکت کند به پای استانهای برتر در حوزه صنایع دستی می رسد.
نامور مطلق با اشاره به اینکه استان در حوزه سنگ ظرفیت های خوبی دارد، بیان کرد: خراسان جنوبی می تواند یکی از کانون های تولید سنگ های قیمتی باشد.
وی اظهار کرد: صنایع دستی در خراسان جنوبی با توجه به مشکلات خشکسالی به عنوان صنایع تکمیلی و جایگزین کشاورزی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به وجود دو برند ملی و تخصصی در حوزه صنایع دستی عنوان کرد: در برند ملی کارهای خوبی انجام شده و چهار شهر جهانی داریم که این موجب شده تا نام ایران به عنوان یکی از قطب های بزرگ صنایع دستی شناخته شود.
نامور مطلق تصریح کرد: در سطح تخصصی هم چند طرح خوب داریم و نیاز به یک روابط اقتصادی پایدار داریم و بهترین بازاری که می توانیم بگیریم صنایع دستی و فرش است چرا که هم ارز آور و هویت ما را صادر می کنند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: امیدواریم این روابط پایدار شود و بتوانیم نهایت استفاده را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هرجا قابلیت سرمایه گذاری وجود داشته باشد حمایت خواهیم کرد بیان داشت: خراسان جنوبی استعداد سرمایه گذاری در صنایع دستی را دارد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان داشت: اگر نیازها شناسایی و تقاضا شود حمایت های لازم را در حوزه طراحی آموزش و فروش و تجارت داریم.
وی با اشاره به رشد قابل توجه صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: ظرفیت های سرمایه گذاری صنایع دستی استان را حمایت خواهیم کرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفری سه روزه از ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی این استان بازدید کرد.
نامور مطلق در جریان سفر سه روز به استان با سفر به شهرستانهای نهبندان از روستای دهسلم و ریگزار یلان، سربیشه اقامتگاه بوم گردی چنشت، شهرستان خوسف بازدید از کارگاه سفالگری زرگری، باغ اکبریه، باغ رحیم آباد،قلعه بیرجند بیرجند دیدن کرد.
سفر به شهرستان های قاین و سرایان و شهرستان طبس و شرکت در جشنواره بهار نارنج از برنامه های پیش روی معاون صنایع دستی کشور است.
کد مطلب: 4549