به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛ انتخابات ریاست جمهوری هر چهار سال یک بار در ایران برگزار می شود که نشان دهنده دموکراسی و اسلام گرایی در متن جامعه است و همه اقشار و اصناف به سهم خود در این اتفاق ملی شرکت می کنند و پایبند به نتیجه آن هستند.
این شب ها اگر به خیابانهای شهرهای مختلف از جمله بیرجند برویم شور و هیجان انتخاباتی را مشاهده می کنیم. در کنار ستادهای انتخاباتی بسیاری از مردم با شور و هیجان خاصی مشغول به تبلیغات هستند و در برخی از نقاط شهر می بینیم که گروههای مختلفی از طرفداران کاندیداها با یکدیگر به رقابت تبلیغاتی می پردازند.
مدت چند روزه تبلیغات، فرصتی است تا جوانان و فعالان در هر صنفی وقت و ابتکار و هنر خود را برای همراه کردن دیگران با خود به کار ببرند. در فضای مجازی هم شور انتخاباتی وجود دارد و بسیاری از جوانان در فضای مجازی با ایجاد کمپینی به حمایت از یک کاندیدای خاص می پردازند و در این فضا نیز زمینه رقابت تبلیغاتی وجود دارد.
علاوه بر ستادهای انتخاباتی جوانان، دانشجویان، فرهنگیان در گوشه دیگری از صحنه انتخابات، شاهد برپایی ستاد بانوان در حمایت از هر کاندیدایی در شهر هستیم. بانوان نیز کمپین طرفداری از یک کاندیدا را در فضای مجازی تشکیل می دهند و برنامههای نامزد مورد نظر خود را تبلیغ و تبیین می کنند.
جدای از ستادهای تبلیغاتی، در هر مجلس، محفل و مهمانی که این شب ها مردم می روند، بحث و چالش داغ آنها انتخابات است. این تبلیغات و شور و نشاط سیاسی حتی به عروسی ها هم کشیده شده است. آنجایی که بر سر سفره شام در مجالس عروسی، هر یک از مهمانان، درصدد معرفی نامزد مورد نظر و قانع کردن دیگران برای پر کردن سبد آراء او هستند.
حضور برخی از کاندیداها به همراه طرفداران آنها در مجالس ترحیم برای عرض تسلیت هم رونق زیادی گرفته است، شیوه ای که مدت ها قبل از شروع رسمی تبلیغات به عنوان یک رویکرد تبلیغاتی در دستور کار کاندیداها قرار می گرفت اما باز در روزهای آخر مانده تا برگزاری انتخابات رونق گرفته است.
مشاوره های رایگان از سوی برخی از کاندیداهای روانشناس و وکیل و ویزیت رایگان توسط برخی از نامزدهای پزشک همچنان رونق دارد!
آنچه مسلم است شور انتخاباتی امسال بیشتر از سالهای گذشته در کشور مشاهده می شود و این موضوع سبب ناامیدی دشمنان از ایجاد فتنه و آشوب در جمهوری اسلامی ایران می شود اما باید همواره آگاه باشیم که مبادا در این فضای تبلیغات انتخاباتی مسبب ایجاد فتنه شویم، باید در کنار یکدیگر و به صورت دوستانه به تبلیغات بپردازیم.
مقام معظم رهبری در خصوص شور و نشاط انتخاباتی فرمودند که باید انتخاباتی گسترده، با شور و شوق و نشاط، سالم و همراه با امنیت برگزار شود و چنین انتخابات و ذخیرهای، به کشور مصونیت بسیاری خواهد داد و همه مردم، نامزدها، دولت و دستاندرکاران باید قدر انتخابات را بدانند و آن را گرامی بدارند و همه ملت در انتخابات احساس میکنند که کلید کارهای کشور در دست خودشان است و آنان هستند که عناصر اصلی کشور را معین میکنند.
شب گذشته (۲۷ اردیبهشت) به خیابان مدرس بیرجند رفتیم که شور انتخاباتی زیادی در آنجا وجود داشت و جوانان بسیاری تا پاسی از شب به تبلیغات کاندیدای مورد نظر خود می پرداختند و تمامی خیابانهای منتهی به این مکان برای ایجاد امنیت برای طرفداران کاندیداها بسته شده بود و جوانان با خیالی آسوده به تبلیغات می پرداختند.
پیگیری تبلیغات از فضای مجازی
مهدی احمدی 27 ساله یکی از طرفداران کاندیدای انتخاباتی که در این مکان حضور داشت
اظهار داشت: من یک دانشجو هستم و در بیرجند می بینم که مانند شهرهای دیگر از شور انتخاباتی بسیاری برخوردار است؛ امسال کاندیداهای ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی تبلیغات زیادی انجام داده اند و باعث ایجاد شور و نشاط انتخاباتی بسیاری در شهر شده اند.
