جهانگیری در دومین مناظره تلویزیونی:
دختر وزیر آموزش و پرورش کار شرافتمندانهای انتخاب کرده که آن واردات است/برجام توفیق بسیار بزرگی در کشورمان بوده
15 ارديبهشت 1396 ساعت 18:32
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره تلویزیونی گفت: معلمان امروز تأثیرگذارترین قشر جامعه ما هستند و ما توانستیم دریافتی حقوق این قشر را از متوسط یک میلیون به دو میلیون و ۸۵۰ هزار تومان برسانیم.
اسحاق جهانگیری کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری عصر امروز (جمعه 15 اردیبهشت) با حضور در سازمان صداوسیما در دومین مناظره انتخاباتی با موضوع «فرهنگی - سیاسی» که به طور زنده از شبکه اول،خبر و رادیو ایران پخش میشود به سوالات مجری برنامه و رقبای خود پاسخ داد.
محور سخنان اسحق جهانگیری در این مناظره بدین شرح است:
توسعه علم کشور دو کانون اصلی دارد، یکی آموزش و پرورش که باید به مسائل آموزش و پرورشی به طور جدی رسیدگی کند، هم سند تحول آموزش و هم معیشت فرهنگیان و باید به این قشر توجه ویژه شود. در دولت یازدهم علیرغم تمام محدودیتهایی که داشتیم به این قشر به خوبی رسیدگی شد.
معلمان امروز تأثیرگذارترین قشر جامعه ما هستند و ما توانستیم دریافتی حقوق این قشر را از متوسط یک میلیون به دو میلیون و 850 هزار تومان برسانیم. ولی باید اینجا اقرار کنم وضع معیشت فرهنگیان هنوز هم مناسب نیست.
* برای فرهنگیان باید کار جدیترین انجام دهیم. قشر دانشگاهیان بسیار مهم هستند. دانشگاه باید محیط امنی شود و به دانشجویان باید توجه شود؛ چراکه کانون علم و فناوری دانشگاه است و باید امید در این فضا حاکم شود، دانشگاه را باید فضایی مملو از امید قرار دهیم.
* با توجه به موضوعی که آقای قالیباف اینجا مطرح کرد، انتظارش را در این مناظره نداشتم. من تا روز چهارشنبه فکر میکردم وزیر دیگری این موضوع برایش پیش آمده که روز چهارشنبه مشخص شد وزیر آموزش و پرورش این مشکل برایش پیش آمده، مظلومیت این دولت را ملت ببینید. به یکباره گفته میشود در خانه یک وزیر قاچاق بوده است، دختری این وزیر دارد که فوق لیسانس است، کار شرافتمندانهای انتخاب کرده که آن واردات است و 200 میلیون کل ارزش مبلغی است که این فرد از گمرک و به صورت قانونی وارد کرده است و حالا این میشود موضوع مصاحبه ما در مناظره. آیا این درست است و این وضعیتی است که امروز پیش آمده.
* من فکر میکنم انتقاد یکی از نعمتهای بزرگی است که خداوند به مسئولان مختلف داده و هر کس اگر درب انتقاد را بر روی دستگاه خود ببندد، به معنای آن است که خود را از این نعمت بزرگ که مردم میخواهند با دلسوزی برای اصلاح امور به او کمک کنند، از خود دریغ میکنند. لذا همه مکلف هستیم از انتقاد سازنده استقبال کنیم. دولت یازدهم در این زمینه کارهای بزرگی انجام داده است ما خانه احزاب را مدتی پیش بسته شده بود، احیا کردیم.
* 8 هزار سازمان مردمنهاد را مجوز دادیم که در این دولت راهاندازی شده، از آزادی مطبوعات به طور کامل دفاع کردیم و هر میزانی که مجوز خواسته شد برای مطبوعات در این دولت داده شد. با تمام قدرت دفاع کردیم و جلوی تمام قدرتهایی که میخواستندشبکههای مجازی را فیلتر کنند ایستادیم و هزنیه آن را هم پرداخت کردیم. قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که در دولتهای گذشته و در سال 1388 تصویب شده بود، در این دولت آییننامهاش تصویب شد و در اختیار مردم قرار گرفت.
