جهانگیری در گفتوگوی ویژه خبری:
رسانه ای که از بیت المال ارتزاق می کند نباید از دولت انتقاد کند؛ اینگونه رسانه ها را باید کنترل کنیم
10 ارديبهشت 1396 ساعت 10:44
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری گفت:این که بخشی بودجه خود را از دولت و بیتالمال تامین میکند به شکل رسانه به بخش دیگری از دولت نقد میکند و از ظرفیت دولت برای هجمه به دولت استفاده میکند مورد پسند ما نیست و نباید به آن فضا داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ اسحاق جهانگیری کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در گفتوگوی ویژه خبری ضمن تبریک میلاد امام حسین (ع) و روز پاسدار، درباره مسئله اشرافیگری، رانت و همچنین برخورد با مسئولان متخلف در دولتش، گفت: پاکدستی جزو مهمترین ویژگیهای دولت باید باشد و مدیران پاکدست که به بیتالمال دستبرد نزنند باید در سطح مدیران میانی هم مورد استفاده قرار بگیرند. اینکه فساد در دستگاه دولتی کشف شود فرقی نمیکند مرتبط با چه کسی باشد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: برای رئیسجمهور هیچکس نزدیکتر از منسوبان وی نیست. کسانی که منسوب رئیس جمهورند باید بلافاصله با آنها برخورد شود. قوه قضائیه هم قطعاً باید پیگیری کند.
وی درباره مسئله امر به معروف و نهی از منکر گفت: هم در اسلام و هم در قانون اساسی به امر به معروف بصورت ویژه پرداخته شده است. آنچه مهم است امر به معروف وظیفه مردم نسبت به حاکمانشان است. گاهی از واژگان مقدس مثل امر به معروف استفاده سیاسی میشود و افرادی را در خیابانها راه میاندازند تا به موی خانمها گیر بدهند و یا گشت ارشاد درست میکنند.
جهانگیری افزود: ما باید این واژهها را روشن کنیم. در بخش مردم نسبت به حکومت باید این کار را ترویج کنیم و در بخش مردم نسبت به مردم هم با زبان صحیح کاری کنیم که به هم احساس مسئولیت کنند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه قانون فصلالخطاب است، گفت: رئیس جمهور در اولین جلسه سوگند میخورد به قانون اساسی عمل کند. در جامعهای که قانون نباشد هرجومرج میشود. رئیس جمهور و مقامات باید سمبل قانونگرایی باشند و عمل به قانون جزو وظایف مسئولین است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یاد آور شد: اگر مقام ارشد کشور بیقانونی کند، یا قانون را زیر سوال برد در کشور هرج و مرج ایجاد میشود. قطعاً مسئولان ارشد و رئیس جمهور باید قانونگرا باشند و عمل به قانون را جزو مهمترین اقدامات خود قرار دهند. لذا حرف اول برای هر کاری توجه به قانون است.
وی در پاسخ به سوالی درباره دیدگاهش در خصوص جایگاه نقد و نقادی از سوی رسانهها پاسخ داد: به نظر بنده این سوال، سوال غیرطبیعی است، مسلماً وظیفه مطبوعات انتقاد و نقد کردن است. آزادی مطبوعات مهمترین رکن نظارت عامه جامعه بر حکومت و مهمترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران است.