وی با اشاره به نحوه دنبال کردن تبلیغات انتخاباتی گفت: من بیشتر تبلیغات کاندیداها را از طریق فضای مجازی دنبال می کنم و از این طریق با اهداف و سابقه کاری کاندیداها آشنا می شوم؛ البته مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از رسانه ملی را نیز دنبال کردم.
احمدی با تاکید بر اینکه شور تبلیغات در شهر بیرجند بسیار خوب است، ادامه داد: هر چه به پایان مهلت تبلیغات نزدیک تر می شویم بر شور و نشاط تبلیغات انتخابات افزوده می شود و مردم با دل و جان برای حضور در انتخابات لحظه شماری می کنند.
وی با توجه به اینکه کاندیدای اصلح ملاکهای بسیاری دارد، افزود: از نظر من کاندیدای اصلح کسی است که انقلابی، داراى تقوا و تدبیر و با مردم یگانه و صمیمی باشد و به دنبال اشرافی گری نباشد و درد مردم را بداند و مقام معظم رهبری نیز فرمودند که فرد اصلح کسی است که پایبند به اسلام، عدالت و منافع ملى باشد و دارای مرز مشخصی با دشمن است و به کسى گرایش پیدا کنید که به دین، انقلاب، دنیا، معیشت، آینده و عزت مردم اهمیت مىدهد.
احمدی در پاسخ به این سوال که آیا در انتخابات شرکت می کند یا خیر؟ بیان کرد: شرکت در انتخابات وظیفه همگانی است و با شرکت در انتخابات سبب ناامید شدن دشمن از ایجاد تفرقه در بین جامعه می شویم و من هم به عنوان یک جوان ایرانی در انتخابات شرکت خواهم کرد و به دعوت ولایت فقیه لبیک خواهم گفت.
وی تاکید کرد: از تمامی مردم عزیز ایران درخواست دارم که با شور و نشاط تبلیغاتی سالم به سمت انتخابات حرکت کنند تا دشمن نتواند برای خراب کردن فضای انتخابات به داخل کشور نفوذ کند و در کنار یکدیگر به تبلیغاتی سالم بپردازیم.
پای تبلیغات انتخابات به مجالس عروسی هم باز شد
مریم خوشرو یکی ازبانوان بیرجندی هم در گفتگو با خبرنگار
شبستان گفت: نامزد مورد نظر برای انتخابات ریاست جمهوری را انتخاب کرده ام اما هنوز برای انتخابات شورای شهر، به جمع بندی کامل نرسیده ام.
وی با تاکید بر اینکه حتما در انتخابات ۲۹ اردیبهشت شرکت می کنم، افزود: شرکت در انتخابات در واقع اطاعت از رهبر معظم انقلاب و امید به ترقی و پیشرفت کشور در مقابل تمامی توطئه های دشمنان است.
«۲ هزار و ۸۲۲ منتخب »راهی شوراهای اسلامی خراسان جنوبی می شوند
بر اساس اعلام دبیر هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستای خراسان جنوبی، 576 کاندیدای شورای شهر در خراسان جنوبی برای تصاحب 139 کرسی در 29 اردیبهشت با یکدیگر به رقابت می پردازند.
محمدرضا غیرتی همچنین افزوده است: 4 هزار و 679 نفر نیز از کاندیداهای شورای اسلامی روستا برای تصاحب کرسی های پارلمانی در روستاهای خراسان جنوبی در این دور از انتخابات با یکدیگر رقابت می کنند.
وی خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۸۲۲ منتخب با آرای حداکثری مردم راهی شوراهای اسلامی شهر و روستای خراسان جنوبی می شوند.
پیش بینی 897 شعبه اخذ رای در خراسان جنوبی
بر اساس اعلام عباسعلی بهاری مسئول کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات خراسان جنوبی، ۸۹۷ شعبه اخذ راي اعم از ثابت و سيار در استان پيش بيني شده است.
وی تعداد شعب اخذ راي شهري را ۲۷۱ شعبه دانست و تصريح کرد: از مجموع شعب شهري ۲۵۰ شعبه ثابت و ۲۱ شعبه نيز سيار خواهد بود.
وی با بیان اينکه ۶۲۶ شعبه اخذ راي روستايي نيز پيش بيني شده است، افزود: از مجموع شعب اخذ راي روستايي نيز ۱۷۵ شعبه ثابت و ۴۵۱ شعبه نيز سيار خواهد بود.
بهاری، جمع کل شعب ثابت اخذ رای را ۴۲۵ شعبه و مجموع کل شعب اخذ رای سيار را ۴۷۲ شعبه و جمع کل شعب راي را ۸۹۷ شعبه ذكر كرد.