به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خاورستان؛ 4 شهریورماه سال 93 بود که خراسان جنوبی شاهد اولین سفرمسئولان دولتی به این استان بود؛ نوبخت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در سفر نیمروزه اش به استان قول تامین اعتبار پروژه های نیمه تمام استان را داد.
در این سفر وی با حضور در شورای اداری خراسان جنوبی بعد از شنیدن مشکلات استان از زبان مسئولان گفت: 302 میلیارد تومان بودجه در سال جاری به خراسان جنوبی تعلق می گیرد که این میزان در معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری ذخیره شده است.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور گفت: هر طرح و پروژه ای که در خراسان جنوبی وجود داشته باشد و مسئولان قول اتمام آن را تا پایان سال بدهند تخصیص اعتبار آن به صورت 100 درصد انجام خواهد شد.
وی تأکید کرد: اگر این مقدار را تا پایان سال استفاده شود من همین فردا این میزان اعتبار را به خراسان جنوبی اختصاص می دهم.
در واقع از 207 میلیارد و 148 میلیون تومان اعتبار مصوب شده برای خراسان جنوبی از سفر نوبخت، تنها 8 میلیارد تومان به استان رسید و این خود بیشتر استان را به عقب ماندگی کشاند.
در حالی که پس از سفر نوبخت و وعده 207 میلیارد تومانی برای اتمام پروژه های نیمه تمام استان بارقه های امید را در دل مردم استان ایجاد کرد، اما هم اکنون پس از گذشت حدود سه سال از این وعده ها؛ هیچ اعتباری تخصیص نیافته است، در حالی که خراسان جنوبی یکی از استان های محروم و دور از توسعه است که از نگاه و توجه دولت یازدهم هم غافل ماند.
آقای نوبخت در سفر خود به استان به جای اینکه حضوری از مشکلات مردم با خبر شود با بالگرد به دیدن برخی از نقاط استان پرداخت.
حال قول های نوبخت به خراسان جنوبی در حالی که شش ماه تا پایان سال باقی نمانده بود از همان ابتدا امری بعدی به نظر می رسید اما وی چون یک مقام دولتی است آمده تا از طرف دولت قولی بدهد.
با این حال مسئولان دولتی استان پروژه های نیمه تمام استان را اعلام کردند اما آنچه ماحصل این سفر به خراسان جنوبی بود تحقق سه درصد از این پروژه ها به استان بود.
در واقع نوبخت یعنی کسی که مسئول بودجه ها و اعتبارات دولت است در سفرش به استان می گوید پروژه هایی که به بهره برداری می رسد تامین اعتبار می کند و از طرفی دیگر خودش که مسئول بودجه ها و اعتبارات این استان را کمتر از همه در بودجه ها و اعتبارت می بیند نشان دهنده این است که از همان ابتدا با علم به اینکه می داند نمی شود وعده می دهد که نمونه های مختلف آن در اختصاص بودجه راه آهن تاکنون در استان دیده شده است.
در واقع استان خراسان جنوبی علی رغم محدودیت و محرومیت هایی که دارد از همان ابتدا و در اولین سفر مسئدولان دولتی به استان موجب بی مهری است و این تا حدی ادامه پیدا می کند که این بی مهری بیشتر شده و محرومیت ها بیشتر خود را نشان می دهد.
اگر از ابتدای دولت تاکنون به 420 روستایها خراسان جنوبی با تانکر آب رسانی می شد با وجود بی مهری های بسیار دولتی ها امسال روستاهای درمیان که مشکلی از این نظر نداشته اند هم به این لیست ها اضافه شد.
در واقع بی مهریها، سیاسی کاریها و عدم توجه به مناطق محروم استان از مقامات بلندپایه دولتی یعنی نوبخت و کسی که سردمدار این پروژه ها در استان است سبب تا دیگر برای مسئولان ارشد دولتی هم این ها مهم نباشد؛ مردم این استان هر روز محروم تر از دیروز می شوند وقتی هیچ پیگیری از سوی دولتی ها نمی بینند.
نوبخت به استان وعده های زمان دار داد تا وقتی از زمان آنها گذشت هیچ تعهدی برای تحقق آن نداشته باشد هم چنان که با گذشت سه سال از آن وعده ها دیگر کسی نمی تواند بگوید چرا طبق مصوبات سفر نوبخت فلان پروژه به استان نمی رسد.
دولتی ها که از همان ابتدا به توسعه ی مناطق محروم توجهی نداشته اند وعده هایی دادند که می دانستند محقق نمی شود و یا اگر محقق نشد کسی نتواند مطالبه پیگیری آنها را داشته باشد چراکه زمان آن گذشته و دیگر نمی توان به آن پرداخت.
اکنون هم که در آستانه دوازدهیمن دوره انتخابات ریاست جمهوری هستیم؛ قطعا مسئولان دولت یازدهم برای کسب رأی و کرسی ریاست؛ باز هم وعده های زیادی خواهند داد؛ اما تجربه به مردم کشور بخصوص مردم خراسان جنوبی ثابت کرده است که این دولت تدبیری برای اداره امور ندارد و نباید به آن امیدوار بود.