دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۹
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت:

اوقاف دوباره شوکت را به باغ و عمارت شوکت آباد برمی‌گرداند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: به دنبال این هستیم تا با همکاری میراث فرهنگی دوباره شوکت را به عمارت شوکت آباد بیرجند برگردانیم؛ آنچه در دست اوقاف بوده به خوبی مدیریت شده و اکنون به دنبال احیای دوباره شوکت آباد هستیم.
اوقاف دوباره شوکت را به باغ و عمارت شوکت آباد برمی‌گرداند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری شبستان؛  اصحاب رسانه استان امروز (1 خرداد) از طرح های کشاورزی اوقاف و باغ و عمارت موقوفه شوکت آباد در 55 کیلومتری شرق بیرجند، کنار جاده بیرجند - زاهدان در روستای شوکت‌آباد بازدید کردند.
 
موقوفه‌ی باغ و عمارت شوکت‌آباد با وسعتی در حدود 8.5 هکتار با شماره 2363 در سال 1378 ه. ش در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
 
چندسالی است که اراضی کشاورزی مجموعه شوکت‌آباد از کشاورزان (مستاجر) گرفته شده و بابت زحماتی که طی چندین سال گذشته کشیده بودند از طرف اداره اوقاف و امور خیریه به آنها زمین داده شده است.
 
در حال حاضر کشاورزی در مجموعه روستای شوکت‌آباد توسط اداره اوقاف و امور خیریه انجام می‌شود و محصولاتی مانند گندم، ذرت علوفه‌ای، زیره، گل محمدی، عناب، انجیر، پسته و انگور کشت شده است.
 

 
حجت الاسلام منصور هاشمی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی در حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت: عمارت شوکت آباد جزو ابنای میراثی است اوقاف متولی است اما مالکی هستیم که هر اقدامی انجام دهیم باید اجازه بگیریم و با هماهنگی میراث فرهنگی باشد.
 
وی با بیان اینکه تعدد مالکیت دست اوقاف را بسته است، افزود: دو سال این مکان تعطیل بود اما در جهت احیاء و آبادانی بیشتر این موقوفه استانداری وعده اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار داده و سرمایه‌گذار خصوصی نیز ورود پیدا کرده و میراث فرهنگی نیز اعتباری را اختصاص داده است.
 
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی با تاکید بر اینکه با تشکیل کارگروه کشاورزی موقوفات یکی از اقدامات ایجاد باغ الگویی فدک در موقوفه شوکت‌آباد بوده، افزود: از دو سال پیش تاکنون کشاورزی در حوزه باغی و زراعی در این منطقه حدود سه چهارم توسعه پیدا کرده است.
 
حجت الاسلام هاشمی با اشاره به اینکه امسال تاکستان ها به ثمر می نشیند، ادامه داد: قنات این منطقه با پشتوانه کارگروه کشاورزی تبدیل به  استخری یک هکتاری شده که آب در آن دپو و تمام مباحث زراعی را پوشش آبیاری می کند.
 
به گفته وی در همین استخر علاوه بر مباحث کشاورزی در بحث تولید و اشتغال بیش از 14 هزار بچه ماهی در آن پرورش داده می شود و این کار امسال برای اولین بار شروع شده و  سال های آینده این حرکت ادامه خواهد داشت.
 

 
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی افزود: درخت های که در این منطقه کشت شده امیدواریم آینده 15 ساله تضمینی برای موقوفه شوکت آباد داشته باشد.
 
حجت الاسلام هاشمی یادآور شد: درآمدهایی که از محل این موقوفه به دست می‌آید در جهت نیت واقف هزینه می‌شود و بخشی از این درآمد در جهت مباحث قرآنی در مدرسه شبانه‌روزی حفظ قرآن در بیرجند (در محل حسینیه امام رضا) صرف می‌شود.
 

 
به گفته وی ما به دنبال این هستیم با همکاری میراث فرهنگی دوباره شوکت را به شوکت آباد برگردانیم و آنچه در دست اوقاف بوده به خوبی مدیریت شده و اکنون به دنبال احیا و مجد دوباره شوکت آباد هستیم.
 
کریمدادی، رئیس کارگروه کشاورزی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در دوسال گذشته 30 هکتار باغ و  40 هکتار اراضی زراعی افزایش داده شده است.
 
وی با بیان اینکه همه تلاش ما برای اجرای و عملی کردن نیت واقفان است و در این راستا کارگروه کشاورزی اوقاف استان تشکیل شده است، افزود: عزم و اراده ما این است که شرایط را فراهم کنیم تا این باغ ها به افراد واجد الشرایط برای مدت چند سال واگذار شود.
 

 
رئیس کارگروه کشاورزی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای لایه روبی قنات 60 میلیون تومان و برای ایجاد استخر 300 میلیون تومان هزینه شده، گفت: همچنین تاکنون  یک میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار اراضی کشاورزی موقوفی هزینه شده که 600 میلیون تومان آن را جهاد کشاورزی تخصیص داده است.
 
کریمدادی با بیان اینکه با احیا اراضی کشاورزی موقوفی شوکت آباد برای پنج نفر اشتغال مستقیم و 40 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است، عنوان کرد: در دو سال گذشته تجربه خود را برای احیای اراضی کشاورزی بکار گرفته ایم و بهره وری از آب و زمین و هوا افزایش دادیم.
 
به گفته وی تفاوت بهای بین املاک موقوفی و شخصی را یکسان کردیم و امروز جای نگرانی برای واقفان نیست و برای ما خیلی مهم است که نرخ ملک وقفی با شخصی را یکسان کنیم.
 
رئیس کارگروه کشاورزی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی بیان داشت: طرحی برای کارشناسان بخش کشاورزی تهیه شده که اگر موافقت شود در ده هکتار از اراضی شوکت آباد با کمک کارشناسان کشاورزی زعفران تولید شود.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۹۰۳
کلمات کليدی: باغ شوکت آباد | مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی | کارگروه کشاورزی | اراضی کشاورزی |