جمعه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۹
روحانی در دومین مناظره تلویزیونی

حقوق شهروندی انشاء نیست/ هیچ یک از دانشمندان ما بیکار نشده‌اند

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه در کشور برخی از افکار اساساً به رسمیت شناخته نمی‌شوند، گفت: نمی‌گذاریم احزاب و گروه‌ها مساوی و با امکانات عادلانه فعالیت کنند.
حقوق شهروندی انشاء نیست/ هیچ یک از دانشمندان ما بیکار نشده‌اند
 
حسن روحانی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره تلویزیونی به سؤالات مطرح شده پاسخ گفت.

سخنان روحانی به شرح زیر است:

* ما اگر می‌خواهیم مسأله فرهنگ جامعه و آموزش را بالا ببریم باید به زیربنای آن توجه کنیم. اولین زیربنای آن اخلاق است، اخلاق از اینجا نشأت می‌گیرد که ما حق‌الناس را مراعات کنیم.

* حقوقی که مربوط به مردم است را نباید زیر پا بگذاریم، فرض کنیم یک فردی تخلفی کرده، آن کسی که باید بگوید او متخلف است یا خیر چه کسی است؟ آیا در نهایت محکمه وجود دارد یا خیر؟ اگر بناست محکمه بگوید چطور آقای قالیباف در مصاحبه تلویزیونی قبل از اینکه معلوم شود موضوع چیست به یک وزیر اتهام ناروا می‌زند. 

* اگر ما می‌خواهیم در جامعه آموزش و پرورش و علم و تحقیق پیش برود باید در جامعه آزادی باشد، اگر آزادی نباشد چگونه جوانان می‌توانند به علم و دانش و پیشرفت اساسی برسند.

* وقتی دانشگاهی در شیراز نماینده مجلس را دعوت می‌کند برای سخنرانی و دوستان خود شما می‌آیند و مانع می‌شوند و در خیابان با آجر به ماشین او حمله می‌‌کنند، کسی که فرزند شهید بزرگوار علامه مطهری است، آیا در چنین جامعه‌ای با چنین رفتاری می‌توانیم دانشگاه آزاد داشته باشیم؟

*باید در جامعه شرایطی فراهم کنیم که شکوفایی به وجود بیاید. اکنون ما می‌گذاریم کسانی که اصحاب فرهنگ هستند از استعدادشان استفاده شود. ما یک هنرمند داریم و از اینکه دعای ماه رمضانش را پخش کنیم ابا می‌کنیم.
* ربنایی که مردم  علاقه‌مند هستند پخش نمی‌کنیم آن وقت چطور می‌توانیم به دنبال تعالی آموزش و پرورش عالی باشیم.

*روحانی خطاب به میرسلیم: اگر می‌خواهیم در مسائل سیاسی و اجتماعی به اهدافمان برسیم اول باید افکار مختلف را به رسمیت بشناسیم.

* در کشور برخی از افکار اساساً به رسمیت شناخته نمی‌شوند نمی‌گذاریم احزاب و گروه‌ها مساوی و با امکانات عادلانه فعالیت کنند، شما در همین انتخابات ببینید که چه کسانی هستند که در فضای مجازی آزادند و کاری‌ به آنها ندارند و چه کسانی هستند که هر روز احضار می‌شوند، آیا ما این گونه می‌خواهیم در جامعه عدالت‌گستری کنیم؟ 

* اگر می‌خواهیم در جامعه به شرایط مناسب سیاسی برسیم باید همه احزاب و گروه‌ها از حقوق مساوی برخوردار باشند، اقوام و اقلیت‌ها هم همین‌طور. آیا در کشور ما همه اقوام و اقلیت‌ها دارای حقوق مساوی هستند؟
*زمانی که ما یک فرماندار خانم اهل سنت در یک جایی نصب می‌کنیم از دو طرف مورد حمله قرار می‌گیریم؛ از یک طرف می‌گویند چرا یک خانم مدیر شده و از طرف دیگر می‌گویند چرا یک نفر از اهل سنت مدیریت بالا را به دست آورده است، حقوق شهروندی برای این گونه اقدامات است.

* حقوق شهروندی انشاء نیست بلکه حقوق شهروندی در دولت دوازدهم تبدیل به زنگ عمل می‌شود و ما در این زمینه از بخش‌های مختلف حساب‌کشی خواهیم کرد که چگونه نسبت به شهروندان رفتار می‌کنند، ما یک ایران داریم و همه ایرانی‌ها از حقوق مساوی شهروندی باید برخوردار باشند.

