سه شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۸
گفتگو با بانوی معلم بیرجندی:

روانشناسی‌های غربی به تعلیم و تربیت لطمه می زند

بانوی معلم بیرجندی گفت: از کار کردن هیچ ترسی ندارم اما از بی مهری و کمبود قوانین و اینکه جایگاه معلمی ارزش واقعی خود را ندارد دلم می گیرد.
روانشناسی‌های غربی به تعلیم و تربیت لطمه می زند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از زنان شرقی؛ به بهانه روز معلم پای صحبت های معلمی نشستیم که دارای حدود 30 سال سابقه کار است و شنیدن صحبت هایشان خالی از لطف نیست.
 
معصومه صائب مدیر هنرستان رسالت اظهار کرد: متولد سال 1344 هستم و اکنون وارد سی امین سال خدمت خود شده ام.
 
وی افزود: در خانواده ما تعداد معلمان زیاد است و پدرم نیز معلم بودند و 31 سال سابقه کار داشتند و از افتخارات پدرم این بود که خود را آموزگار معرفی می‌کردند و به همین دلیل پس از فوتشان بر روی سنگ مزار ایشان تنها جمله" پدری مهربان و آموزگاری وارسته" را نوشتیم.
 
این بانوی معلم تصریح کرد: در رشته دبیری علوم اجتماعی تدریس کردم و انتخاب‌های من تنها معلمی بود و با افتخار به سمت این شغل آمدم.
 
صائب ادامه داد: هیچوقت از انتخابم پشیمان نشدم اما هر سالی که می گذرد به سختی کارم بیشتر پی برده‌ام وبه همکاران می‌گویم که تحمل وضعیت سخت شده چرا که جایگاه ها مانند گذشته نیست.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته همه مشورت‌ها در یک محله و روستاها با معلم بود اما اکنون ک
سی فکر نمی کند که معلمی یک تخصص است و اولیا نیز باید به تخصص‌های معلمان اعتماد کنند و بدانند که ما براساس تخصص خود با دانش آموزان برخورد می کنیم اما متاسفانه دیگر آن اعتماد وجود ندارد و در مورد این حرفه همه افراد جامعه اظهار نظر می کنند.
مدیر هنرستان رسالت بیان کرد: در گذشته معلمی حرمت، عزت و آبرو داشت اما اکنون وضعیت تغییر کرده و ای کاش معلمی مانند گذشته بود و همان قرب و منزلت را داشت.
 
صائب با اشاره به اینکه دانش آموز داشته‌ام که برای حل مشکل ساعت 12 شب به من مراجعه داشته است و رسیدگی به مشکلاتش را داشته‌ایم، گفت: برای ما خیلی برخورد با دانش آموز مهم است تا دانش آموز احساس آرامش کند.
وی  در مورد تاثیر صحبت‌های معلم برای دانش آموزان، گفت: روزی در یک بیمارستان یکی از شاگردانم را دیدم که پرستار شده بود و به من گفت که صحبت‌های شما در مورد امید به آینده باعث تحول در زندگی من و ادامه تحصیل شد و اگر صحبت‌های شما نبود ترک تحصیل کرده بودم.

این معلم بیان کرد: معلم می‌تواند در زندگی دانش آموز تاثیر بسزایی دارد و معلمی تنها به آموزش دروس علمی نیست بلکه دو جمله در بین درس‌ها می تواند اثر بیشتری از فرمول ها داشته باشد اما زمانی که حرف معلم جایگاه اصلی خود را نداشته باشد مطمئنا این تاثیر نخواهد بود.

صائب با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در مورد اهمیت علوم انسانی و اسلامی، افزود: به نظر من از زمانی که علوم انسانی غربی و روانشناسی غربی وارد تعلیم و تربیت کشور شده در حال پسرفت هستیم.
 
وی ادامه داد: فضای مجازی و جمع همسالان با تمام قوا در کنار دانش آموز هستند و روانشناسی و مشاوره غربی نیز در تربیت فرزندان ما وارد شده و این موضوع به تعلیم و  تربیت ما صدمه می زند و امیدوارم که به احادیث خود برگردیم چرا که توجه به تعلیم و تربیت اسلامی گره گشای مشکلات است.

