جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۴
رئیسی در دومین مناظره انتخاباتی:

دولت توانایی نقد کردن چک برجام را ندارد/ رئیس‌جمهور 50 نسبت ناروا به منتقدان داده است

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه ما ۶ کاندیدا اینجا حضور پیدا کردیم برای اینکه مردم به نتیجه برسند، گفت: متاسفانه شتاب علمی در این چند سال به شدت کم شده است.
دولت توانایی نقد کردن چک برجام را ندارد/ رئیس‌جمهور 50 نسبت ناروا به منتقدان داده است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ حجت‌‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز (جمعه 15 اردیبهشت) با حضور در سازمان صداوسیما در دومین مناظره انتخاباتی با موضوع «فرهنگی - سیاسی» که به طور زنده از شبکه اول،خبر و رادیو ایران پخش می‌شود به سوالات مجری برنامه و رقبای خود پاسخ داد. 

محور سخنان حجت‌الاسلام رئیسی در این مناظره بدین شرح است:
رئیسی در پاسخ به قالیباف:  ما 6 کاندیدا اینجا حضور پیداکرده‌ایم تا با تضارب برنامه‌های خود مردم به نتیجه برسند و این حق مردم است که درباره برنامه‌ها به نتیجه برسند.

* طرح مسائل دیگری که حق مردم را ضایع کند، ما نمی‌پسندیم نکته‌ای که در حال حاضر مطرح است رشد علمی در کشور است که متأسفانه شتاب علمی در این چند سال به‌شدت کم شده است.

* شورای عطف تشکیل نمی‌شود و برنامه‌ریزی برای جذب دانشجو و استاد و برنامه درسی به‌نحوی‌که کاملاً مطابق نیاز اقلیم‌های مختلف کشور باشد، وجود ندارد.

* یک‌میلیون دانشجو امروز مدرک تحصیلی دارند اما کار ندارند و تحریم علمی بیش از تحریم اقتصادی بر دانشگاه‌های ما اثر گذاشته است.

* فرهنگیان عزیز ما امروز مشکل‌دارند، وقتی 8 هزار میلیارد از صندوق فرهنگیان از طرف عده‌ای به یغما برده شد به‌نحوی‌که هر فرهنگی 8 تا 10 میلیون سهم دارد و این به‌شدت فرهنگیان را عذاب می‌دهد.

* برخی فرهنگیان برای اداره زندگی خود مشکل‌دارند اما عده‌ای صندوق فرهنگیان را به یغما می‌برند لذا بیکاری دانشجویان و عدم رشد علمی مهم‌ترین مشکل ماست.

* امروز آقای روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور مستقر باید پاسخگوی این سؤالات باشد و طرح سؤالات دیگر مشکلات کشور را حل نمی‌کند.

رئیسی در پاسخ میرسلیم: انتقاد رمز تضمین سلامت فرد، جامعه، ملت‌ها و دولت‌ها است و بهترین دوست ماکسی است که عیب‌های ما را می‌گوید.

* جناب آقای رحمانی در اوایل مسئولیت اعلام کردند که از بستن دهان منتقدان به خدا پناه می‌برم، ما این الفاظی را که آقای میرسلیم بیان کردند متأسفانه با 50 مورد نسبت‌های ناروا  به منتقدان داده‌شده است.

* به قول آقای جهانگیری مخالف، مگر انسان باید به منتقد خود اهانت کند و این واقعاً ثواب نیست که می‌گوید من از بستن دهان مخالفان به خدا پناه می‌برم.

* حق شهروندی همین است که افراد بتوانند سخن خود را بگویند و اگر سخنشان درست نیست پاسخ داده شود.

* اجازه دهیم نشاط بین دانشجویان، اصحاب رسانه، احزاب، اقوام و دسته‌ها باشد، چرا باید دهان کسی را ببندیم.

