افتتاح کارخانه در هاله ای از ابهام
سیمان باقران بعد از 11 سال و تمام کش و قوس های فراوان افتتاح شد ولی همچنان خاموش است
6 فروردين 1396 ساعت 10:03
باگذشت ۱۱ سال از آغاز به ساخت این پروژه سالهاست که وعده افتتاح آن در دهه فجر داده شده اما به دلیل عدم تأمین منابع مالی مورد نیاز پروژه به بهرهبرداری نرسیده بود و هر روز وعدهای جدید برای بازگشایی آن مطرح می شود تا اینکه در 2 فرودین ماه توسط ریاست جمهور افتتاح شد ولی ....
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از بیرجندرسا؛ شرکت سیمان باقران در سال 1382 ثبت و در دولت قبل در سال 85 کلنگ علمیات اجرایی آن آغاز زده شد، در این سالها ایام مختلفی برای افتتاح آن وعده داده میشود، که با وجود مشکلات که کارخانه داشت، وعدهها عملیاتی نشد،
وعدههایی که در این چندسال محقق نشد و افتتاح سیمان باقران چند سال به تاخیر افتاد
باگذشت ۱۱ سال از آغاز به ساخت این پروژه، به دلیل عدم تأمین منابع مالی مورد نیاز این پروژه به بهرهبرداری نمی رسید و به تاخیر می افتاد و هر روز وعدهای جدید برای بازگشایی آن مطرح می شود.
وعده افتتاح در 4 سال قبل
قهرمان رشید، استاندار اسبق خراسان جنوبی در فروردینماه سال ۹۲ و در جریان بازدید سرزده از کارخانه سیمان باقران گفته بود: پیگیری مستمر و جدی از سوی مسئولان مربوطه در راستای راهاندازی این کارخانه انجام شده است و مسئولان کارخانه نیز باید در راستای پویایی هر چه بیشتر این واحد صنعتی تلاش کنند.
رشید یادآور شد: تجهیزات و امکانات مورد نیاز این کارخانه نیز خریداری شده است و هیچ دلیلی مبنی بر توقف و یا کم کاری وجود ندارد.
وی از افتتاح این کارخانه در آذرماه ۹۲ خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری در راستای راهاندازی این کارخانه انجام شده است و ۴۰ میلیارد تومان نیز اعتبار از سوی اعضا بوده است.
پس از آن نیز در هر دوره مدیریتی وعدهها برای افتتاح این پروژه ادامه داشت، که آخرین قول های مسئولان در یک سال اخیر را مرور میکنیم که بازهم حکایت از این داشت، که بزرگترین پروژه صنعتی خراسان جنوبی همچنان وعدههای افتتاح را یدک میکشد.
وعده افتتاح کارخانه سیمان باقران برای دهه فجر سال گذشته از سوی فرماندار شهرستان اعلام شد و همچنین مدیرعامل کارخانه نیز در دی ماه سال ۹۴ در بازدید نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در خصوص روند پیشرفت این کارخانه گفته بود که تست های راهاندازی کارخانه در دهه فجر آغاز میشود و قبل از راهاندازی کامل کارخانه باید آزمایشات و تست های تولید انجام شود، که این کار حدود دو ماه زمان نیاز دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در هفدهم خردادماه سال جاری از راهاندازی پروژه سیمان باقران ظرف دو ماه آینده خبر داد و گفت: در صورت تأمین اعتبار و تسهیلات در گردش این پروژه ظرف دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
داوود شهرکی با اشاره به توقف دو ساله این پروژه اظهار داشت: خوشبختانه با حمایتهای استاندار خراسان جنوبی پروژه فعال شد و به جلو حرکت کرد.
شهرکی با بیان اینکه ما مشکل سرمایه ثابت در این پروژه نداریم، اظهار کرد: حدود ۱۳ میلیارد در بانک ملی است و مابقی توسط سهامدار تأمین میشود.(17/03/1395)
مرداد ماه گذشت و بازهم سیمان باقران افتتاح نشد..
تلاش دوباره برای اخذ تسهیلات
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری چهار جلسه در وزارتخانه و یک جلسه در مرکز استان با حضور دستگاههای ذیربط و در راستای حل مشکل این کارخانه برگزارشده است.
شهرکی با اشاره به مصوبات این جلسات، اظهار کرد: آخرین مصوبه کارگروه ملی رفع موانع تولید کشور مبنی بر این است که بانک کشاورزی بعد از ارزیابی طرح، تسهیلات موردنیاز را پرداخت کند.
وی ادامه داد: همچنین مسئولان اجرایی موظف هستند دو ماه بعد از اخذ تسهیلات بانک کشاورزی کارخانه سیمان باقران را به مرحله بهرهبرداری برسانند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی مشکلات مالی را از مهمترین عوامل تأخیر اتمام پروژه سیمان باقران دانست و افزود: امید است با اخذ تسهیلات بانک کشاورزی، زمینه فعالیت این کارخانه فراهم شود.
عدم همکاری بانکها تکمیل پروژه را به تأخیر انداخت
مدیرعامل کارخانه سیمان باقران کمبود اعتبار را از مهمترین عوامل تأخیر پروژه کارخانه سیمان باقران دانست و گفت: یک سال و نیم گذشته طی جلسهای مصوب شده که بانک کشاورزی میزان ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات بپردازد.
موسوی ادامه داد: این در حالی است که بانک به دلیل برخی مشکلات اعم از نبود منابع بانکی این تسهیلات را پرداخت نکرده است.
سرمایهگذاری ۶۰ میلیارد تومانی سهامداران
تا کنون بیش از ۶۰ میلیارد تومان توسط 30 هزار سهامدار سرمایه گذاری شده است.
و تاکنون طی گفته های مسئولین با پیگیری های نماینده مجلس شورای اسلامی حجت الاسلام عبادی میزان ۱۰۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ریالی و ۲۴ میلیون یورو نیز تسهیلات ارزی برای راهاندازی این کارخانه گرفته شده و در راستای راه اندازی این کارخانه هزینه شده است.
ایجاد اشتغال برای سه هزار نفردر منطقه
مدیرعامل کارخانه سیمان باقران گفت: با راهاندازی این کارخانه برای سه هزار نفر بهطور مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه همچنین با راهاندازی کارخانه روزانه سه هزار و ۳۰۰ تن سیمان تولید میشود، افزود: بهرهبرداری این پروژه نقش شایانی در رونق اقتصادی، اجتماعی و امنیتی منطقه دارد.
موسوی با اشاره به جمعیت بالای شهرستان درمیان، اظهار کرد: راهاندازی کارخانه سیمان باقران پوشش معیشتی ۲۰ درصد جمعیت این شهرستان را به دنبال دارد.
با تمام کش و قوس ها در چند سال اخیر برای افتتاح این مجموعه، سرانجام در 2 فروردین 1395 سیمان باقران توسط ریاست جمهور بدون هیچ سخنرانی و خدا قوتی افتتاح شد.
گفتنی است، نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی تلاشهای زیادی برای رونق این کارخانه انجام داد اما در مراسم افتتاحیه هیچ نامه از ایشان برده نشد.
بدیهی است که راهاندازی و بهرهبرداری از کارخانه سیمان باقران نقش بسزایی در رونق اقتصادی خراسان جنوبی خواهد داشت، و آثار خیر برکت دنیوی و اخروی برای کسانی ه در راه اندازی این مجموعه تلاش کرده اند، به جا خواهد ماند.
البته شنیده ها حاکی از خاموش بودن کارخانه سیمان باقران می دهد.
کد مطلب: 4579