سه شنبه ۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۷
گزارش خبری/

مجتمعی ناشناخته با ظرفیت بالای اشتغالزایی/ بزرگترین کشتارگاه مرغ شرق کشور نیازمند حمایت مسئولان است

چرخ بزرگترین مجتمع کشتارگاهی شرق ایران این روزها به سختی می‎‌چرخد و بیش از ۴۵۰ کارگر و پرسنل این مجتمع نیازمند حمایتی از جنس برداشتن موانع بر سر راه تولید هستند.
مجتمعی ناشناخته با ظرفیت بالای اشتغالزایی/ بزرگترین کشتارگاه مرغ شرق کشور نیازمند حمایت مسئولان است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛  امروزه بیکاری و اشتغال دو دغدغه مهم جوانان کشور است که خود باعث به وجود آمدن معضلات و آسیب  های اجتماعی زیادی از جمله اعتیاد، طلاق و مشکلات روحی و روانی در بین برخی از این افراد آماده به کار، اما بیکار شده است.
 
افزایش تعداد افراد تحصیل کرده دانشگاهی، مشغول بکار بودن برخی افراد بازنشسته، عدم اشتغالزایی جدید، تعطیل شدن برخی کارگاههای کوچک و بزرگ بدلیل واردات کالا و عدم حمایت به معنی واقعی و خیلی موارد دیگر از جمله مواردی است که باعث شده تا روز به روز بر تعداد بیکاران در کشور افزوده شود.
 
در این بین برخی کارخانه ها نه تنها روند کاهش نداشته بلکه توانسته اند با تلاش و همت مدیران و کارکنان خود خط تولید خود را افزایش داده و حتی در مواردی تعداد نیروی بیشتری هم بکارگیری کنند.
 

 
مجتمع کشتارگاهی طیور شرکت فروزان بیرجند از جمله این شرکت‌ها است که هم اکنون با دو خط تولید با بیش از 450 نفر نیروی انسانی در خود کارخانه و بیش از هزار نفر غیر مستقیم اشتغالزایی اکنون به مسیر تولید خود ادامه می دهد اما مشکلاتی باعث شده تا چرخ بزرگترین مجتمع کشتارگاهی شرق ایران این روزها به سختی بچرخد.
 
مشکلاتی که ساده به نظر می رسند و عمده آنها مربوطه به روند اداری سخت استان، مشکلات منابع طبیعی، تامین اجتماعی و از همه مهمتر مشکلاتی که برای صادرات گوشت سفید وجود است.
 
به گفته کارشناسان این مجتمع، در گذشته روزانه بیش از 30 کامیون مرغ در اینجا ذبح می شده است که اکنون به حدود 15 کامیون در روز رسیده و دلیل این کاهش هم عدم حمایت در مورد صادرات به کشورهای همسایه و ورود کوشت سفید ترکیه ای و بزریلی به این کشورها است.
 

 
شب گذشته حجت الاسلام سید محمد باقر عبادی، نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس به همراه فرماندار بیرجند و جمعی از مسئولان شهرستان برای بازدید از خط تولید این مجتمع کشتارگاهی و بررسی مشکلات آنها به این مجتمع رفتند و از نزدیک در جریان مشکلات و روند کار قرار گرفتند.
 
رضا فروزان فر، مدیرعامل شرکت فروزان بیرجند در خصوص بخش های مختلف این کارگاه توضیحاتی را به مسئولات می داد، اینکه تمامی تجهیزات این مجتمع توسط جوانان و مهندسین خود همین کارخانه نصب و راه اندازی شده و حتی برخی از وسایل مورد نیاز هم اکنون در کارگاههای فنی آن هم اکنون توسط فرزندان همین منطقه تولید می شود.
 
وی با بیان اینکه شرکت فروزان بیرجند خود را پیشگام در ارائه محصولات سالم برای تأمین سلامت و بهداشت جامعه می داند، گفت: امروزه توسعه و بهبود کیفیت مراحل آماده سازی صنایع گوشتی طیور دارای اهمیت فراوانی می باشد و لذا مدیران، متخصصان و پرسنل کارآزموده همگام با فن آوری روز دنیا در یک مجموعه کشتارگاهی سلامت و اطمینان را برای مصرف کنندگان خوش سلیقه ایرانی به ارمغان می آورند.
 