* حق شهروندی را کسی دارد که حتی نان برای خوردن ندارد. حق داشتن، استفاده کردن و معیشت. حق کار کردن دانشجویی که با مدرک لیسانس و دکتری بیکار است و حق اظهارنظر کردن از حقوق شهروندی است.

* در رسانه‌ها من خواندم که با خبرنگاری که می‌خواست سؤالی از یکی از وزرا بپرسد، برخورد شده است لذا این با ادعاهای مطرح‌شده نمی‌سازد.

* باید با 80 میلیون جمعیت دارای کارت ملی اجازه اظهارنظر نسبت به مسائل دهیم.

سؤال: چه راهکار مؤثری برای حفظ حقوق مردم ایران در موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها با توجه به توافق برجام خواهید داشت و چگونه از نقض مکرر آن از طرف آمریکا و کشورهای غربی جلوگیری می‌کنید. 

* برجام یک توافقی است که بر اساس آنچه دولت در فرایندی که طی شده با تمام اشکالاتی که این قرارداد دارد، تاکید می‌کند با تمام اشکالاتی که قرار دارد و از رسانه‌های گروهی هم بارها مطرح شده اما چون به عنوان سند ملی مورد توافق قرار گرفته است باید این تعهد از ناحیه ما و طرف‌های مقابل به رسمیت شناخته شود.

* آنچه در اصل مذاکرات و این سند مورد اشکال است اینکه در حین مذاکره نکاتی مطرح شده و اینکه از ناحیه دولت و جناب آقای روحانی گفته شود که خزانه خالی است یک پیام بسیار بد برای جمهوری اسلامی است.
* اینکه گفته شود اگر ما این توافق را نکنیم ممکن است طرف مقابل با یک اقدام تاسیسات ما را مورد هجوم قرار دهد یک پیام بسیار بدی برای مذاکره است.

* مثل اینکه انسان بخواهد به عنوان یک افسری که در میدان است اعلام کند چقدر از نیروهای من از بین رفت و این برای طرف مقابل پیام بسیار بدی است اما این مسائلی بود که متاسفانه واقع شد.

* ما باید در این سند که متاسفانه در اجرا هم پیشگام شدیم و هم به صورت تام آن را اجرا کردیم یعنی جمهوری اسلامی پیش‌پرداخت‌های آن را کاملا انجام داده و این سند به صورت چکی است که باید آن را نقد کرد.

* من معتقدم با ضعف‌هایی که دولت در حین این کار و اجرای آن نشان داد توانایی دریافت مبلغ این چک و نقد کردن آن را به هیچ عنوان ندارد. در حالی که می‌توانست کار را با قوت انجام دهد.

* این پیام‌هایی که به‌طرف مقابل داده‌شده برای ما مشکل ایجاد کرده و آن‌ها این پیام را گرفته‌اند که تحریم‌ها نتیجه داده و حالا هم آن را رها نمی‌کنند.

* بحث ما اجرای این سند است، آقای روحانی قول داد به‌محض اینکه کار انجام شد تمام تحریم‌ها به‌صورت یکجا نه تعلیق بلکه یکجا برداشته خواهد شد اما هیچ اتفاقی برای سفره مردم نیفتاد.

* آیا بعد از تصویب این قضیه در سفره و کسب‌وکار، رکود، بیکاری تغییری ایجاد شد.

جمع‌بندی بخش اول: شاید آقای روحانی در ذهنشان باشد که ملاقاتی با ایشان داشتیم و قبل از این قضایا زمانی که ایشان دبیر شورای عالی امنیت ملی بود من درباره مسائلی در خصوص MPT به ما گزارش‌هایی شده است و به ایشان گفتم آیا شما در جریان قضیه هستید که آقای روحانی گفت الآن فرصتی نیست و در فرصتی دیگر با یکدیگر صحبت می‌کنیم.

* جلساتی که من در حوزه سیاست خارجی شرکت کردم نمی‌گویم به میزان دیپلمات‌هایمان اما جلسات بسیاری شرکت کرده و تعداد زیادی گزارش خوانده‌ام و کاملاً در حوزه سیاست خارجی مطلع هستم.