جهانگیری با اشاره به گلایههایی که بعضاً از سوی دولت یازدهم نسبت به عملکرد برخی از رسانهها مطرح میشود گفت: دو رویکرد نسبت به مطبوعات وجود دارد، بعضاً مجموعهای نشریه و مطبوعات است که براساس علاقه کاری عدهای از افراد ایجاد شده است و وظیفه آن هم انتقاد است. یا برخی احزاب و گروهها برای انتقال افکار و دیدگاههای خود و نقد عملکرد دولت مطبوعه و رسانهای را احداث میکنند که این جایگاهها باید از سوی دولتها حمایت شود و به آنها برای فعالیت کمک شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در همین زمینه گفت: در برخی از رسانهها شاهد این هستیم که یک نهاد حکومتی یا یک رسانهای که از پول بیتالمال ایجاد شده است به نقد و انتقاد بخش دیگری از دولت اقدام میکند. این که بخشی بودجه خود را از دولت و بیتالمال تامین میکند به شکل رسانه به بخش دیگری از دولت نقد میکند و از ظرفیت دولت برای هجمه به دولت استفاده میکند مورد پسند ما نیست و نباید به آن فضا داد. برخی از رسانهها فقط سیاهنمایی میکنند و تیترهایی میزنند که رسانههای خارجی نیز علیه دولتها به کار نمیبرند. لذا این بخش را باید کنترل شود و به آن اجازه نداد از بودجه دولت علیه دولت اقدام کند. اما مابقی آنها را باید حمایت کرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دیدگاه شما درباره پاسداش یاد و ارزشهای شهدا و جانبازان چیست و دولت شما به این قشر چگونه نگاه خواهد کرد گفت: آنهایی که جنگ و انقلاب را مانند من درک کردهاند قطعاً افراد زیادی را میشناسند که به خاطر انقلاب جان خود را از دست دادند. جوانانی که میتوانستند برای خود آیندههای خوبی را ترسیم کنند اما زمانی که جمهوری اسلامی ایران به آنها نیاز داشت بدون هیچ چشمداشتی جان خود را برای جلوگیری از تجاوز به ایران در طبق اخلاص قرار دادند.
جهانگیری گفت: اگر میخواهیم از آرمانهای انقلاب و نظام دفاع کنیم حتماً باید قدر ایثارگریهای شهدا را بدانیم و به آن اهمیت دهیم، تا هر اقدامی را که میتوانیم در راستای حمایت از جانبازان و خانواده شهدا انجام داده و به آنها خدمت کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت یازدهم در عمل نیز تلاش کرده است به این قشر خدمت کند و خدمت به آنها را از وظایف خود میداند. قطعاً با احترام گذاشتن به خون شهدا میتوانیم انقلاب و اسلام را عزتمندانه حفظ کنیم.
وی درباره تقویت بنیه دفاعی کشور، نیز گفت: قطعاً حفاظت از کشور جزو اولویتهای هر دولتی است، این امر به خصوص برای ایران که دشمنانی را دارند مهمتر است. این که کشوری مانند ایران که دشمنان زیادی دارد چگونه از خود دفاع کند قطعاً یکی از آن اقدامات تقویت بنیه دفاعی است تا در صورت لزوم به مقابله بپردازد. البته کشور ما تجربهای چون جنگ 8 ساله را پشت سر گذاشته و ضرورت این مسئله را به تجربه احساس میکند.
جهانگیری گفت: حتماً باید بنیه کشور را تقویت کرد و در این زمینه از کسی نیز اجازه نمیگیریم. در دولت یازدهم بودجه دفاعی کشور 4 برابر نسبت به سال 91 شد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره نحوه مقابله با آمریکا و یا با کشورهای متخاصم با ایران اظهار داشت: ایران اجازه نمیدهد کشوری برای آن شاخص و شانه بکشد. برای این منظور تکیه ما همواره به مردم است. معتقدیم هیچ سرمایهای بزرگتر از مردم، انسجام ملی و اقتدار ملی منبعث شده از وحدت ملی وجود ندارد. تکیهگاه مسئولان در نظام مقدس جمهوری مردم هستند و توانستهاند با حضور خود فتنههای بسیاری را خنثی کنند.
وی گفت: با چنین مردمی میتوان نه با آمریکا بلکه با هر کشور دیگری مقابله کرد و آنها را به چالش کشید.
جهانگیری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که اقدامات شما برای تهدیدات احتمالی برجام از سوی کشورهای طرف مقابل چیست؟ یادآور شد: برجام یک نرمش قهرمانانه راهبردی بود که جمهوری اسلامی ایران برای عبور از گردنهای تاریخی و صعبالعبور آن را اجرایی کرد. در برجام اهداف خوبی به دست آمده است در بعد سیاسی برجام توانست اراده ملت ایران را به ملتهایی که دنبال به انزوا کشیدن ایران بودند تحمیل شد. در این زمینه هر کشوری که پس از برجام به ایران میآمد به ما تبریک میگفت.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: برجام فضای امنیتسازی و ایران هراسی را شکست و آن را به فضای دوستی با ایران تبدیل کرد. این که ملت ایران با منطق خود توانست حضور خود را به خوبی در عرصه دنیا نشان دهد و شعار انرژی هستهای حق مسلم ما را تحقق داد.
