به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛ تعطیلات نوروز فرصت خوبی برای رفتن به سفر و دیدن شهرهای زیبای ایران است، خیلی از افراد از این فرصت استفاده می کنند و با خانواده به سفر می روند تا هم از طبیعت زیبا لذت ببرند و هم به نوعی تفریحی درست و حسابی بعد از یک سال کار و تلاش کرده باشند.
همه افراد معمولا مکان های خوش آب و هوا را برای مسافرت انتخاب می کنند، اما هستند برخی از جوانان و نوجوانان که در این ایام به روستاهای دورافتاده و محروم می روند تا در کنار افرادی باشند که در این ایام بهترین مسافرت شان، نزدیک ترین امامزاده به روستایشان است و بزرگترین دلخوشی آنها باران است که قرار است یک روزی طبیعت سوخته این دیار را سیرآب کند.
دانشجویان جهادگر خراسان جنوبی امسال هم همانند سالهای قبل، برای مسافرت تعطیلات نوروز، روستاهای محروم نهبندان وخوسف را انتخاب کردند و تلاش کردند تا در این روستاها با کمک به مردم در ساخت آشپزخانه حسینیه کوشه و امامزاده روستای دهن رود و تکمیل حسینیه روستای لخشک و برگزاری کلاس های آموزشی برای کودکان دهو به نوعی در این مکان ها مثمر ثمر باشند.
حجت الاسلام سید عباس علوی نژاد، روحانی گروه بسیج جهادی بسیج دانشجویی در روستای کوشه هم با بیان اینکه از 5 فروردین در این روستا هستیم، گفت: امیدوارم که خداوند این ها را از ما قبول کند.
وی ادامه داد: نزدیکی به خداوند و قرب و منزلت در پیشگاه خدا در این اردوها به خوبی ملموس است و هر فردی که اینجا حضور پیدا می کند اینها را می بیند.
این روحانی گروه جهادی اظهارداشت: تنها هدف بنده از حضور در گروه جهادی این است که خداوند به بنده توفیق دهد که به درجه ای از تزکیه نفس برسم.
خنده مردم؛ پاداش دنیایی گروه!
پدرام محمدی یکی از نوجوانان این گروه جهادی هم با بیان اینکه اولین دفعه است که به اردوی جهادی آمدم گفت: اینکه کنار دوستان و در راه خدا خدمت می کنیم، بسیار خوشحال کننده است.
وی با بیان اینکه 7 روز است که در این اردو هستیم، افزود: خدمت به هم نوع در هر عرصه ای که باشد زیبا است، ما هم در عرصه سازندگی و فرهنگی تلاش می کنیم تا خدمتی ارائه دهیم.
این دانشجوی جهادگر با بیان اینکه فضای اردوی جهادی شاد و نشاط آفرین است، گفت: اجر کار ما را خدا می دهد؛ اما در این جا همین خنده روی لب مردم بهترین پاداش است.
یکی دیگر از دانشجویان جهادگر که در حال تکمیل آشپرخانه حسینیه روستای کوشه هستند، بیان کرد: گروه ما 18 نفره است و تا زمانی که این طرح به اتمام برسد هستیم.
وی افزود: اردوهای جهادی هم کمک به خود ما است و هم کمک به مردم مناطق محروم در سازندگی، لذا این اردو را دانشجویان با عشق و علاقه انتخاب می کنند و می آیند.
علی بردبار، دانشجوی کارشناسی عمران در حال تکمیل امامزاده روستای دهن رود با بیان اینکه دفعه اول است که به اردوی جهادی می آیم، گفت: اردوی جهادی در حس مسئولیت پذیری ما تاثیر زیادی دارد، اینجا همه بچه خودشان کارهای خود را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه در این اردوها با سختی ها آشنا می شویم، عنوان کرد: تا قبل اردو آشپزی نمی کردم؛ اما اینجا خود ما آشپزی هم می کنیم، جارو کردن اتاق و ظرف شستن را هم داریم که این در خودسازی تاثیر زیادی دارد.
این دانشجوی جهادگر گفت: اینکه یک جوان در روستای دور افتاده حضور پیدا می کند و برای رضای خدا تلاش می کند، به نوعی جهاد در راه خدا است.
عیددیدنی در کنار محرومان!
بردبار با بیان اینکه ایام عید را اینجا بودیم، گفت: این هم به نوعی مسافرت است و اینها همه برای ما خاطره می شود.
رضا خرمی نسب، دانشجوی عمران دانشگاه آزاد اسلامی نیز یکی دیگر از جوانان این مرز و بوم است که امسال برای اولین بار توفیق حضور در اردوهای جهاید را پیدا کرده و به گفته خودش فکر نمی کرده این اردوها اینقدر تاثیر گذار باشد.
وی گفت: با اینکه از عید خودمان گذشتیم و آمدیم اما خیلی ناراحت نیستم چراکه خیلی خوش گذشت و راضی هستیم.
