به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ انسان، در زندگی همواره در معرض انتخابهای گوناگونی قرار میگیرد و در عرصههای مختلف، دست به انتخاب میزند.
انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، انتخاب همسر و حتی انتخاب شیوه و اصول زندگی و بسیاری انتخابهای دیگر که همگی به نوعی تمام یا قسمتی از زندگی انسان را تحتتأثیر قرار میدهد.
بنابراین انتخاب، یک اصل جدانشدنی در زندگی انسان است. حتی خداوند نیز به انسان، توانایی اختیار عطا فرموده تا انسان، خود براساس راهنمایی پیامبران و کتب آسمانی راه حق و باطل را از یکدیگر بازشناسد و به انتخاب بهترین راه دست بزند.
در کشور جمهوری اسلامی نیز که برمبنای اصول و اعتقادات دینی پایهریزی شده است، مردم حق دارند برای آینده کشور خویش تصمیمگیری کرده و به انتخاب اصلح بپردازند.
بنابراین، باید در مقابل این حق، احساس تکلیف کرد، برنامهها و طرحهای کاندیداها را بررسی و به انتخاب اصلحترین فرد برای تصدی پست ریاستجمهوری اقدام کرد.
در خصوص لزوم رعایت اخلاق انتخاباتی و انتظاراتی که مردم از رئیسجمهور آینده کشور دارند با تنی چند از شهروندان بیرجندی گفتوگو کردیم و نقطهنظرات آنان را در این خصوص جویا شدیم.
مصلحتاندیشی در گفتار، نیازی ضروری برای حفظ اخلاق انتخاباتی
یک شهروند بیرجندی در خصوص انتظارات از رئیس جمهور آینده کشور اظهار کرد: مهار تورم، اشتغالزایی و برقرارکردن مستمری برای خانمهای خانهدار از جمله نیازهای امروز کشور است که رئیسجمهور آینده باید به آنها توجه کند.
کارگر افزود: برای حفظ اخلاق انتخاباتی نباید کاندیداهای ریاستجمهوری حرفی را بدون مدرک و سند مطرح کنند و در گفتار خود، مصلحتاندیشی را رعایت کنند.
وی ادامه داد: از کاندیداهای ریاستجمهوری تقاضا دارم از جوسازی علیه یکدیگر پرهیز کنند و برای مشکلات کشور، راه حل ارائه دهند.
لزوم توجه به استعدادهای جوانان
یک دانشجوی دانشگاه آزاد بیرجند بیان کرد: رئیسجمهور آینده ایران، ابتدا باید اوضاع اقتصادی کشور را سروسامان دهد و به جوانان میدان دهد تا استعدادهای خود را بروز دهند چرا که جوانان برای پیشبرد استعدادها و خواستههایشان، نیاز به دیدهشدن و شنیدهشدن دارند.
وی ادامه داد: در اختیار گذاشتن مکانهای تفریحی با امکانات و تنوع جدید، رسیدگی بیشتر به کارگران و مردم مستضعف، پایین آوردن سود وامها و رسیدگی به کمبودهای امکانات در مناطق محروم و حتی شهرستانها از جمله دیگر خواستهها از رئیسجمهور است.
این دانشجو در مورد حفظ اخلاق انتخاباتی، تصریح کرد: در تمامی موارد، اخلاق خوب و برخورد ملایم و آرام، بهترین جوابها را میدهد و مردم به کسی که با رعایت اخلاق پا به عرصه انتخابات گذاشته، رأی خواهند داد.
وی ادامه داد: کاندیداهای ریاستجمهوری و طرفدارانشان باید به حقوق همدیگر احترام بگذارند و از تهمتزدن به یکدیگر جلوگیری کنند.
این دانشجوی بیرجندی اظهار کرد: از کاندیداهای ریاستجمهوری توقع داریم که به حرفها و شعارهایی که میدهند، عمل کرده و از دادن شعارهای تخیلی پرهیز کرده و اهدافشان را مشخص و با راهکارهایش به مردم ارائه دهند و برای اوضاع اقتصادی کشور برنامه خاصی داشته باشند.