وی افزود: همه کشورها قبل از برجام مقابل ایران تلاش میکردند با هر وسیله تهدید و یا تحریمی ما را از دانش هستهای محروم کنند اما ما امروز از این دانش برخورداریم و توانستیم تحریمهای مرتبط با این موضوع را خنثی کنیم.
جهانگیری افزود: برجام یک توافق بینالمللی است که 6 کشور آن را امضا کردند و در سازمان ملل و شورای عالی امنیت ملی امضا شد که هر کشوری که خواست بتواند آن را از بین ببرد و ساز و کارهای مناسبی در آن دیده شده است. کشوری که بخواهد نسبت به برجام تخلف کند خود منزوی میشود چه آمریکا و چه اروپا بخواهد باشد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که جمهوری اسلامی ایران با برجام اجماع بینالمللی را علیه ایران به هم زد، گفت: حتی توانستیم اجماع آمریکا و اروپا را علیه ایران به هم بزنیم و کسی نمیتواند به آن آسیب بزند. شاید بتوانند مشکلاتی برای آن ایجاد کنند که البته اقدامات متقابلی در آن دیده شده است.
وی در ادامه درباره ارتباط دولتش با مردم گفت: ارتباط مردم با مسئولان یکی از مهمترین کارهایی است که باید انجام شود. فضای مجازی مکانی خوبی است که میتوان از آن برای ارتباط با مردم استفاده کرد. مدیران و مسئولان باید بخشی از وقت خود را به ارتباط رو در رو با مردم اختصاص دهند. سفرهای استانی و شهرستانی و گفتگو با مردم از جمله اقداماتی است که در این زمینه میشود آن را دنبال کرد.
جهانگیری درباره دیدگاه و برنامهاش در زمینه کم کردن فاصله طبقاتی گفت: از بین بردن این فاصله از اهداف ما است، از 2 طریق میتوان این کار را دنبال کرد، 1- از طریق تاثیرپذیر کردن نظام مالیاتی است. این که نظام مالیاتی ما باید موثر، قوی و مناسب باشد. البته افرادی که از ثروت بیشتری برخوردارند باید مالیاتی بیشتری دهند، اما از آنها باید حمایت نیز شود. نباید اینگونه باشد که علیه آنها فضاسازی شود، زیرا هیچ کجای دنیا با کسی که برای آنها ثروت ایجاد میکند اینگونه مقابله نمیکند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامهاش در خصوص مقابله با پدیده ریزگردها نیز گفت: ریزگردها از پدیدههایی است که به شکل کوتاه مدت نمیتوان آن را از بین برد، در دولت یازدهم مهمترین اقداماتی که در این بخش صورت گرفت، شناسایی کانونهای ریزگردها خارج از کشور بود. 70 درصد کانونهای ریزگردهای کشور خارج از مرزها و در کشورهایی چون عراق، سوریه، عربستان و مرز اردن و عراق قرار دارد.
وی گفت: ایران در این مدت سازمان ملل و مجامع بینالمللی را نسبت به این موضوع حساس کرد. البته برای مقابله با ریزگردهای استانهای غربی و جنوب غربی مانند خوزستان راهکارهای دیگری مانند مالچپاشی، کاشتندرخت و ... در نظر گرفته شده است که برخی از آنها انجام شده، برنامههای خوبی برای مقابله با آنها در نظر گرفته شده است که امیدواریم به نتایج مناسبی برسد.
جهانگیری در ادامه درباره جنگ نرم و نحوه مقابله با جنگ نرم دشمنان گفت: جنگ نرم واقعیتی است که وجود دارد، زیرا دشمنان ما میخواهند از هر طریقی که شده به کشور آسیب رسانند و جنگ نرم نیز پدیدهای است که از طریق آن آسیب زدن به کشور هستند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در این بین نباید از جنگ نرم به عنوان موضوعی سیاسی، علیه بخش دیگری از مردم استفاده کرد. زیرا در این صورت جنگ به درون خود کشور کشانده میشود. جنگ نرم مانند جنگ سخت نیازمند هوشیاری، انسجام و وحدت است.
