دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۵
گفتگو با بانوی کارآفرین

اشتغال زایی برای 7 نفر در یک اتاق 15 متری

بانوی سرایانی با تکیه بر توان خود یک کارگاه خیاطی ایجاد و برای 7 نفر کار ایجاد کرده است؛ کارگاهی که در آن هر دوختی که بر پارچه زده می شود امید را هم به دل فعالان کارگاه می دوزد!
اشتغال زایی برای 7 نفر در یک اتاق 15 متری
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از زنان شرقی ؛ خانم حسنیه آراسته ساکن  شهر سه قلعه شهرستان سرایان است ، وی با تکیه بر توان خود یک کارگاه خیاطی ایجاد و برای 7 نفر کار ایجاد کرده است؛کارگاهی که در آن هر دوختی که بر پارچه زده می‌شود امید را هم به دل فعالان کارگاه می دوزد!

خانم آراسته دلیل ایجاد این کارگاه را علاقه شخصی می داند و برایمان اینگونه می گوید: بیست سال است که سابقه ی فعالیت در خیاطی را دارم، قبل از این کار به زنانه دوزی مشغول بودم و به تنهایی فعالیت می کردم اما در سال 91 به این فکر افتادم که با ایجاد یک کارگاه خیاطی و کمک گرفتن از چند فرد مسلط به خیاطی کارم را گسترش بدهم.

این کارآفرین موفق می گوید: برای شروع کار در کارگاه به دنبال افرادی بودم که هنر خیاطی را یاد داشته باشند، در این بین افرادی را می شناختم که قدرت ارتباط گیری خوبی با اجتماع و مشتری را نداشتند اما توانایی زیادی در دوخت داشتند. بطور مثال یکی از همکاران حاضر در کارگاه کر و لال است اما توانایی بسیار خوبی در خیاطی دارد و همچنین در کنار خیاطی نیز به کارهای دیگری می پردازد. از وی درخواست کردم که در شکل گرفتن این کارگاه همراه باشد و او نیز پذیرفت.

ابتدای کار تنها دو چرخ خیاطی داشتیم و یک عدد هم سردوز. کار با ابزار کم و قدیمی هم از کیفیت کار کم می کرد و هم زمان بر شده و باعث نارضایتی مشتری می شد اما کم کم با گذشت زمان و بالا رفتن تواناییم ابزار جدید‌تر و بیشتری تهیه کردم و اکنون تقریبا کارگاهمان تکمیل شده است که باعث ایجاد روحیه در نیرو های فعال در کارگاه هم شده است.
این فعالیت برای من نیز ایجاد انگیزه و نیوری بیشتری کرده است زیرا باعث شده که چند نفر دیگر نیز علاوه بر من به کار مشغول شده و کسب درآمد کنند.
اکنون که کارگاه راه اندازی شده و فعالیت مستمری دارد 5 نفر بطور مستقیم در کارگاه فعالیت داریم و دو نفر هم به دلیل پاره ای از مشکلات در منزل خیاطی می کنند؛ خودم هم در کنار آنها هستم و کار برش پارچه، تهیه مایحتاج، سفارش گیری از مشتری و تهیه مدل لباس را بر عهده دارم .
 
جهت بهبود روند کار هر فرد در کارگاه دارای مسئولیت خاصی است و بطور مثال یک نفر اتو می کشد، یک نفر دوخت های ساده و فرد با تجربه تر دوخت های سخت تر را انجام می دهد.

سرمایه در گردش در هر کاری دارای اهمیت است و این موضوع در ابتدای کار باعث ایجاد مشکل می شد چون توانایی خرید نقد پارچه و ... را نداشتم و مجبور به دادن چک می شدم ؛ اما با جا افتادن کارمان در سطح شهر خداراشکر این مشکل هم حل شد و کارگاه از شرایط مطلوبی برخوردار است.

همیشه سعی می کنم اولین نفری باشم که در کارگاه حضور پیدا می کنم ، اول صبح پارچه های را برش داده و روی میز هر نفر می گذارم تا مسئولین و کار هر شخص مشخص باشد؛ با این روش از صرف زمان بیهوده جلوگیری شده و بر راندمان کاری افزوده می شود و به علاوه شروع کار از صبح زود انرژی بیشتری به انسان می دهد.

در تابستان از زمان بیکاری دانش آموزان استفاده می کنم و با کمک بسیج کلاس های آموزشی برگزار کرده و از علاقه مندان در این کلاس ها ثبت نام می کنیم. همیشه سعی کرده ام هنری که خداوند به من عطا کرده است را به کسی آموزش بدهم چون بالاخره روزی این توان من تحلیل خواهد رفت اما هنری را که به کسی آموخته ام به یادگار می ماند و اشخاص دیگری این کار را ادامه خواهند داد و این باعث ایجاد آرامش خاطر و امیدواری در من نیز می شود.

به خانم های خانه دار پیشنهاد می کنم که از هنر های خودشان استفاده کنند و هر کاری که در توانشان است و می تواند کمک یار اقتصاد خانواده باشد را انجام بدهند و از این هنر ها به نحو احسنت استفاده ببرند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۹۰۰
کلمات کليدی: خانواده ،اقتصاد ،آرامش ،خیاطی ،بیست ،بیست ،حسنیه آراسته،