دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۳
رونمایی ازپروژه های تاریخی و ناتمام شهرستان محروم خراسان جنوبی

نیمه تمام ماندن بیش از 25 پروژه در بشرویه+تصاویر

با نگاهی به پروژه های برزمین مانده در بشرویه و همچنین سال های اخیری که سپری شد، این شهرستان نه تنها رنگ پیشرفت به خود ندیده که بلکه برخی پروژه های ملی آن نیز از ردیف اعتباری خارج شده است وتعداد قابل توحهی از انان باید در ردیف پروژه های نیمه تمام "تاریخی " قرار بگیرند.
نیمه تمام ماندن بیش از 25 پروژه در بشرویه+تصاویر
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از نسیم قائن؛ حکایت پروژه‌های نیمه ‌تمام در  سراسر کشور که بخشی از آن‌ها ملی و بخش مهمی از آن‌ها استانی و شهرستانی است سر دراز دارد و دلایل مختلفی از جمله کمبود اعتبار، تغییرمدیریت ها و نگاه منفی دولتی به اقدامات دولت دیگر، عدم جانمایی درست طرح، مشکلات حقوقی و حقیقی پروژه ها، واگذاری اجرای آن از بخش دولتی به بخش خصوصی و ... باعث شده است تا این پروژه ها همچنان بر روی زمین نیمه تمام بمانند و خود به خود زمینه سوخت سرمایه در کشور را به وجود آورند.
 
پروژه‌های نیمه‌تمام متعددی در شهرستان بشرویه وجود دارد؛ پروژه‌هایی که آغاز آنها برای  مردم این شهرستان محروم موجب امیدواری ولی تکمیل نشدن آن موجب نارضایتی و ناامیدی شده است.
استارت انجام پروژه های مختلف عمرانی از جمله کارهای شاخص دولت ها از ابتدا تا کنون بوده است و در دولت یازدهم با القا این موضوع که اولویت به اتمام پروژه های نیمه تمام است ، پروژه هایی به صورت شاخص و ملی برای بشرویه به ارمغان نیاورده است.



با نگاهی به پروژه های برزمین مانده در بشرویه و همچنین سال های اخیری که سپری شد، این شهرستان نه تنها رنگ پیشرفت به خود ندیده که بلکه برخی پروژه های ملی آن نیز از ردیف اعتباری خارج شده است وتعداد قابل توحهی از انان باید در ردیف پروژه های نیمه تمام "تاریخی " قرار بگیرند.


اولین و مهمترین مطالبه مردم بشرویه به اتمام رسیدن ماجرای طولانی ساخت دو استخر شنا آموزش و پرورش و اداره ورزش و جوانان است که با گذشت بیش از 10 سال همچنان برروی زمین مانده و پروژه های نیمه تمام تاریخی یاد می شود  و از سوی نه تنها دولت همتی برای اتمام پروژه  استخر شنای تربیت بدنی که روزگاری ردیف ملی برای جذب اعتبار داشته، به خرج نداد بلکه از ردیف اعتباری خارج کرده و اکنون  چشم به راه سرمایه گزار است .

 
دو پروژه نیمه تمام گود باستانی ورزش زورخانه که بدلیل گذشت زمان از استارت این پروژه همچنان بر زمین مانده و حتی بخش قابل توجهی از این بنا، بر اثر فرسایش از بین رفته است و این پروژه نیمه تمام به همراه پروژه سالن ورزشی روستای غنی آباد نیز به بخش خصوصی واگذار می گردد و دولت فکری برای ساخت آنان ندارد!



بهینه سازی و احداث سکوی تماشاچی برای مجموعه چمن طبیعی سالن آزادی بشرویه از پروژه های دیگری است که بر زمین مانده است.
 
سالن ورزشی دهستان رقه که حتی یک قدم هم برداشته نشده و سال ورزشی دهستان غنی آباد هر چند حدود 5 سال از تعریف پروژه می گذرد اقدامی برای تکمیل آن صورت نگرفته است.
 
و جالب است که در یکی از روستاهای بشرویه شاهد افتتاح ساختمانی با قدمت بالای 70 سال و بدون تجهیزات ورزشی به عنوان خانه ورزش بوده ایم!



سالن آمفی تئاتر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بشرویه از دیگر پروژه هایی است که داستانی مشابه دیگر پروژه ها دارد و همچنان در نبود اعتبار در وضعیت  بدی بسر می برد،  پروژه سالن آمفی تئاتر در شهرستان بشرویه از سال 1386 آغاز شده و هنوز تکمیل نشده است....



حتی بخش قابل توجهی از زمین این پروژه نیز کسر شده و به اداره دیگری واگذار شده است!
 

پروژه ساخت بیمارستان 46 تخت خواب بشرویه از سال 1391 عملیات ساختمانی آن آغاز شده و البته پیشرفت خوبی نیز داشته است.
ساختمان مرکز بهداشت درمانی شهرک امام خمینی که زمین آن را یکی از خیرین اهدا کرده است نیز همچنان تکمیل نشده است.
 
 
پروژه های خیرساز آموزش و پرورش از جمله مدرسه حاج آقای سالارصادقی که در 6 سال گذشه توسط این خیر نیکوکار تا مرحله اسکت بندی ساخته شده نیز با سرعت کندی روبرو است .


داستان جالب پروژه های راه و شهرسازی نیز کم کم وارد تاریخی شدن می شود، هرچند آروزی دیرینه مردم دو شهرستان بشرویه و طبس برای احداث جاده جدید این شهرستان تا حدودی با پیگیری های نماینده سابق انجام گرفت ولی  همچنان سوار بر لاک پشت زمان  به سمت رسیدن به نقطه پایان حرکت می کند و گویا عزم جدی برای به سرانجام رساند این پروژه ملی وجود ندارد چررا که تخصیص اعتبار ملی آن در سال گذشته تقریبا " صفر" بوده است.