مدیر هنرستان رسالت اظهار کرد: باید مجددا به معلمان احترام گذاشته شود چرا که این حرفه جایگاه اصلی خود را می طلبد و زمانی که جایگاه معلم مطرح می شود تنها مسائل مالی را مطرح نکنند.

صائب اضافه کرد: وضعیت اقتصادی جامعه برای معلمان مشکلات ایجاد کرده اما این همه مشکلات نیست و زمانی که معلم می‌بیند که ارزشی را که باید داشته باشد را ندارد زجر می کشد.
وی خاطرنشان کرد: امام راحل فرمودند که معلمی شغل انبیاء است اما آیا اکنون احترام در این جایگاه به معلم داده شده است و یا معلمان ما به این اهمیت کار خود توجه دارند؟
مدیر هنرستان رسالت در مورد روز اول تدریس خود، گفت: روز اول تدریسم 10 بهمن سال 70 بود و از مدرسه تزکیه شروع کردم و شش ماهه باردار نیز بودم و زمانی که به مدرسه رفتم چون دبیر دینی و قرآن نداشتند از این درس شروع کردم و لطف خدا شامل حالم شد تا در دوران بارداری هر روز صوت قرآن را بشنوم.

صائب ادامه داد: عاشق کارم بودم و هر روز با وضعیتی که داشتم مسیر را پیاده می‌رفتم و اصلا خسته نمی شدم اما طی سه چهار ساله اخیر خسته می‌شوم.

وی یادآور شد: دیدن مشکلات بیش از 300 دانش آموز به طور روزانه انسان را می شکند.
 
این بانوی معلم با بیان اینکه قوانین در برخی آیین نامه های اجرایی در مدارس نیاز به بازبینی دارد، گفت:اعتقادم این است که هر سیستمی که وجود داشته باشد باید پشت آن دقیق بایستیم و کسانی که در این سیستم هستند باید دقیق آن اجرا شود.

صائب به نقش مشارکت والدین  در ابعاد اقتصادی، تربیت نسل جوان و در بعد آموزش و علمی اشاره کرد و افزود: اکنون والدین در بحث علمی و فرستادن دانش آموز به کلاس های گوناگون مشکلی ندارند و مشارکت خوبی دارند و مشارکت در بحق اقتصادی نیز با توجه به وضعیت خانوادگی متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: در زمان تحصیل ما امام راحل به ما دانش آموزان گفتند که درس را برای خدا بخوانید و این جمله در من تاثیر زیادی داشت و پس از آن نمراتم تفاوت پیدا کرد و برایم تکلیف ایجاد شد.

مدیر هنرستان رسالت افزود: معلمی به خودی خودی عالی و فوق العاده است اما اینقدر کار معلمی سخت است که اگر سه ماه تعطیلات نباشد معلمان به 30 سال کار کردن نمی رسند.
 
صائب بیان کرد: معلمی برایم عشق بود، عشق هست و عشق خواهد بود و همان طور که پدرم با عشق وارد این حرفه شد من نیز با عشق وارد شدم و اگرکسی عاشق نباشد وارد این حرف نمی شود.
 
وی حل مشکل یکی از دانش آموزان به کمک پدر دانش آموز را از بهترین خاطرات خود عنوان کرد و افزود: خوشحالم که پیگیری‌هایم نتیجه داد و مشکل حل شد و زمانی که پدر دانش آموز به من گفت اگر شما نبودید زندگی فرزندم نابود شده بود حس خوبی داشتم و اگر خدا همین کار را از من قبول کرده باشد برای من کافی است.

مدیر هنرستان رسالت ادامه داد: برای اولین بار در خراسان بزرگ مسئول حوزه تصحیح اوراق امتحان نهایی به عنوان خانم شدم و در مدرسه ام برای اولین بار در بیرجند آزمایشگاه تاسیس کردم و از کار کردن هیچ ترسی ندارم اما از بی مهری و کمبود قوانین و اینکه جایگاه معلمی  ارزش واقعی خود را ندارد دلم می گیرد.

صائب در پایان گفت: احترام به معلم احترام به جامعه، احترام به والدین، احترام به قانون و احترام به ارزش ها است و کسی به معلم بی احترامی می کند که قبلا به اینها بی احترامی کرده است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۲۸۷
کلمات کليدی: معلم ،حوزه ،احترامی ،آیین ،معلمان