*روحانی خطاب به رئیسی: خیلی مهم است که مردم به این مسأله توجه کنند که افرادی که امروز کاندیدا هستند باید به طور صریح به مردم بگویند که با برجام می‌خواهند چه کار کنند و با دنیا چگونه می‌خواهند تعامل کنند و برای اجرای برجام که اگر توافقی مورد قبول است پس چرا این همه در خیابان‌های تهران بیلبورد زدید و فحاشی کردید به آنهایی که در حین مذاکره بودند.

*اگر شما می‌گویید میدان جنگ بوده که واقعاً هم بوده و درست است وقتی دیپلمات‌های ما در میدان مذاکره بودند شماها پشت پرده چه کردید و چه حرف‌های نامربوطی برخی‌ها همانند مخالفین مردم ایران همچون صهیونیست‌ها، وهابی‌ها و تندروهای آمریکایی که یک عده‌ای همپای آنها شروع کردند به مخالفت ولی امروز مردم باید بدانند که برجام با زحمات زیادی به دست آمده، برجام به این معنی است که تمام تحریم‌های هسته‌ای برداشته شده اگر شما می‌گویید تحریمی باقی مانده بگویید کدام است.

*تحریم‌های هسته‌ای برداشته شده لذا ما تحریم‌های متفاوتی داریم اگر امروز برجام نبود نفت ما به جای صادرات 2 میلیون بشکه به 200 بشکه می‌رسید و شما این وعده و وعیدهایی که به مردم دارید می‌دهید چگونه این وعده‌ها را می‌دادید که هیچ کدام از این برنامه‌ها و وعده‌های شما حساب و کتاب ندارد.

*بنابراین به صراحت به مردم بگویید در برابر برجام چه می‌کنید، شما که از روز اول مخالف بودید هنگامی که ترامپ سر کار آمده همه شما خوشحالی کردید که او برجام را پاره می‌کند، امروز مردم ما باید به خوبی بدانند که دو مرتبه تقابل و تحریم برمی‌گردد یا خیر و چقدر شماها در سیاست خارجی، آقای رئیسی در مسائل هسته‌ای چه اطلاعاتی دارید که قضاوت می‌کنید.

*آقای میرسلیم بحث فناوری را مطرح می‌کند باید تأکید کنم وضع ما از نظر فناوری بسیار بهتر از دیروز است و هیچ یک از دانشمندان ما بیکار نشده، اراک به بهترین شکل در حال بازسازی است، اراکی که در فناوری پایین بود و فناوری بالاتری نیز خواهد داشت. 

*روحانی در پاسخ به هاشمی‌طبا: بسیار مهم است که بتوانیم از قدرت دیپلماسی برای امنیت‌مان و ثبات منطقه استفاده کنیم و هم بتوانیم قدرت خودمان را از لحاظ اقتصادی و سیاسی بالا ببریم. 

* در دولت یازدهم در روز اول از اهرم سیاست خارجی استفاده شد. سالها از این اهرم به خوبی بهره‌برداری نمی‌شد ما دیدیم در مذاکرات هسته‌ای با دولت‌های شش‌گانه و قدرتمند توانستیم حق خودمان را به کرسی بنشانیم، چیزی که کسی باور نمی‌کرد، آنها می‌گفتند به فرض اگر روز توافق هسته‌ای به سر برسد PMD را می‌خواهید چه کار کنید و ما متهم هستیم نمی‌توانیم این اتهام را رفع کنیم.

*ما این مسأْله را حل کردیم و آژانس اعلام کرد همه مسائل گذشته با ایران بسته و تمام شده است. این قدرت دیپلماسی ایران است ما فکر نکنیم قدرت دیپلماسی ما کم است زیرا با همین قدرت دیپلماسی است که امروز ما برای سوریه داریم مذاکره می‌کنیم. 

* در سوریه عزیزانی تحت عنوان مستشاران نظامی رفته‌اند تلاش کرده‌اند و شهید دادیم اگر ما می‌خواهیم از مسائل منطقه درست استفاده کنیم باید بتوانیم در میز مذاکره موضوعات را حل کنیم.

*ما هشت سال در دفاع مقدس بودیم بنده هم مسئولیت‌هایی در این دروه داشتم و سپس هم در مذاکرات سیاسی حضور داشته‌ام. دفاع مقدس تمام شد اما آیا همه حقوق ما استیفا شد، بقیه حقوق را می‌بایست دیپلمات‌های ما در کنار رزمندگانمان احیا می‌کردند.
*امروز هم در منطقه چنین است، این دیپلماسی است که در مورد مسأله امنیت منطقه بحث می‌کنیم. همچنین درباره مسأله امنیت سوریه بحث می‌کنیم واین قدرت را ما باید بهتر استفاده کنیم. 
فارس
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۳۷۴
کلمات کليدی: دیپلماسی ،مذاکره ، میز مذاکره،مستشاران ،مستشاران نظامی،تحریم‌