وی در ادامه درباره راهکارهای دولتش در خصوص گردش آزاد اطلاعات گفت: قانون گردش آزاد اطلاعات در این دولت اجرایی شد و ابلاغ شد. دستگاهها مکلف شدند اطلاعات مورد نیاز جامعه را در سایتهای خود قرار دهند. فساد که یکی از اصلیترین مشکلات کشور است از طریق گردش آزاد اطلاعات از بین میرود و بیعدالتی ریشهکن خواهد شد. در این میان انگیزه برای سرمایهگذاری در کشور ایجاد میشود و سرمایه خارجی نیز به کشور بر میگردد.
جهانگیری درباره نحوه مقابله با فساد، در دولتش اظهار داشت: فساد یکی از موضوعات اصلی در کشور است و باعث مشکلاتی در کشور میشود. وجود فساد به بیعدالتیها میانجامد و انگیزه سرمایهگذاری را در کشور از بین میبرد. حتی باعث این میشود که سرمایهگذار خارجی و سرمایهگذاری نیز از کشور دور شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که فساد در برخی مواقع به موضوع سیاسی برای خارج کردن رقیب تبدیل میشود، گفت: اگر کسی که فساد کرده از اطرافیان، نزدیکان و همگروهیان ما باشد و ما به این دلیل که او از نزدیکان ما است با آن برخورد نکنیم روند خطرناکی را برای کشور رقم میزنیم. در این دولت تلاش شده است با فساد برخورد شده و برای آن وقت گذاشته شده است. مهمترین کار ما در این دولت شناسایی بزرگترین فساد تاریخ و قرن در کشور بود که نتیجه آن شناسایی بزرگترین فساد تاریخ و قرن در کشور بود، که طی آن بابک زنجانی که حدود 14 هزار میلیارد تومان از پول ملت را برده و هنوز آن را پس نداده است، شناسایی شد. کل املاک و دارایی او 2 میلیارد تومان نیز نمیرسد. این پول باید به کشور برگردد و گرنه مدیران ما نمیتوانند به مردم پاسخ دهند.
وی با اشاره به این که باید مشخص شود امسال بابک زنجانی چگونه در کشور شکل میگیرد و چگونه جوانی مانند او در سیستم نفوذ کرده و انقدر پول در اختیارش قرار میگیرد، گفت: موضوع دیگر در مقابله با فساد شناسایی زمینههای فساد و از بین بردن آنهاست. براساس شواهد و گزارشهای موجود یکی از مهمترین زمینههای فساد در بخش زمین و تغییر کاربری زمینهای دولتی، جنگلها، مراتع و منابع طبیعی است.
جهانگیری گفت: زمینه دیگر در این خصوص منابع بانکی است، گلوگاههای فساد باید در کشور به خوبی مشخص شود و با شفافسازی عملکرد همه نهادهای حکومتی و در اتاق شیشهای قرار گرفتن آنها میتوانید ضمن ایجاد شفافیت دستگاههای زمینه فساد را از بین ببرید. هم دستگاههای قضایی و هم دستگاههای اجرایی در اتاق شیشهای قرار دهند و دیگر این که از آزادی رسانهها حمایت کرد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: گاهی اوقات فضای مجازی وجود یک فساد را اعلام کرده و زمینه رسیدگی به آن را فراهم میکند. البته برخی از فضاها با ایجاد شائبهها و شبهاتی به این مسئله دامن میزنند که باید با آن نیز برخورد شود.
وی افزود: در دولت یازدهم ستاد مبارزه با فساد شکل گرفت و بنده در جلسات مختلف با مسئولان قضایی، امنیتی و اطلاعاتی اعلام کردم عزم دولت در این زمینه جزم است و باید زمینه فساد در کشور ریشهکن شود.