مدیرعامل شرکت فروزان بیرجند افزود: شرکت فروزان بیرجند توانسته همگام با صنعت غذایی روز دنیا تولیدات خود را با کیفیتی همسان با استاندارد و تکنولوژی روز دنیا و مطابق با ذائقه ایرانی و با رعایت مسائل بهداشتی با کیفیت عالی در قالب بیش از 50 فرآورده با نام تجاری «کاکل زری» عرضه و رضایت مشتریان خود را جلب کند.
 

 
فروزان فر، تأمین انواع دان مش از مبادی ورودی کشور مستقیم از واردکنندگان مزارع و کارخانه های روغن کشی با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت، مشارکت در مزارع پرورش مرغ گوشتی و کشتار سالنی فارم های گوشتی، بهره مندی از گروه های علمی مشاوره ای و تحقیقاتی، دامپزشکی، واکسیناتوری، تغذیه ای، آزمایشگاهی، بهره وری و بهینه سازی،  بهره مندی ازواحد تحقیق وتوسعه، واحد IT ،کادرفنی کارآزموده و مجرب، کشتار انواع ماکیان مرغ گوشتی، مرغ مادر، مرغ هلندی، بوقلمون، بلدرچین، کبک و ... با بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا و تولید بیش از500 نوع محصول استاندارد، ساخت و طراحی ماشین آلات و تجهیزات کشتارگاهی، سردخانه و تونل انجماد، تصفیه خانه فاضلاب و صنایع وابسته و واردات ماشین آلات خارجی را از جمله اقدمات این مجتمع عنوان کرد.
  
وی افزود: مجتمع کشتارگاهی شرکت فروزان بیرجند یکی از بزرگترین و مجهزترین کشتارگاه های صنعتی کشور دارای کد IR صادرات فعالیت خودرا در سال 13777 با کسب مجوزهای بهره برداری از سازمان دامپزشکی و وزارت صنایع و معادن آغاز کرد.
 
مدیرعامل شرکت فروزان بیرجند با اشاره به اینکه این مجتمع در حال حاضر در زمینی به مساحت 90 هزار متر مربع با زیربنای بالغ بر 11 هزار و 500 متر مربع با ظرفیت 6000 قطعه در ساعت توانسته واحدنمونه سال های 84 و 87 از وزارت صنایع ومعادن و کارآفرین برتر سال های 86 و 88 شود، گفت: این مجتمع دارای امکاناتی از قبل سالن کشتار طیور به ظرفیت 6000 قطعه در ساعت مجهز به ماشین آلات اتوماتیک، خط دو تخلیه اندرونیه 8000 قطعه در ساعت، سالن فرآوری و بسته بندی آلایش خوراکی مانند ‌جگر، سنگدان، دل، پای مرغ، سالن ایرچیلر یا خط سرد هوایی به طول 800 متر در یک طبقه برای سردسازی عمق گوشت مرغ تا صفر درجه، جهت بسته بندی و بالابردن عمر ماندگاری محصول است.
 
فروزان فر به دیگر قابلیت های این مجتمع اشاره کرد و گفت: سالن بسته بندی مرغ مجهز به خط اتومات بسته بندی مرغ با کیسه های پلاستیکی، سالن سورتینگ دارای سیستم دو خط سورتینگ کامپیوتری تمام اتوماتیکف سالن پیش سرد بالای صفر 100 تن، تونل انجماد به ظرفیت 100 تن، سالن نگهداری زیر صفربه ظرفیت 2000 تن، سالن قطعه بندی مجهزبه دستگاه های برش و پوست گیر اتومات، سالن عمل آوری و فرآوری انواع جوجه کباب وشینسل، با استفاده از تکنولوژی روز دنیا و مواد اولیه گیاهی بومی با طعم و مزه های متنوع و 100 درصد طبیعی، خط فول اتوماتیک ترموفرمینگ برای بسته بندی وکیومی مرغ با ماندگاری بالا برای اولین بار در ایران، خط بسته بندی سیل وکیوم و خط بسته بندی اتوماتیک استریج با سرعت 40 بسته در دقیقه با بهره وری از سیستم توزین لیبینگ بدون دخالت دست از امکانات دیگر این مجتمع کشتارگاهی است.
 
