يکشنبه ۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۴
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی:

وجود 21 دشت ممنوعه در خراسان‌جنوبی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی گفت: ۲۱ دشت ممنوعه و ۲ دشت ممنوعه بحرانی در استان داریم و حفر هرگونه چاه بجز مصارف شرب در قالب تخصیص ابلاغی از سوی وزارت نیرو، ممنوع است.
وجود 21 دشت ممنوعه در خراسان‌جنوبی
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ حسین امامی با اعلام این خبر اظهارکرد: با توجه به برداشت غیراصولی از منابع آب زیرزمینی و پایین رفتن سطح آب و خطر نشست زمین این طرح براساس سیاست‌های کلی نظام، سیاست‌های تدوینی در برنامه پنجم و ششم و سایر قوانین و آئین نامه‌های مصوب ابلاغی به ویژه مصوبات پانزدهمین جلسه شورای عالی آب کشور «طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی» تدوین و در قالب ۱۵ پروژه در موضوع‌های مختلف به شرکت‌های آب منطقه ای سراسر کشور جهت اجرا، ابلاغ شده است.

وی با اشاره به کاهش بارندگی‌ها و از طرفی برداشت بی‌رویه از منابع آب، یادآور شد: سطح آب زیرزمینی در بسیاری از نقاط کشور و همچنین خراسان‌جنوبی افت چشم‌گیری داشته است که این امر ما را با تنش آبی در برخی از دشت‌های استان مواجه کرده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی میانگین سالانه اضافه برداشت از دشت‌های استان را ۱۸۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد و ادامه داد: علی رغم اجرای طرح تعادل بخشی باز هم سطح آب سفره‌های زیرزمینی سالیانه بین ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر بسته به موقعیت دشت‌ها ،افت داشته است.

امامی با اشاره به وجود ۴۰ دشت در استان بیان کرد: از این تعداد ۲۱ دشت ممنوعه و ۲ دشت ممنوعه بحرانی است و حفر هرگونه چاه بجز مصارف شرب در قالب تخصیص ابلاغی از سوی وزارت نیرو، ممنوع است.
وی فرو نشست در دشت‌های سرایان و بشرویه بر اثر افت سطح آب زیرزمین در این دشت‌ها را جدی دانست و گفت: در منطقه سرند سرایان شکافهایی با عرض یک متر و طول حدود ۴ کیلومتر مشاهده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی به انسداد چاه‌های غیرمجاز اشاره کرد و تصریح کرد: در سال جاری ۷۵ حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسلوب المنفعه شده که بیشترین این چاه‌ها در شهرستان قاین بوده است.
امامی افزود: با انسداد این چاه‌ها که در راستای اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب انجام شده است، در سال گذشته به میزان ۷۰۰ هزار مترمکعب صرفه جویی شده است.

وی هدف اصلی از اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب را دادن مدیریت مصرف به کشاورزان  دانست و گفت: تمام تلاش مان بر این است که معیشت کشاورزان متضرر نشود و با توجه به کاهش منابع آب ،کمترین آسیب متوجه آن‌ها شود.
امامی با بیان اینکه وضعیت منابع آبی استان رضایت‌بخش نبوده و باید حفاظت جدی از منابع موجود صورت گیرد، گفت: نیاز است تا تمامی مردم نسبت به حفظ منابع آبی موجود احساس تکلیف کنند تا بتوان همین منابع آب موجود را تا زمان اجرای شدن طرح‌های انتقال آب، مدیریت کرد.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۴۵۷۶
کلمات کليدی: خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم، دشت ممنوعه