این دانشجوی جهادگر با تاکید بر اینکه ابتدا فکر نمی کردم کمک کردن اینقدر حس خوبی داشته باشد، افزود: اما الان که آمدم می بینیم که آنقدر حس کار کردن در راه خدا خوب است که خستگی و مشکلات فراموش می شود.
خرمی نسب اظهار داشت: با این تجربه ای که اینجا داشتم، حتما تابستان می آیم و حتی مابقی دوستانم را هم با خود می آورم.
اینجا شادی از نوع واقعی است!
وی گفت: چون در این اینجا گروهی کار میکنیم، سختیها و مشکلات هم برایمان لذت بخش و شیرین است و بچه ها شاد هستند، شادی از نوع واقعی و از ته دل...
ابراهیمی، استاد بنای گروه هم که از روستای پایین تر گروه را همراهی می کند، بیان داشت: دفعه اول است که به این اردوها می آیم و خوشحال و خرسند از این انتخابم هستم.
وی گفت: اعضای گروه بسیار پرتلاش و خوش اخلاق هستند و ما راضی هستیم.
نعمت حاجی آبادی، دانشجوی علوم سیاسی پیام نور بیرجند که دفعه سوم است قدم در عرصه اردوی جهادی گذاشته است، گفت: در یکی از روستاها منزل یک پیرزن را ساختیم که بسیار ما را دعا کرد و خوشحال کننده بود.
وی با بیان اینکه این طرح در خوسازی و سازندگی تاثیردارد، تاکید کرد: تمام این کارها برای رضای خدا است.
اعزام 47 گروه جهادی در ایام نوروز به مناطق محروم استان
محمد زهرایی، مسئول بسیج سازندگی استان با بیان اینکه امسال در ایام تعطیلات نوروز 47 گروه جهادی در خراسان جنوبی فعالیت می کردند، گفت: از این تعداد 10 گروه جهادی با بیش از 420 جهادگر، مهمان بودند که در مناطق محروم دهستان های میغان نهبندان، دروی سربیشه، طبس، زیرکوه و قهستان مستقر بودند.
وی بیان کرد: تعداد 6 گروه دانشجویی بودمی استان داشتیم که بخشی از اینها در نهبندان و خوسف مستقر بودند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی افزود: مابقی گروه های جهادی از محلات هستند که سه روزه و هفت روزه بودند و سطح استان در همه شهرستان ها حضور داشتند.
زهرایی گفت: برای اولین بار یک گروه جهادی دانش آموزی متشکل از 40 دانش آموزی که سن آنها بالای 15 سال بوده است توسط بسیج دانش آموزی اعزام شدند.
وی با اشاره به اینکه در مجموع نوروز امسال بیش از 900 نفر جهادگر در قالب 47 گروه جهادی داشتیم، خاطر نشان کرد: این میزان نسبت به سال قبل افزایش دارد، چراکه سال قبل در ایام نوروز 32 گروه داشتیم.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه سال قبل مجموع گروه های جهادی 965 گروه بودند که 30 هزار نفر در این گروه ها حضور داشتند، گفت: سال قبل 21 گروه جهادی مهمان داشتیم.
زهرایی افزود: شورای اندیشه ورز برای انتقال تجربیات گروه های مهمان به جهادگران بومی در حال تشکیل است.
وی با اشاره به وظایف شورای اندیشه ورز، تصریح کرد: مشکلاتی که روستاها دارند را گروه های جهادی شناسایی می کنند و در اختیار مسئولان قرار می دهیم و برای رفع آنها اقدام می شود .
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: حدود 20 درصد از آن مشکلاتی که ما شناسایی کردیم، در برنامه های استان می آید که برای پیشرفت روستا گامی رو به جلو است.
اعزام 5 گروه جهادی دانشجویی در تعطیلات نوروز 96
علی قاسمی، مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی هم گفت: امسال در ایام تعطیلات نوروز تعداد 5 گروه جهادی دانشجویی به مناطق محروم شهرستان های خوسف و نهبندان اعزام شدند.
وی اظهارداشت: هدف عمده گروههای جهادی دانشجویی، خودسازی خود دانشجویان و محرومیت زدایی و خدماتی که به مردم روستاها انجام می گیرد، است.
مسئول بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با بیان اینکه حلقههای صالحین در گروههای جهادی با حضور روحانیون انجام میگیرد، افزود: در این حلقهها در زمینه های معرفتی، بصیرتی و سیاسی مباحثی مطرح می شود و دانشجویان با همدیگر تبادل نظر می کنند.
قاسمی بیان کرد: سال گذشته حدود 50 گروه جهادی دانشجویی با تعداد بیش از 600 دانشجو به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته خراسان جنوبی اعزام شدند.
وی در پایان گفت: در ایام تعطیلات نوروز سال قبل 4 گروه جهادی به مناطق محروم استان اعزام شدند.