چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۲۳
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

خودمراقبتی به معنای استفاده از دانش و توان هر فرد به عنوان یک منبع است

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: خودمراقبتی امری اکتسابی، آگاهانه و هدفدار برای فرد و اعضای خانواده او است.
خودمراقبتی به معنای استفاده از دانش و توان هر فرد به عنوان یک منبع است
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ مهدی زنگویی مطلق ظهر امروز در مراسم اختتامیه اولین جشنواره دانش‌آموزی سفیران سلامت در دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: خودمراقبتی به معنای استفاده از دانش و توان هر فرد به عنوان یک منبع است.

وی افزود: خودمراقبتی امری اکتسابی، آگاهانه و هدفدار برای فرد و اعضای خانواده او است، خودمراقبتی جایگزین مراقبت‌های تخصصی نیست بلکه یکی از عوامل تقویت کننده مراقبت‌های تخصصی و درمانی است.

عاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گفت: هر کدام از ما مسؤولیم به اندازه حفظ حیات خود آگاه و توانمند باشیم و از آنچه که خداوند در روح ما دمیده مراقبت کنیم.

زنگویی مطلق، تصریح کرد: در فرهنگ آکسفورد سلامتی وضعیت عالی جسم و روح است، همچنین در بحث سلامتی، مسائل اقتصادی و اجتماعی ۲۰ درصد و مسائل ژنتیکی ۵۰ درصد دخیل هستند.

وی اذعان کرد: افزایش نقش ما در مراقبت از سلامت خود و اطرافیانمان برای سالم زیستن و مدیریت بیماری‌های مزمن حاد یا ناخوشی‌های جزئی است.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه ۶۵ الی ۸۵ درصد از مراقبت‌ها، خودمراقبتی است که شامل فعالیت‌های بدنی، کنترل استرس و مصرف داروها بوده، بیان داشت: این فعالیت‌ها توسط خود فرد انجام می‌گیرد و این گونه فعالیت‌ها، فعالیت‌هایی است که پیشگیری، درمان و کاهش عوارض را شامل می‌شود.

زنگویی مطلق افزود: معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، با بیان اینکه سلامتی دارای انواع است، گفت: سلامت اجتماعی، معنوی، روانی و جسمانی از انواع سلامتی است، سلامت معنوی به ما کمک می‌کند با خالق هستی آشنا شویم و معنای زندگی را درک کنیم همچنین سلامت جسمانی نیازمند زیست سالم است.

وی با اشاره به سلامت اجتماعی و روانی، اضافه کرد: انسان‌ها موجوداتی اجتماعی هستند که مغزشان از زمان تولد شکل می‌گیرد، انسان در اجتماع رشد کرده و تکامل می‌یابد همچنین سلامت روانی نیازهای روانی و عاطفی ما بوده که نسبت به ما و توانایی‌های ما برای مواجه شدن و غلبه بر مشکلات است.

 معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، از طرح مدارس حامی سلامت که در جهت اقدامات مشارکتی و فعال برای ارتقای سلامت مدارس و مربیان در استان تلاش می‌کند خبر داد و خاطرنشان کرد: تربیت ۳ هزار و ۷۰ سفیر دانش‌آموز، تربیت غیر مستقیم ۱۵ هزار سفیر دانش‌آموز در مقاطع مختلف، برگزاری نمایشگاه غذای سالم توسط سفیران سلامت، تهیه و توزیع منابع آموزشی مورد نیاز و تقدیر از سفیران سلامت از جمله عملکردهای کلی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۵۳۳
کلمات کليدی: خالق ،سلامتی ،نمایشگاه ،دانشگاه علوم پزشکی بیرجند،،معاونت ،بهداشت ،دانشگاه