معاون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی:
دو هزار ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی با رزمندگان خراسان جنوبی انجام شد
28 فروردين 1396 ساعت 14:43
معاون تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: تاکنون دو هزار و ۲۲۵ مصاحبه تاریخ شفاهی با رزمندگان استان انجام شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری مهر؛ سرهنگ احمد قاسمی اظهار کرد: تاکنون هزار و ۵۵۴ ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی فرد محور و ۷۰۰۰ ساعت مصاحبه تاریخ شفاهی موضوع محور با رزمندگان خراسان جنوبی انجام شده است.
وی با اشاره به ارائه درس دفاع مقدس در دانشگاه های استان بیان کرد: طی سال تحصیلی گذشته دو هزار و ۴۲۵ دانشجو درس دفاع مقدس را گذراندند.
سرهنگ قاسمی بیان کرد: همچنین برای اولین بار طی سال گذشته، ۲۷۱ نفر از خواهران حوزه علمیه و ۴۶۱ نفر از برادران حوزه علمیه درس دفاع مقدس را پاس کردند.
سرهنگ قاسمی اظهار کرد: طی این مدت ده هزار و ۷۰۹ نفر از کارکنان نهاد ها، سازمان ها و ادارات دوره آموزشی عمومی ضمن خدمت را فرا گرفتند.
وی با اشاره به دیگر عملکرد معاونت تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی، اظهار کرد: برگزاری نشست های تخصصی و پژوهشی دفاع مقدس با فرماندهان، مسئولان و پیش کسوتان و انجام طرح های تحقیقاتی و پژوهشی از جمله اقدامات انجام شده است.
وی تدوین انقلاب و دفاع مقدس را از دیگر عملکردهای معاونت تحقیق و پژوهش دانست و گفت: اجرای طرح در قالب تشکیل کارگروه هایی اعم از بسیج، سپاه، ارتش، انتظامی، ایثارگران و نیروی زمینی و سپاه و آموزش و پرورش انجام شده است.
معاون تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون کارگروه های دانشگاه، بانوان، روحانیت، ادوات، آموزش و پرورش و هوافضا فعالیت های خود را آغاز کرده اند.
جمع آوری ۴۲۶ مدخل دانشنامه استانی دفاع مقدس
سرهنگ قاسمی جمع آوری ۴۲۶ مدخل دانشنامه استانی دفاع مقدس را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و افزود: تاکنون ۱۲ جلسه دانش نامه با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شده است.
معاون تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی اظهار کرد: جانبازان و ایثارگران میراث های جامعه بوده که باید در جمع آوری آثار آن ها کوشا باشیم.
سرهنگ قاسمی اظهار کرد: تاکنون ۵۳ هزار و ۶۸۵ سند از رزمندگان خراسان جنوبی جمع آوری شده که از این تعداد، هشت هزار سند در نرم افزار کشوری مأوا ثبت شده است.
وی ادامه داد: همچنین تاکنون ۱۳۳ هزار و ۴۴۷ سند مکتوب از سازمان ها و ادارات جمع آوری شده که ۱۵ هزار سند نیز در نرم افزار کشوری مأوا ثبت شده است.
جمع آوری ۱۳۸۹ عکس رزمندگان خراسان جنوبی
معاون تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی بیان کرد: طی سال گذشته هزار و ۳۸۹ عکس و هزار و ۱۵۵ سند از رزمندگان استان جمع آوری شده است.
سرهنگ قاسمی ادامه داد: همچنین طی این مدت ۱۸۸ عکس و شش هزار و ۵۲۵ سند از شهدای خراسان جنوبی جمع آوری شده است.
وی از مستندسازی تاریخی و ثبت جغرافیایی ۵۳ نقطه خراسان جنوبی خبر داد و افزود: همچنین شناسایی مکانهای جغرافیایی حماسهآفرین انقلاب و دفاع مقدس در استان از کارهای صورت گرفته در بحث جغرافیایی وقایع انقلاب و دفاع مقدس است.
سرهنگ قاسمی ادامه داد: بازخوانی وقایع و نبردها، شناسایی عملیات و نبردهایی که استان در آن نقش داشته است، شناسایی سازمان رزم استان در عملیات های شناساییشده و تدوین خاطرات رزمندگان شرکتکننده در عملیات از دیگر اقدامات انجام شده است.
وی ادامه داد: تاکنون عملیات های مختلفی از جمله بیتالمقدس، مرصاد، نصر ۸، والفجر۳، مسلم، خیبر، بدر، کربلا ۵، میمک و ... موردبررسی قرارگرفتهاند.
وجود ۵ هزار عنوان کتاب در کتابخانه تخصصی انقلاب و دفاع مقدس
معاون تحقیق و پژوهش اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس خراسان جنوبی بیان کرد: کتابخانه عمومی مشارکتی تخصصی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در بهمن ماه ۹۱ راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: این کتابخانه در حال حاضر دارای بیش از پنج هزار و ۱۴ عنوان و هفت هزار و ۲۷۴ نسخه کتاب است.
سرهنگ قاسمی دامنه موضوعی منابع کتابخانه را تاریخ نظامی، عملیات های جنگ تحمیلی، زندگی نامه شهدای جنگ تحمیلی، شعر دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، آلبود، عکس، کتاب های کمک درسی و داستان های کودکان دانست.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه دانشگاه و دفاع مقدس اظهار کرد: حمایت از کارگاه های آموزشی و پژوهشی دفاع مقدس، حمایت از پایان نامه های دفاع مقدس، برگزاری دوره های آموزش عمومی آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس جهت کارکنان دولت و ارائه دو واحد درس آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس از جمله اقدامات این حوزه است.
کد مطلب: 5046