يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۳۳
مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور بیرجند:

رسانه‌های غربی رویکرد خصومت‌آمیزی نسبت به انتخابات ایران دارند

مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور بیرجند با اشاره به اینکه رسانه‌های غربی رویکرد خصومت‌آمیز خود را در قبال انتخابات ایران هم خواهند داشت، گفت: اساسا غرب، هویت ایرانی و رفتارهای اخلاقی که این هویت در عرصه بین‌المللی تولید و منافع غرب را نشانه می‌گیرد، نمی‌تواند تحمل کند.
رسانه‌های غربی رویکرد خصومت‌آمیزی نسبت به انتخابات ایران دارند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ سامان سفالگر  در خصوص رویکرد رسانه‌های غربی در انتخابات پیش‌روی کشور گفت: سیاست غربی با رویکردی ماتریالیستی نمی‌تواند جمهوری اسلامی ایران را که بنیان فلسفی آن بر پایه اندیشه‌های اخلاقی فرهنگ اسلامی-ایرانی قرار دارد، فهم کند. 

وی ادامه داد: فرهنگ اسلامی-ایرانی تولیدکننده سیاست اخلاقی (به معنای سیاست کارگزار اخلاق) است، حال آنکه فرهنگ غربی، متکی بر اخلاق سیاسی (اخلاق کارگزار منافع سیاسی) است. از این رو، غرب با درک ایران به مثابه رقیبی خطرناک علیه دستور کار سیاسی و اقتصادی خود (که تا حد زیادی در معادلات بین‌المللی نفوذ دارد)، سعی دارد تا این کشور را منزوی و منفور در عرصه بین‌المللی نشان دهد. 

مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور بیرجند افزود: برای روشن شدن هر چه بیشتر دیدگاهم راجع به دیپلماسی رسانه‌ای غرب راجع به انتخابات پیش روی ایران، مایلم مثالی را راجع به رویکرد این رسانه‌ها در مسئله‌ای دیگر که مربوط به ایران است داشته باشم. 

سفالگر تصریح کرد: در جریان پرونده هسته‌ای ایران که بارها و بارها کشورمان تعهد خود به مقررات بین‌المللی را اعلام داشت و حتی نهادهای امنیتی غربی نیز به کرات از عدم انحراف فعالیت‌های هسته ایران خبر می‌دادند، رسانه‌های غربی همسو با محافل دیپلماتیک غرب از همه ظرفیت‌های خود در راستای مشروعیت‌زدایی از حقوق مسلم کشورمان استفاده کردند. 

وی با اشاره به اینکه عمده ابزار استفاده شده از سوی رسانه‌های غرب در مورد پرونده هسته‌ای ایران، امنیتی کردن آن بود، تصریح کرد: مراد از امنیتی کردن این است که این رسانه‌ها از طریق همراه کردن واژگان و تعابیر خیالی و وحشت‌زا با فعالیت‌های هسته‌ای ایران، سعی کردند تا از ایران تصویری مخدوش، جنگ‌طلب و غیر قابل اعتماد در افکار عمومی غرب جا بیاندازند. 

مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور بیرجند افزود: اهمیت این رویکرد از این منظر قابل توجه است که بدانیم در جهان امروز، کشورها روابط خود با دیگران را بر اساس برداشت‌ها و تصاویر ذهنی که از آنان دارند، تنظیم می‌کنند. 

سفالگر ادامه داد: در این راستا، بر اساس یافته‌های یک پژوهش که به بررسی رویکردهای چهار روزنامه معروف غربی (گاردین، دیلی تلگراف، واشنگتن پست و وال استریت ژورنال) در فاصله بین سال‌های 2003 تا 2013 راجع به موضوع هسته ایران پرداخته است، واژگانی چون بمب و سلاح هسته‌ای، شک و تردید، حمله، تعلیق و توقف، تهدید، تحریم، پنهانکاری و نگرانی، عمده مفاهیمی بوده‌اند که با برنامه هسته ایران همراه شده‌اند. 

وی اظهارکرد: به نظر من با این خوراک فکری غلط و موهوم، ملت‌های غربی نباید هم دیدگاه واقع بینانه‌ای راجع به فعالیت‌های هسته‌ای ایران داشته باشند. 

مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور بیرجند با اشاره به اینکه در همین راستا، معتقدم که رسانه‌های غربی رویکرد خصومت‌آمیز خود را در قبال انتخابات ایران هم خواهند داشت، ادامه داد: موضوع اصلی که باید درک شود این است که اساسا غرب، هویت ایرانی و رفتارهای اخلاقی که این هویت در عرصه بین‌المللی تولید و منافع غرب را نشانه می‌گیرد، نمی‌تواند تحمل کند. 
سفالگر گفت: بنابراین رسانه‌های غربی دشمنی را بنیان سیاست خود در قبال ایران قرار می‌دهند و آن را در زمینه‌های مختلف مثل انتخابات، هسته‌ای و حقوق بشر اعمال می‌کند. 

وی تصریح کرد: رسانه‌ی غربی هم همانطور که پیش از این اشاره کردم دنباله‌رو سیاست غربی است. در انتخابات پیش‌رو، رسانه‌های غربی از دو طریق حملات واضح و آشکار و تخریب هوشمندانه انتخابات را هدف قرار می‌دهند. 

مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور بیرجند با اشاره به اینکه بی بی سی فارسی یکی از بازیگرانی است که در بحث تخریب هوشمندانه قاعده‌مند بازی می‌کند، ادامه داد: این رسانه چند ماه قبل از انتخابات، فعالیت‌های خود را آغاز می‌کند. 
سفالگر تصریح کرد: در ابتدا بی‌طرف و حتی طرفدار گفتمان سیاسی حاکم در ایران خود را نشان می‌دهد تا جلب مخاطب کند و سپس هر چه که به انتخابات نزدیک می‌شویم رویکرد خصومت‌آمیز خود را بیش از پیش آشکار می‌کند.  

وی اظهارکرد: در شرایط فعلی با گسترش رسانه‌های مجازی، دشمنان برنامه‌ریزی‌های قابل توجهی در این بخش خواهند داشت و تنها راه مقابله با دشمن در بعد رسانه‌ای، کار فکری-علمی، برنامه‌ریزی و تعریف استراتژی است. مدرس علوم سیاسی دانشگاه پیام‌نور بیرجند با اشاره به اینکه باراک اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا در مصاحبه‌ای در بنیاد سابان به این نکته اشاره داشت که اگر می‌توانستم تک تک پیچ و مهره‌های برنامه هسته‌ای را نابود می‌کردم، خاطرنشان کرد: مطمئن باشید این چنین رهبرانی از هیچ ابزاری از جمله رسانه‌ها، برای نابود کردن پیچ و مهره‌های انتخابات و مشروعیت سیاسی در ایران دریغ نخواهند کرد. 
 
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۶۶۵
کلمات کليدی: دشمن ،انتخابات ،سیاسی ،استراتژی ،آمریکا