به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ داوود شهرکی ظهر امروز در جلسه ارائه گزارش عملکرد سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در سال 955 اظهار داشت: لازمه توسعه یک منطقه و یکی از شاخصههای توسعه، رشد نمایشگاهی است که در این راستا در حوزه تجارت و بازرگانی در سال گذشته در خراسان جنوبی 17 نمایشگاه تخصصی برگزار شده است.
وی با بیان اینکه نمایشگاهها فضای جدیدی را پیشروی مردم برای دیدن تنوع تولیدات ایجاد میکنند، تصریح کرد: نمایشگاهها باید در کنار صنوف وجود داشته باشند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از راهاندازی سایت نمایشگاههای استان در سال جاری خبر داد و افزود: امسال به دنبال این هستیم که نمایشگاههای تخصصیتری توسط اصناف در استان برگزار کنیم.
شهرکی با بیان اینکه در حوزه صادرات کالا سه بخش وجود دارد، اضافه کرد: یکی از این بخشها صادرات کالاهای تولید شده در استان بوده که در سال گذشته ارزش این صادرات 42 میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته 40 درصد رشد داشته است.
وی به صادرات کالاهایی که از طریق گمرکات استان خارج شده اشاره و در سال گذشته نیز 180 میلیون دلار بوده که هر چند از نظر ارزشی کاهش داشته ولی از نظر وزنی با 24 درصد رشد مواجه بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه مجموع خروجی از گمرکات استان در سال گذشته به ارزش 845 میلیون دلار بوده است، یادآور شد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی 23 درصد و از لحاظ وزنی 90 درصد افزایش یافته است.
شهرکی در مورد فعالسازی بازارچههای غیرفعال استان گفت: امید است با تولید سیمان در استان بتوانیم بازارچه گلورده را فعال سازیم زیرا فعالسازی این بازارچه برای صادرات سیمان به نفع افغانستان نیز است.
وی با بیان اینکه به طور میانگین از سال 88 تا 92 میانگین صادرات کالا از استان به کشور افغانستان حدود 156 میلیون دلار بوده است، تصریح کرد: از سال 92 تا 95 این میزان به 180 میلیون دلار افزایش یافته است که این نشان از این بوده که روند رو به افزایشی در صادرات استان وجود دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در ابتدای کار دولت تعداد 327 مورد و از ابتدای فعالیت دولت تا پایان سال گذشته 448 مورد جواز تأسیس در استان صادر شده است، یادآور شد: به طور میانگین این میزان در دوران فعالیت دولت تدبیر و امید 37 درصد رشد داشته و این آمار نشاندهنده افزایش 10 درصدی میل به سرمایهگذاری در خراسان جنوبی بوده است.
شهرکی ادامه داد: همچنین تعداد پروانههای صنعتی صادر شده در استان قبل از دولت تدبیر و امید 415 مورد که به 500 مورد رسیده است.
وی افزود: براساس بازدیدهای میدانی صورت گرفته از 400 واحد تولیدی در استان حدود 25 درصد این واحدها تعطیل بوده و 75 درصد با نسبتهای مختلفی از ظرفیت خود تولید دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال جاری با افتتاح و آغاز عملیات ساخت چند طرح بزرگ ظرفیتهای اشتغال خوبی در استان ایجاد میشود، اضافه کرد: از جمله این طرحها میتوان به واحد کک، کنسانتره زغال، فرآوری بنتونیت، فولاد، چدن و آغاز عملیات کارخانه طلا اشاره کرد.
شهرکی تصریح کرد: شعار سال با یک روند معمولی اجرایی نمیشود بلکه باید تلاشها مضاعف باشد.
وی یادآور شد: امسال پیشبینی میشود برای 2 هزار نفر در حوزههای مختلف صنعت، معدن و تجارت استان اشتغال ایجاد شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در حوزه معدن برنامههای اکتشاف و مطالعات میدانی ژئوفیزیک و همچنین جذب سرمایهگذار در بخش دولتی خصوصی و خارجی در سال جاری دنبال میشود، افزود: در سال گذشته در بخش معدنی در استان سه مرحله مزایده وجود داشته است که این موضوع در سال جدید نیز ادامه دارد.
شهرکی ادامه داد: در این سه مرحله مزایده بیشاز 27 مورد واگذاری وجود داشته است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 17 سفر توسط وزیر و معاونان وزراتخانه در حوزه صنعت، معدن و تجارت به خراسان جنوبی داشتهایم، گفت: این سفرها برای افتتاح پروژهها بوده و تمام قولهایی که در این سفرها داده شده در حال پیگیری است.
شهرکی با بیان اینکه یکی از برنامههای سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در سال جاری ایجاد بازار خردهفروشی در محل بازارچه مرزی است، خاطرنشان کرد: این بازار به رونق صادرات و توسعه منطقه کمک میکند.