وی با بیان اینکه این مجتمع بزرگترین مجتمع در شرق کشور است، گفت: این مجتمع دارای امکانات دیگری مانند آزمایشگاه مجهز کنترل کیفی محصول، واحد یخساز 20 تنی و سیستم آب سردکن دو مرحله ای با ظرفیت 200 متر مکعب در روز با قابلیت تولید آب سرد صفر تا 4 درجه، واحد تصفیه آب ROبه ظرفیت 2000 متر مکعب در روز به منظور تأمین آب مصرفی با عالیترین کیفیت، واحد تولید پودر گوشت از ضایعات کشتارگاهی وضایعات مواد پروتئینی به ظرفیت 5000 تن در سال، تصفیه خانه بیولوژیک برای حفظ وصیانت از محیط زیست با ظرفیت تصفیه 500 مترمکعب پسآب خروجی در روز، کارگاه صنعتی مجهز به انواع تجهیزات، ناوگان حمل مرغ زنده به ظرفیت 150 تن در روز و ناوگان حمل یخچالی به ظرفیت روزانه 200 تن می باشد که به نوع خود در کشور جزو کشتارگاههای نمونه است.
 
این شرکت در راستای تحقق شعار امنیت غذایی، حلیت پایدار و به منظور تولید غذای حلال زیر نظر ناظرین بهداشتی و شرعی سازمان دامپزشکی کشور، آماده ارائه خدمات به جوامع اسلامی می‌باشد.
 

 
تمام مرغ‌ها کاملا اسلامی ذبح می‌شوند
حجت الاسلام یاسین فلسفی راد ناظر ذبح شرعی این کشتارگاه با بیان اینکه بر ذبح حلال طیور نظارت داریم، گفت: ابتدا باید سلامت و زنده بودن مرغ تایید شود و بعد که شوکر شد مرغ به اتاق ذبح می رود که آنجا ذبح کنندگان ما مسلط هستند که مرغ وقتی شوکر شده و سالم است سر مرغ را با گفتن کلمه «بسم الله» و یا «الله اکبر» می زنند.
 
وی با بیان اینکه در این کشتارگاه تک تک مرغ ها با دست ذبح می شوند، افزود: در این خصوص سه نفر ذابح حضور دارند که تمام دوره های لازم را گذرانده اند.
 
ناظر ذبح شرعی کشتارگاه با بیان اینکه کنترل درجه شوکر، سرعت خط تولید و نظارت بر حلال ذبح شدن مرغ ها از جمله کارهایی است که انجام می دهیم، گفت: تمام مرغ ها رو به قبله و با دست ذبح می شوند که کاملا اسلامی است.
 
نظارت کامل بهداشتی در تمامی مراحل بسته‌بندی و ذبح
مهدی احمدی، مسئول بهداشت این کشتارگاه هم از نظارت های بهداشتی برای ارائه محصولی کاملا سالم به مردم و تولید انواع مرغ برایمان گفت و اینکه برخی از اقدامات این کارخانه ابتکاری و در راستای صرفه جویی آب و برق انجام می شود.
 
وی گفت: با سیستم های جدیدی که نصب شده هم مقدار آب مصرفی پایین آمده است و میزان آب داخل بسته های مرغ کاهش پیدا کرده است و طبق استانداردهای کد ir و زیر یک درصد است و محصولی که به دست مصرف کننده می رسد تحت استانداردهای جهانی است.
 
وی افزود: این مجتمع تنها کشتارگاه در شرق کشور است که با داشتن کدir می تواند به کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان و حتی روسیه هم محصول صادر کنیم.
 
این مجتمع از سال 75 راه اندازی شده و جزو معدود کارخانه هایی است که توانسته روز به روز بر تعداد کارکنان خود اضافه کند و به مسیر پیشرفت ادامه دهد به طوری که چند ماه برای راه اندازی خط دوم تولید خود بیش از 60 نیرو بکارگیری کرده است.
 