اتکاء به قانون؛ ویژگی مهم کاندیدای ریاستجمهوری
یک شهروند دیگر بیرجندی اظهار کرد: کاندیداهای ریاستجمهوری در درجه اول باید متکی به قانون باشند و از دادن وعدههای دور از ذهن و خلاف قانون پرهیز کند و همچنین درصورت برندهشدن از دیگر کاندیداها در دولت خود استفاده کنند.
آرامجو بیان کرد: همچنین کاندیدای ریاستجمهوری باید شرایط کشور را بشناسد و بر مبنای آن برنامه دهد و اولویت برنامههای خود را بر حل مسائل روز کشور چون اشتغال جوانان و توسعه فرهنگی قرار دهد.
وی ادامه داد: از کاندیداهای ریاستجمهوری توقع دارم که با رعایت اخلاق در عرصه انتخابات شرکت کرده و از تخریب یکدیگر بپرهیزند.
این شهروند بیرجندی تصریح کرد: از کاندیداها توقع دارم که وارد زندگی شخصی کاندیداهای دیگر نشوند، دولت فعلی را بد جلوه ندهند و حرمت آن را نگه دارند.
آرامجو بیانکرد: همچنین از آنها به عنوان کاندیداهای احراز صلاحیتشده ریاستجمهوری درخواست دارم احساسات مردم را به نفع خود به بازی نگیرند و مسائل عمومی را به نفع شخصی خود ترجیح دهند.
ضرورت وجود مبانی اسلامی در تبلیغات انتخاباتی
یدالله دهقان، استاد دانشگاه آزاد بیرجند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسانجنوبی گفت: ما در کشور اسلامی زندگی میکنیم بنابراین اصول و مبانی اسلامی باید در تمامی شئون کشور مسلط باشد.
وی اظهارکرد: در حکومت اسلامی، هدف از کسب قدرت، بهدستآوردن ثروت نیست لذا اگر کاندیداهای ریاستجمهوری ابتداییترین مسائل دینی، مذهبی و اعتقادی را قبول داشته باشند، به هیچ عنوان در فعالیتهای انتخاباتی، اخلاق را زیر پا نمیگذارند.
دهقان با بیان اینکه در جامعهای که ما زندگی میکنیم، الگوی اخلاقی ما رهبری است، افزود: رهبر جمهوری اسلامی ایران، اصول و مبانی فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی را تبیین میکنند، بنابراین اگر کاندیداها بیانات رهبری را به عنوان الگوی هدایت سیاسی و مذهبی مدنظر قرار دهند و در ایام تبلیغات انتخاباتی برنامهمحور باشند، میتوانیم انتخابات سالم و به دور از حاشیه داشته باشیم.
دکترای جامعهشناسی سیاسی ادامه داد: اگر کاندیداهای ریاستجمهوری، به بیانات رهبری که همواره تأکید دارند کاندیداها فقط برنامههای خود را به مردم ارائه دهند و به تخریب هم نپردازند توجه کنند، انتخاباتی سالم خواهیم داشت.
دهقان اظهار کرد: مردم، امروز به این نگاه میکنند که چه کسی طرح و برنامه بهتری برای کشور دارد، بنابراین اگر کاندیداهای ریاستجمهوری وارد مسائل حاشیهای شوند و با تخریب یکدیگر رأی جمع کنند، این کار نه دردی از آنها و نه دردی از جامعه دوا خواهد کرد.
دهقان یادآورشد: بنابراین باید تلاش برای رفع مشکلات مردم صورت گیرد تا مشکلات مردم کشور، مرتفع شود.
بنابراین کاندیداهای ریاستجمهوری، در مناظرات، باید برنامهها و اهداف خود را برای هدایت جامعه مطرح و چگونگی حلوفصل مشکلات جامعه و برآورده کردن انتظارات مردم را بیان کنند.
گزارش از زهرا حمیدی