 و در کنار آن خبری از استارت مطالبه بحق مردم بشرویه از بازگشایی جاده جدید بشرویه به بجستان دیده نمی شود.
 
از دیگر پروژه هایی که گویا طلسم ناتمام ماندن آن نمی شکند ، پروژه روشنایی تقاطع رقه به بشرویه است که علی رغم پیگیری های خبری بسیار همچنان " در خاموشی" به سر می برد.
 
جاده ارتباطی کال نخاب به پلنگ آباد هم که تا حدودی انجام گرفت هنوز به سرانجام و تکمیل شدن نرسیده است.



برخی ادارات همچنان که زمین اداری خود را دورتا دور حصاری توری مانند کشیده اند و سال ها رها شده گویا تنها به زدن یک تابوی کوچک بسنده کرده اند ، نهادها و اداراتی همچون شبکه بهداشت  و درمان، تبلیغات اسلامی، ثبت احوال،بنیاد شهید، راهنمایی ورانندگی تامین اجتماعی هنوز ساختمان سازی نکرده اند  و ... نیز در ساختمان هایی فعالیت می کنند که شاید برخی از آنان 50 سال از قدمتشان می گذرد و البته ساخت ساختمان فرمانداری در حال انجام است .



عدم رقبت مسئولان دولتی برای عمل به وعده خود برای کمک و تکمیل پروژه ساماندهی مزارشهدای گمنام، عرق شرم در برابر این سبک بالان جانفشان بر پیشانی مردم گذاشته است و علی رغم اینکه از زمان مهمان شدن آلاله های گمنام دشت شهادت در بشرویه تا کنون بیش از 10 سال می گذرد ولی روند ساماندهی در سال های اخیر به صفر رسیده است و سال گذشته هم به همت بسیج سازندگی تا حدودی فاز اول آن انجام گرفت ولی همچنان وعده فرمانداری برای تخصیص اعتبار بر زمین مانده است.



و اما توقف پروژه بزرگ ساخت مصلی شهرستان بشرویه به دلیل عدم تخصیص اعتبار و نیمه تمام ماندن مدرسه علمیه این شهرستان از دیگر پروژه هایی است که بیش از 6 سال قدمت دارد و ناتمام است.


تکمیل سالن مدیریت بحران، بهینه سازی میدان های ورودی شهرستان بشرویه، پروژه ساخت سالن نمازخانه و ایستگاه راه آهن، پروژه طرح جامع  امام زادگان لازم التعظیم ،پروژه ادامه گاز رسانی به روستاهای باقی مانده بشرویه از جمله کرند و تامین آب شرب مردم روستای سرند از دیگر پروژه های ناتمام بشرویه است .
 
در یک نگاه کلی بیش از  25 پروژه نا تمام بشرویه از جمله استخر شنای آموزش و پرورش ، طرح های مشارکتی خیرساز آموزش و پرورش، ساخت ساختمان های اداری از جمله تامین اجتماعی، راهنمایی و رانندگی، تبلیغات اسلامی، فرمانداری و ...، مجتمع فرهنگی هنری، بیمارستان جدید بشرویه، ساخت ساختمان ورزش های باستانی، استخر شنای تربیت بدنی،بهینه سازی و احداث سکوی تماشاچی وززشگاه آزادی در چمن طبیعی، سالن های ورزشی دهستان رقه و غنی آباد، ساختمان مرکز بهداشت درمانی شهرک امام خمینی، جاده  جدید ارتباطی بشرویه به طبس، تامین روشنایی تقاطع کمربندی به جاده رقه، تکمیل سالن مدیریت بحران،  تکمیل جاده ارتباطی کال نخاب به پلنگ آبا، پروژه های لوله کشی تحت فشار مزارع، بهینه سازی میدان های ورودی بشرویه ، پروژه ساماندهی مزار شهدای گمنام، توقف پروژه ساخت مصلی بزرگ بشرویه، روند کند پروژه های اجرایی ترسیب کربن، پروژه  ساخت سالن نمازخانه و ایستگاه راه آهن، پروژه  های طرح جامع امام زادگان لازم التعظیم، پروژه گاز رسانی به روستاهای باقی مانده از جمله کرند و تامین آب شرب روستایی تنها بخشی از پروژه های خرد و کلان، ملی و شهرستانی با قدمت های تاریخی و یا در سال های اخیر است که همچنان باقی مانده و یا با سرعت کند حرکت می کند که  در دولت یازدهم به افتتاح نرسید.
 
اینها فقط تعداد پروژه هایی است که درذهن آمده است و بی شک تعداد پروژه های ناتمام در بشرویه ممکن است بیش از این نیز باشد!
 
بنظر می رسد عدم جدیت در مطالبه گری حق مردم شهرستان توسط متولیان و مسئولان مربوطه و رفع مشکلات برای به حرکت در آوردن چرخ توسعه عمرانی  و همچنین توجه بسیار پایین دولت به نیازهای مناطق محروم مسبب تلمبار شدن پروژه های فراوان در بشرویه است و در نگاه عامه مردم سال ها است که چرخ پیشرفت بشرویه بسیار کند می چرخد!
 
باتوجه به اینکه دولت یازدهم عزم خود را جزم کرده بود تا فقط پروژه های نیمه تمام را به اتمام برساند، حال سوال باقی است از میان این پروژه های مهم و اولویت دار بشرویه کدامیک به سرانجام رسید؟؟
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۰۳۸
کلمات کليدی: پروژه‌، بخش خصوصی،نیمه تمام ، خریداری ، بودجه ، عمران، ورزش، زورخانه