* آقای میرسلیم مشکلی که وجود دارد بخشی از جامعه با دولتی که با رأی مردم سر کار آمده مشکل دارند و برای مقابله با این مشکلشان میخواهند با تمام توانشان جلوی دولت ایستادگی کنند.
فکر میکنم مردم ایران به طور کامل در جریان هستند که وقتی دولت یازدهم سر کار آمد کشور چه وضعیتی داشت، مردم برای تهیه دارو چکار میکردند، این مردم برای تهیه شیرخشک بچهها چکار میکردند؟، وضع سیلوها چگونه بود؟، دولت یازدهم در همه زمینهها موفق بود تا کارهای بزرگی را انجام دهد. ممکن است ما نواقصی داشته باشیم و قبول دارم باید این نواقص را برطرف کنیم.
* یکی از بزرگترین موفقیتهایی که در طول جمهوری اسلامی شکل گرفته، برجام است و به همه اهدافی که برای برجام برنامهریزی شده بود در این دولت دست پیدا کردیم. ما حق هستهایمان را به ثبت رساندیم و توانستیم تحریمهای ظالمانه را از کشور برداریم.
* در این دولت ایرانهراسی را به ایراندوستی تبدیل کردیم، چرا همه این موفقیتها را فراموش کردید، اگر برجام به موفقیت نمیرسید و همه این قدرتهای استکباری و زورگو میخواستند به بدخواهیهای خود ادامه دهند، صادرات نفتی ما تا الان متوقف شده بود، مردم ایران اگر این اتفاق به وقوع میپیوست، ما در کشور با وضعیت نابسامانی روبرو بودیم. توفیق برجام در این بود که ما میتوانیم امروز با افتخار بگوییم کشور ما آماده توسعه است.
* ما امروز به جای یک میلیون بشکه نفت 2.5 میلیون بشکه نفت صادر میکنیم، 30 درصد صادرات پتروشیمی ما در این دولت افزایش پیدا کرده است. کشتیهای خارجی امروز به سمت ایران کالا میآورند، درحالیکه تا قبل از این بنادر ایران تحریم شده بود. ما فکر میکنیم برجام توفیق بسیار بزرگی در کشورمان بوده و البته به بدعهدی آمریکایی هم اعتقاد داریم و باید برای پیروزی کشورمان باقدرت گام برداریم.
* جهانگیری خطاب به هاشمیطبا: من فکر میکنم در سیاست خارجی نیازمند این هستیم تا از تمام ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد استفاده کنیم. وزارت خارجه به عنوان مرکز اصلیای که مسئولیت تنظیم روابط خارجی کشور برعهدهاش است، بر اساس جهتگیریهایی که این جهتگیریها مرتبط با امنیت ملی و منافع ملی باید سیاستهای خارجی و راهبردهای ایران در خارج از کشور را عملی کند.
* در کنار دیپلماسی رسمی کشور باید به دیپلماسی عمومی کشور هم توجه کنیم. دیپلماسی عمومی به این معناست که در اقشار عمومی مردم جامعه که میتوانند چهره دقیقی از کشور را ترسیم بکنند، باید به این دیپلماسی باور داشته باشیم و عمل کنیم.
* هنرمندان ما در صحنه بینالمللی باید بدرخشند، ما از هنرمندانی که در صحنه بینالمللی که پرچم ایران همراه آنان برافراشته میشود، باید افتخار کنیم. فرهادی یک فرد است که از طرف ایران در جامعه بینالمللی اسکار جایزه میگیرد و این تبدیل میشود به یک فرهنگ که ایران چنین جایگاهی دارد. او به عنوان یک کارگردان با تمام محدودیتهایی که دارد میتواند فیلم تولید و به جهان عرضه کند.
* ورزشکاران ما باید به درخشششان در صحنه بینالمللی اهمیت دهند، صنعت توریسم از مهمترین دیپلماسیهای عمومی است که تقویت گردشگری و تقویت روابط با کشورهای دیگر باید از اولویتها در سیاست خارجیمان باشد. قدرت نرم را در کنار قدرت سخت در کشورمان که همان دیپلماسی عمومی است باید تقویت کنیم. هر قدرت سخت به معنای تقویت بنیه دفاعی جمهوری اسلامی و هم قدرت نرم که همان انسجام داخلی کشور و قدرت اقتصادی باید بهخوبی تقویت شود.
فارس
کد مطلب: 5372