 
مدیرعامل این کشتارگاه هم با بیان اینکه این کشتارگاه تامین کننده گوشت سفید ارگان های دولتی، نظامی و انتظامی و دانشگاهها در سطح کشور هستیم، افزود: این مجموعه تامین کننده مرغ نیروی دریایی و هوایی کشور هستیم و بیش از 6 سال است که پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری مبتی بر حمایت از تولیدات مناطق محروم مجموعه سپاه با خرید مرغ این مجموعه به طور خاص حمایت کرده است و بنیاد علوی هم تامین کننده سبد کالای آنها این شرکت است.
 
فروزان فر گفت: شرکت پشتیبانی امور دام هم در سطح ملی این مجتمع تامین کننده آنها است، دانشگاههای استان و ارتش را در کل کشور تامین کننده گوشت سفید آنها این شرکت است.
 
وجود مجتمع کشتارگاه طیور بیرجند؛ مزیتی بزرگ برای مرغداران
وی افزود: بدلیل نبود بازارهای بزرگ، در مناقصه های کوچک هم شرکت می کنیم و ریسک کار را قبول می کنیم تا بتوانیم چرخ تولید کارخانه را زنده نگه داریم.
 
مدیرعامل این مجتمع کشتارگاهی با اشاره به اینکه مرغ تمامی مرغداری های استان در این مکان کشتار می شود، گفت: مرغداری ها مرغ خود را تحویل می دهند و فاکتور مربوطه را تحویل می گیرند و تمام کارهای بازاریابی و فروش مرغ توسط این مجتمع صورت می گیرد.
 
فروزان فر افزود: وجود این کشتارگاه در استان برای مرغداریها یک مزیت است و دیگر لازم نیست مبلغ زیادی کرایه و هزینه های دیگر بابت ذبح در استانهای دیگر بدهند.
 
وی با بیان اینکه بیشتر پرسنل این کارخانه از مردم روستاهای خود منطقه بکارگیری شده اند، گفت: در این منطقه که کشتارگاه فروزان وجود دارد، کمتر جوان بیکاری را می توان در روستاها مشاهده کرد.
 
مدیر عامل شرکت فروزان بیرجند با بیان اینکه در این مجموعه 20 هکتار زمین داشتیم که 10 هکتار آن در طرح آبخوان داری، منابع طبیعی ان را ملی کرده است، گفت: منابع طبیعی باید همکاری بیشتری با این مجموعه داشته باشد تا بتوانیم به کار خود با قوت ادامه دهیم.
 

 
تولید روزانه 300 تن گوشت مرغ!
فروزان فر با اشاره به اینکه با بیان اینکه روزانه 300 تن گوشت سفید تولید می کنیم، افزود: برای توسعه این مجتمع نیازمند زمین های خود هستیم که متاسفانه گرفته اند و حتی برخی مخازن ما را هم تخریب کردند.
 
وی با بیان اینکه تامین اجتماعی هم باید همکاری بهتری با این مجموعه داشته باشد، اظهارداشت: باید این مجموعه حمایت کافی و کامل شود تا بتوانیم اشتغال بیشتری برای جوانان این منطقه ایجاد کنیم.
 
مدیر عامل شرکت فروزان بیرجند توسعه صنعت این کارخانه را معطوف به صادرات به استانهای همجوار از جمله سیستان و بلوچستان دانست و گفت: متاسفانه اخیرا ورود انواع مرغ به سیستان و بلوچستان را ممنوع کرده اند این درحالی است که ما در استان سیستان و بلوچستان شعبه داریم.
 
فروزان فر توسعه صادرات صنعت طیور را تنها راه برون رفت از مشکلات کنونی دانست و گفت: کشور همسایه ما افغانستان بازار خوبی برای صادرات مرغ ما دارد اما اخیرا بدلیل گران شدن مرغ و ورود مرغ برزیلی و ترکیه ای به این کشور، بازار فروش ما کاهش یافته است.
 
وی گفت: متاسفانه مرغ و تخم مرغ خارجی از مرزهای افغانستان وارد می شود که این یک معضل است.
 
مدیرعامل این کارخانه با اشاره به اینکه تاکنون هیچ کمک دولتی دریافت نکردیم، گفت: ناکارآمدی قوانین در راستای تولید یکی دیگر از مشکلات اصلی ما است.
 