جهانگیری در ادامه در خصوص اقدامات دولتش در مبارزه با آسیبهای اجتماعی گفت: آسیبهای اجتماعی یکی از مهمترین مقولاتی است که باید نسبت به آن حساس بود. دولت یازدهم یکی از مهمترین اقدامات خود را توجه علمی به آسیبهای اجتماعی میداند و به دنبال حل کردن این موضوع است، زیرا از بین بردن آسیبهای اجتماعی اعتماد مردم نسبت به نظام را بالا برده و باعث افزایش سرمایه اجتماعی کشور و نظام میشود. معتقدیم کاهش سرمایه اجتماعی یک کشور و یا نظام را با خطر فروپاشی مواجه میکند، لذا شناسایی آسیبهای اجتماعی و مقابله با آن از اقدامات مهمی است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: دولت و ستاد آسیبهای اجتماعی در زمینه حاشیهنشینان اقدامات مناسبی انجام داد و با ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی به دنبال برخورد علمی و دقیق با این پدیده بود.
وی افزود: ما در این دولت با ارائه آمار دقیقی از وضعیت آسیبهای اجتماعی و ارائه گزارش آن به رهبری اقدامات مهمی را برای مبارزه با آسیبهای اجتماعی انجام دادیم. در وزارت کشور با ایجاد سازمان اجتماعی و در شورای عالی انقلاب فرهنگی با ارتقای شورای اجتماعی حرکتها و اقدامات خوبی برای این مسئله برداشته شد. 4 جلسه سه ساعته با رهبر انقلاب با موضوع آسیبهای اجتماعی برگزار شد و رهبری در یکی از جلسات فرمودند باید 20 سال قبل به موضوع مقابله با آسیبهای اجتماعی ورود میشد. ما با اقدامات انجام شده به دنبال کاهش روند آسیبهای اجتماعی و در نهایت توقف آن هستیم، که با اقدامات خوبی که صورت گرفته شاهد کاهش روند آن در برخی موضوعات هستیم.
جهانگیری در ادامه سخنان خود به برنامههایش در حوزه مبارزه با فقر، اشاره کرد و گفت: یکی از اقداماتی که در دستور کار آینده بنده قرار دارد مقابله با فقر است. معتقدیم فقر از چند طریق وجود دارد که باید با آن مبارزه کرد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در همین زمینه گفت: البته برخی از افراد هستند که توانایی داشتن شغل را نیز ندارند، لذا توانمندی کاری را ندارند. همچنین برخی افراد فقیر در کشور هستند که اساساً منطقه زندگی آنها بدون امکانات است. لذا برای هر 4 بخش باید برنامههایی را در نظر گرفت و سیاستهایی را وضع کرد.
وی در همین زمینه اضافه کرد: باید برای کسانی که بیکار هستند ظرفیت شغل ایجاد کرد، تا بتوانیم آنها را وارد بازار کار کرده و از این طریق درآمد مناسبی برای آنها ایجاد کنیم. البته کمیته امداد و بهزیستی در این خصوص اقدامات خوبی را انجام میدهند که باید تقویت و حمایت شود.
جهانگیری افزود: برای کسانی که شغل دارند، اما وضعیتشان شرایط مناسبی نیست باید سیاستهای حمایتی مناسبی را وضع کرد تا آنها نیز بتوانند به وضعیت مشخص و مناسبی دست پیدا کنند. باید اقتصاد رونق پیدا کرده تا این افراد شاهد وضعیت بهتری باشند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای افرادی که در مناطق فقیر نشین کشور به سر میبرند باید اقداماتی صورت داد و سیاستهای مالیاتی و عوارضی مناسبی برای آن مناطق ایجاد کرد تا از این طریق به نتایج خوبی رسید.
وی با اشاره به این که یکی از موضوعات دیگر در این بخش توجه به سهام عدالت است، تصریح کرد: در دولت در سال 85 حدود 49 میلیون برگ سهام عدالت توزیع شد که ما در دولت یازدهم تمرکز خود را به این دادیم که سهام عدالت آسیبشناسی شده و مشکلات آن رفع شود تا زمینه سهامدار شدن مردم فراهم شود.
جهانگیری گفت: در سال گذشته این مسئله تکمیل شد و طبق قانون مجلس که سال 95 پایان سهام عدالت بود و باید پول سهامداران پرداخت میشد، زمینه این کار صورت گرفت. تمام خانوارهایی که تحت پوشش این طرح بودند و براساس مجوز رهبری از 50 درصد تخفیف برخوردارند ارزش هر سهام آنها به ازای هر نفر 2 میلیون تومان است یعنی هر خانواده 5 نفری حدود 10 میلیون تومان سهام خواهند داشت.
کد مطلب: 5220