به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ حجتالاسلام مرتضی دهشت در جمع نمازگزاران کارخانه کویر تایر بیرجند با اشاره به بحث انتظار اظهار داشت: استراتژی انتظار یکی از بحثهای مهم و ضروری در حوزه مهدویت است.
وی افزود: امروز قطعاً بحث مهدویت برای ما و نظام لازم است و باید آن را دنبال کنیم تا به نتیجه نهایی که ظهور دولت حق است برسیم.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: امروز مجموعههایی که نگاهشان به حوزه دین تکریمی و تجویدی است نقش بسیار مهمی در سلامت معنوی جامعه ایفا میکنند.
دهشت با اشاره به اینکه سلامت معنوی در مقابل سلامت جسمی و سلامت ظاهری است تصریح کرد: سلامت معنوی امروز در دنیا بسیار مورد توجه است و اگر از این امر غفلت شود جامعه دچار آسیب میشود.
وی با اشاره به اینکه یک مجموعه صنعتی خدمتی، با تمام توان خود در حوزه مسائل معنوی ورود پیدا میکند و نگاه او نگاه تکمیلی و تعزیری است خاطرنشان کرد: تاکنون حضور کارخانه توانمند کویرتایر در عرصههای فرهنگی و دینی بسیار قوی بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: امروز اگر ما بخواهیم مولفههای اقتصاد مقاومتی را تعریف کنیم باید یقین بدانیم پایه و اساس اقتصاد مقاومتی به حوزه سلامت معنوی برمیگردد.
دهشت اظهار داشت: معنی ندارد در حوزه اقتصاد مقاومتی چیزی مطرح شود که زیرساختار اعتقادی نداشته باشد چون اقتصاد مقاومتی یک نکته اساسی است که به درون و اعتقاد انسانها برمیگردد.
وی با بیان اینکه باید جهادی حرکت کنیو از خود گذشتگی داشته باشیم افزود: این امر به بحث زیرساختهای حوزه اقتصاد مقاومتی برمیگردد.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: الحمدالله مجموعه کویرتایر سالهاست که این امر را سرلوحه کار خود قرار داده و اعتقاد من این است که یکی از مجموعههایی که امروز در حوزه انتظار مهدوی نقش آفرین بوده است مجموعه کویرتایر است.
دهشت با اشاره به بحث استراتژی انتظار یادآور شد: انتظار در ادبیات جدید استراتژی انتظار نامیده میشود و استراتژی انتظار راهبردهای عملی برای تحقق جامعه مهدوی است یعنی شعار زدگی نباشد و تحقق حرکتهای عملی در جامعه باشد.
وی با بیان اینکه انتظار تنها چشم به راه بودن نیست بلکه راهبردهای عملی برای تحقق جامعه مهدوی است افزود: مهمترین بحث در حوزه مهدویت بحث انتظار است و بیشترین تمرکز دشمنان نیز در بحث انتظار است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انتظار در لغت به معنای چشم داشت، چشم به راه بودن و امید به آینده داشتن است خاطرنشان کرد: انتظار در اسلام نوعی آمادگی برای پاک شدن، پاک زیستن و آمادگی برای حرکتی مستمر و دائم است و این حرکت باید ادامه داشته باشد و توقف نکنیم.
دهشت اظهار داشت: به عنوان مثال کارخانه کویرتایر علمدار این حرکت است چون حرکت مستمر و روبه جلو را مدنظر داشته و هدف گذار و رو به رشد بوده است.
وی به فرهنگ انتظار اشاره کرد و تصریح کرد: این حرکت باید با خودسازی، دگرسازی و زمینهسازی همراه باشد و این امر فرهنگ انتظار است.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امروز اگر بخواهیم بحث اقتصاد مقاومتی را باز کنیم و شاخصههای آن عنوان شود یقیناً مجموعه تولیدی کویرتایر در ردیف اول است افزود: ما اگر بخواهیم خودسازی کنیم باید این نشانهها را داشته باشیم.
دهشت به نشانههای انتظار اشاره کرد و گفت: گفتار درست، امانت داری، وفادار به عهد، صله رحم، رحم به ضعفا، گسترش خوبیها، اخلاق زیبا و گسترش علم و هر آنچه انسان را به خدا میرساند از نشانههای انتظار است.
وی خاطرنشان کرد: امروز در حوزه مهدویت بسیار آسیب داشته و داریم و در این راستا متأسفانه از هرمجموعه داخلی و خارجی نام امام زمان را میآورند و جریانهایی را دنبال میکنند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه در بحث استراتژی انتظار و راهبرد آن در روایات دو دیدگاه وجود دارد افزود: دیدگاه نخست دیدگاه مثبت نسبت به انتظار و دوم دیدگاه منفی نسبت به انتظار است.
دهشت، انتظارمثبت را انتظاری عنوان کرد که در آن فرد نسبت به خود و جامعه مسئول باشد و یادآور شد: انتظار مثبت تعهدآوری و تحرک آفرینی است یعنی انسان باید نسبت به جامعه متعهد و آماده باشد.
وی بیان کرد: انتظار منفی انتظاری است که بسیار خطرناک است و دشمنان در فضای مجازی فرزندان ما را در بعد منفی تربیت میکنند.
استاد حوزه و دانشگاه گفت: در بعد انتظار منفی طرفداران این دیدگاه اعتقاد دارند که چگونه منتظر امام زمان (عج) باشیم و کی بگوییم امام زمان بیاید و معتقدند که این زمانی تحقق مییابد که عدل و عدالت به صفر برسد و در نگاه این افراد دنیا باید سرتاسر فساد باشد و زمینه آمدن امام زمان را باید فساد فرا گیرد.
دهشت با اشاره به اینکه این دیدگاه بسیار خطرناک است تصریح کرد: اگر این دیدگاه را مدنظر قرار دهیم اولین جایگاهی که زیر سوال میرود اسلام و احکام آن است و این خلاف دین و عقل است چون عقل سلیم به دنبال این افکار نمیرود.
وی اظهار داشت: امام (ره) اوایل انقلاب فرمودند برخی از عزیزان ما کج رفته و کج میروند بنابراین جامعه باید به سمت صلاح و رستگاری برود و اصلاح شود.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه ما باید باری از روی دوش امام زمان (عج) برداریم و خود را در درون بسازیم یادآور شد: انتظار به معنای یعنی آماده باش و آمادگی ما است.
دهشت با بیان اینکه افرادی که انتظار منفی دارند روایات را درست متوجه نشدند گفت: انتظار برای امام زمان به معنای تعهدآوری، تحرک آفرینی، مسئولیت پذیری، حرکت به سمت خودسازی و آماده بودن است.
وی به انتخابات پیش رو اشاره کرد و خاطرنشان کرد: امید است ملت ما در آزمون بزرگ 29 اردیبهشت ماه پیروز و سربلند باشند و آمادگی همه ما با حضور حداکثری و دشمن شکن باشد.