معاون دانشکده هنر بيرجند:
هنر می تواند ثروت تولید کند/وجود ۷۰ رشته صنایع دستی در خراسان جنوبي
13 ارديبهشت 1396 ساعت 23:01
معاون آموزش و پژوهش دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در استان بیش از ۷۰ رشته در صنایع دستی وجود دارد، گفت: صنایع دستی به سرمایه اولیه اندکی برای اشتغال نیازمند است و هنر می تواند ثروت تولید کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛ علی بیدختی امروز (13 اردیبهشت) در نشست هم اندیشی با نخبگان خراسان جنوبی با موضوع «نقش نخبگان در تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد توسعه استان» اظهار داشت: همه ما به نقش هنر در هویت سازی فرهنگ واقف هستیم.
وی با بیان اینکه هنر جنبه اقتصادی نیز دارد، گفت: اگر جنبه اقتصادی هنر شکل نگیرد هنر نمی تواند به تنهایی قوام و پایداری لازم را داشته باشد؛ بسیاری از تولیدات هنری می توانند ثروت تولید کنند.
معاون آموزش و پژوهش دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با تاکید بر اینکه نباید تنها با هدف اقتصادی به تولید هنر بپردازیم، افزود: به این دلیل که ممکن است از ارزش و اصالت هنر ایرانی بکاهد همان طور که در عرصه فرش دچار این مشکل شدیم.
بیدختی با توجه به اینکه در خراسان جنوبی هنرهای بسیاری وجود دارد، ادامه داد: رشته های هنری مختلفی هم چون تئاتر، سینما، نقاشی و گرافیک در استان فعال هستند که نیاز به حمایت دارند.
وی به صنایع دستی اشاره کرد و گفت: صنایع دستی همراه با ذوق و اندیشه است که اگر یکی از این دو نباشد دیگر صنایع دستی آن پویایی و طراوت را نخواهد داشت, باید هنرمندان با کمک این دو مورد به تولید صنایع دستی استان بپردازند.
معاون آموزش و پژوهش دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با بیان اینکه صنایع دستی به دو شکل سنتی و مدرن تولید می شوند، اظهار کرد: صنایع دستی سنتی مبتنی بر سنت تولید می شود و ممکن است پویایی لازم را نداشته باشد و صنایع دستی مدرن می تواند با زندگی معاصر سازگارتر باشد.
بیدختی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی بیش از 70 رشته در صنایع دستی وجود دارد، افزود: تنها نیمی از این رشته ها در استان فعال هستند که شامل پارچه بافی، سبدبافی، سفال و سنگ های قیمتی است که سنگ های قیمتی جزء صنایع دستی مدرن محسوب می شود.
وی با توجه به اینکه صنایع دستی مزایای عمده ای دارد، گفت: مزایای صنایع دستی ریشه در عمق باورهای ایرانی و اسلامی دارد و با ویژگی های بومی منطقه هم ساز است و بر خلاقیت تکیه دارد و به سرمایه اولیه اندکی برای اشتغال نیازمند است.
معاون آموزش و پژوهش دانشکده هنر دانشگاه بیرجند با بیان اینکه هنر با اندکی کمک می تواند روی پای خود بایستد، ادامه داد: برخی از هنرمندان استان در خانه هایشان به تولید صنایع دستی با سرمایه اندک پرداخته اند و صنایع دستی قابلیت صادرات و جذب گردشگران را دارد.
کد مطلب: 5324