کشورهای همسایه فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال در کشور
ایران به گفته مسئولان هفتمین کشور تولید کننده گوشت سفید در دنیا است و همجواری با کشورهای عراق و افغانستان و پاکستان که نیازمند جدی گوشت سفید هستند می تواند با تدبیری مناسب، مزیتی برای صادرات ما باشد.
 
تنها دو کشور عراق و افغانستان سالانه به بیش از 3 میلیون تن گوشت مرغ نیاز دارند؛ این درحالی است که کشور ایران سالیانه دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کند و در زمینه تولید گوشت مرغ می تواند در صورت محیا بودن بازار فروش در کشورهای همسایه بخش قابل توجهی اشتغال ایجاد کند چراکه تنها کشور عراق سالیانه حدود 800 تن گوشت مرغ وارد می‌کند و ما می‌توانیم با تلاش بازار صادرات به کشور عراق را در دست بگیریم.
 
سرانه تولید گوشت مرغ در کشور ما 26 کیلو است در حالی که سرانه تولید گوشت مرغ در دنیا 13 کیلو است که کشور ما با سرانه تولید دو برابر از نظر تولید گوشت مرغ و مصرف مرغ در دنیا رتبه و مزیت خوبی دارد، ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور ما در حال حاضر مازاد است و با همین زیر ساختی که در اختیار داریم توانایی تولید بیش از 50 درصد تولید را داریم و می‌توانیم حداقل 500 هزار تن به ظرفیت تولید کشور اضافه کنیم که این می تواند چندین هزار شغل را مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کند.
 
مدیرعامل شرکت فروزان بیرجند با بیان اینکه هزینه‌هایی مالیات، عوارض، بیمه و سایر هزینه ها باعث شده تا هزینه زیادی را سالانه به ادارات پرداخت کنیم، افزود: اگر تاکنون توانسته ایم به کار خود ادامه دهیم، تنها لطف خدا و دعای خیر کارگران و کارکنان مجموعه بوده است، لذا این مجموعه نیازمند نگاه ویژه مسئولان استان است.
 
ناصری فرماندار بیرجند هم در این بازدید با بیان اینکه محدود کردن صادرات برای استانها خلاف قانون است، گفت: در این زمینه پیگیری های لازم انجام خواهد شد.
 
وی صادرات مرغ به روسیه را یکی دیگر از ظرفیت ها دانست و گفت: گوشت سفید استان ما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و توان صادرات را دارد؛ چراکه در زمانی که آنفولانزای طیور بیشتر استانها را گرفت؛ در خراسان جنوبی هیچ موردی نداشتیم.
 
روسیه بازاری مناسب برای مرغ ایران!
حجت الاسلام عبادی، نماینده مردم بیرجند در مجلس هم که تلاش کرد تا بیشتر شنونده باشد و مشکلات را بشنود تا پیگیری لازم را انجام دهد، گفت: هر کجا که قانون برای مجموعه مشکل ساز شده است، برای ما ارسال کنید تا در کمیسیون مربوطه بررسی و در صورت اشکال داشتن اصلاح کنیم.
 
وی با بیان اینکه مردم در خارج کشور علاقه زیادی به ذبح اسلامی و خرید گوشت با ذبح اسلامی هستند، گفت: مرغ هایی که ذبح اسلامی می شوند بدلیل اینکه تمام خون بدن آنها کشیده می شود، خوشمزه تر و تمیزتر هستند؛ لذا خارجی ها هم علاقه بیشتری به اینها دارند.
 
نماینده مردم بیرجند در مجلس با اشاره به اینکه کشور روسیه با توجه به تحریم های اتحادیه اروپا و با توجه به اینکه یکی از تحریم ها، تحریم مرغ بوده است، فرصت خوبی برای ورود مرغ ایران بخ این بازار است، گفت: بازار روسیه برای صادرات مرغ آماده است و روس ها سه سال است که درخواست صادرات مرغ به آنجا را دارند اما هنوز نتوانستیم از این بازار استفاده کنیم.
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۴۶۲۷
کلمات کليدی: کشتار مرغ | حمایت از تولید ملی | مرغداری | بیرجند |