به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ سلامتی بزرگترین نعمتی است که خداوند به انسان هدیه کرده است و زمانی که به بیماری مبتلا میشود قدر و ارزش سلامتی خود را میداند و از راههای مختلف از جمله تهیه دارو برای درمان بیماری خود اقدام میکند.
برخی از داروها در داخل کشور تولید میشوند ولی برخی از خارج از مرزهای کشور وارد میشوند و البته با تحریمهای چند سال اخیر میزان واردات دارویی به کشور کاهش چشمگیری یافته است و همین امر زمینه تلاش پژوهشگران ایرانی را چندین برابر کرده است و سبب شده تولیدات دارویی ما به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
در خراسان جنوبی 80 داروخانه فعالیت میکند و از این تعداد حدود 35 داروخانه در آن در بیرجند هستند که از این تعداد سه مورد به صورت شبانهروزی فعالیت میکنند.
عملکرد برخی از داروخانههای بیرجند در فروش دارو رضایتبخش نیست و سبب بهوجود آمدن نارضایتی مردم شده است که در این رابطه خبرنگار فارس در گفتگویی با مردم و مسؤولان این موضوع را پیگیری کرده است.
یک شهروند بیرجندی در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: از مسؤولان خواهش میکنم به مسئله داروخانهها و رعایت حقوق مصرفکننده و بیمار رسیدگی کنید.
علی احمدی با بیان اینکه برخی داروها را بالاتر از قیمت مصرفکننده میفروشند، تصریح کرد: همچنین برای هر نسخه 25 هزار ریال حق فنی یا نسخهپیچی دریافت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: این کار یک ظلم آشکار است و دست ما مردم مستضعف هم از ارگانهای نظارتی قطع است.
رباب علیجانی نیز شهروند دیگر بیرجندی اظهار داشت: مادرم مریضی سختی دارد و مدام باید برای او دارو تهیه کنیم.
وی با بیان اینکه قیمت دارو روز به روز در حال افزایش است، تصریح کرد: علاوه بر آن داروخانهها نیز داروها را با قیمتی گرانتر میفروشند و این امر زندگی را برای ما سخت کرده است.
این شهروند بیرجندی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه " کاری کنید بیمار جز درد و رنج بیماریاش، ناراحتی دیگری نداشته باشد" گفت: این سخن رهبری به درستی اجرایی نشده است و بیماران همیشه نگران تامین هزینهها درمان خود هستند.
علیجانی از مسؤولان خواست: توجه بیشتری به بیماران و قشر ضعیف جامعه داشته باشند و برای حل مشکلات آنها چارهجویی کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اما در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند این موضوع را تایید کرد.
کبری ناصری اظهار داشت: داروخانهها میتوانند بابت تحویل داروهای OTC تا 15 درصد دارو یا حداکثر 10 هزار ریال دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: داروخانهها میتوانند همچنین بابت پذیرش هر نسخه نسبت به قیمت کل نسخه از 10 هزار تا 35 هزار ریال تعرفه خدمات دارویی دریافت کنند.