* ما برای دیپلمات‌هایمان که در این زمینه زحمت‌کشیده‌اند تشکر می‌کنم اما در این رابطه قرار بود چه اتفاقی بیفتد، آقای روحانی گفت هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ اقتصاد اما سؤال ما این است که آیا چرخ اقتصاد می‌چرخد.

* بازار، کسب‌وکار، واردات و صادرات، درآمد، آیا چرخ شما می‌چرخد یا رکود واقع‌شده است.

* از آقای سیف سؤال کردند که درباره این مسئله (برجام) نظر شما چیست که تا الآن هیچ بوده و آقای طیب‌نیا گفت که مسئله بانکی به قوت خود باقی است و آقای ظریف گفت که آمریکا نه به متن برجام و نه به روح برجام متعهد بوده‌اند.

* اتفاقی که می‌افتد باید در زندگی مردم باشد، الآن یک محموله نفت به یک کشور فرستاده‌اید باید پول آن را بگیرید. این احتیاج به پیچیدگی ندارد.

* در رابطه با تحریم بانکی که اساس حوزه اقتصادی است این تحریم باقی است.

* خود آها هم می‌گویند تحریم‌ها را برنمی‌داریم اما ما می‌خواهیم از طرف آن‌ها حرف بزنیم.

* ما معتقدیم در مقابل دشمن نباید ضعف نشان داد. آنچه به‌عنوان ضعف‌ها و اظهاراتی که در زمان مذاکره صورت گرفته و نباید می‌شد دشمن را در موضع خود راسخ کرده است. درحالی‌که اگر ببینند با یک دولت راسخ و مقتدر مواجه هستند که از حقوق ملت ایران نمی‌گذرد حتماً می‌توان این چک را نقد کرد.

* در جریان منا که آقای جهانگیری گفت از برخوردی که با آن دختر صورت گرفت متأثر شدم که البته نباید به احدی ظلم شود اما در حادثه منا 500 خانواده ما از خانواده خود را از دست دادند و به شهادت رسیدند؛ اما چند روز از این حادثه گذشت و آن‌ها جنازه‌ها را تحویل ندادند. اگر رهبری معظم انقلاب در این رابطه آن اظهارات را نمی‌گفتند، شرایط طور دیگری بود اما دیدیم که ورق برگشت.

* نگاه مقتدرانه به قضایا باید داشت نه نگاه ملتمسانه، باید از موضع اقتدار با مسائل برخورد کنیم.
* من اعلام می‌کنم هر دولتی سرکار بیاید باید به این تعهد (برجام) پایبند باشد. 
* حتی من شوخی می‌کنم و می‌گویم تعهدات قبل از انقلاب اگر مجلس آن را رد نکند و توافق جمهوری اسلامی ما به تعهدات دولت خود وفاداریم.

* ما حتماً می‌توانیم در دولت کار و کرامت این مسئله را از اقتداری که امروز نظام دارد پیگیری کرد تا حقوق مردم ایران حفظ شود.

در پاسخ به هاشمی‌طبا: اولویت امروز کشور مسئله اقتصادی است و باید دیپلماسی اقتصادی را در جهان دنبال کنیم.
*باید بازار صادرات را برای تولیدات کشور فراهم کنیم.
*سهم ما در تجارت با عراق چقدر است؟ سهم ترکیه در تجارت با عراق چقدر است؟
*ما با همسایگانمان باید روابط بسیار خوبی داشته باشیم.
*شأن جمهوری اسلامی در سراسر عالم، حفظ حرمت هر شهروند ایرانی است.
*پاسپورت ایرانی، هویت ایرانی است و باید حرمت آن حفظ شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۳۷۳
کلمات کليدی: دیپلماسی ، دیپلماسی اقتصادی،کشور ،عالم،تعهدات ،مجلس