يکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۴
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان جنوبی:

آموزش های زندگی سالم به ۶۶ هزار نفر در خراسان جنوبی ارائه شد

آموزش های زندگی سالم به ۶۶ هزار نفر در خراسان جنوبی ارائه شد
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم؛ مهدی زنگویی در نشست خبری شورای ساماندهی سالمندان استان خراسان جنوبی با بیان اینکه افزایش طول عمر انسان‌ها یکی از دستاوردهای قرن بیست و یکم است، اظهار کرد: خوشبختانه دیگر گریبان بان گیر بیماری‌های واگیردار در جامعه نیستیم و مشکلات سالمندان بیشتر در بیماری‌های فشارخون و دیابت است.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای توسعه یافته سیر سال خوردگی صد سال به طول می‌انجامد، افزود: این رقم در کشورهای در حال توسعه به بیست و پنج سال رسیده است که این مدت زمان کوتاه برنامه ریزی را برای ارئه خدمات مناسب به سالمندان دچار چالش کرده است.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان جنوبی با بیان اینکه سلامت سالمندان تنها بعد جسمانی آن‌ها نیست بلکه سلامت روحی و روانی آن‌ها را نیز در بر می‌گیرد، گفت: اگر قرار باشد از اندوخته‌ها و تجربیات سالمندان استفاده کنیم ناگزیر باید توجه خاصی به سلامتی آن‌ها داشته باشیم و آن‌ها را در برابر بیماری‌های مختلف مراقبت کنیم.

وی با اشاره به اینکه طرزتفکر مهربانانه و عاطفی که برای سالمندان در سطح جامعه وجود دارد از یک بعد نشانه ترحم است، بیان کرد: ترحم در آینده سالمند با بهداشت ضعیف و هزینه‌های بالای اجتماعی همراه است.

زنگویی با بیان اینکه برای پیش گیری از بیماری‌ها بایستی بحث آموزش را برای سالمندان در اواخر زندگی آن‌ها در نظر گرفت، افزود: بیش از دو سوم جمعیت سالمند دنیا تا سال دو هزار و بیست در کشورهای در حال توسعه زندگی خواهند کرد و در واقع پدیده سالمندی در این کشورها پدیده‌ای جدی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه روند به وجود آمدن سالمندی در کشورهای در حال توسعه بسیار سریع است، عنوان کرد: با توجه به مدت زمان محدود باید برنامه ریزی‌های مدونی در این کشورها انجام شود.

معاون فنی مرکز بهداشت خراسان جنوبی با بیان اینکه بالا رفتن سن پدیده‌ای طبیعی است، تصریح کرد: سالمندی هیچ گاه به عنوان بیماری محسوب نمی‌شود ومی توان با شیوه‌های صحیح زندگی اختلالات دوران پیری را به تأخیر انداخت.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین نیازهای سالمندان نیازهای معنوی آن‌ها است، ادامه داد: مهم‌ترین انتظار سالمندان حفظ حریم و حرمت از طرف خانواده و اجتماع است.

زنگویی ادامه داد: سالمندان بخش عمده‌ای از عمر خود را برای آبادانی و پیشرفت جامعه گذرانده‌اند و انتظار دارند زحمات آن‌ها نادیده گرفته نشود و احترامی در خورشان و منزلت آن‌ها از سوی جامعه داده شود.
وی با اشاره به اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه در سال گذشته، تصریح کرد: آموزش یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید صورت پذیرد.

وی با بیان اینکه ۶۶ هزار و ۳۰۰ نفر در کلاس‌های شیوه زندگی سالم شرکت کرده‌اند، افزود: از این تعداد ۲۷ هزار و ۱۰۰ نفر خانم و ۳۹ هزار و ۲۰۰ نفر آقا بوده‌اند.
معاون فنی مرکز بهداشت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۲۰ هزار و ۹۰۰ نفر در همایش‌ها شرکت داشته‌اند، گفت: پایش سلامت نیز برای ۴۵ هزار و ۴۰۰ نفر انجام شده است.

وی با بیان اینکه کمرنگ شدن تکریم سالمندان در جامعه، کمبود فضای آموزشی، همکاری نا کافی بخش خصوصی از چالش‌های پیش روی سالمندان است، بیان داشت: اجرای برنامه آموزش شیوه زندگی سالم با اولویت تغذیه و پوکی استخوان سالمندان در کلیه شهرستان‌ها و آموزش خود مراقبتی در سالمندی از جمله طرح‌های اجرا شده در این زمینه بوده است.

زنگویی با اشاره به اینکه ۱۶ هزار سالمند توسط بخش سلامت مراقبت شده‌اند، اظهار کرد: برنامه‌های ادغام یافته سالمندان نیز در ۱۰ شهرستان استان اجرا شده است.

وی ادامه داد: توزیع و تأمین مکمل‌ها برای سالمندان، برنامه‌های بزرگداشت هفته سالمندان به صورت مشارکتی
، مراقبت از دو بیماری شایع دوران سالمندی، غربالگری سالمندان در خصوص بیماری‌های روانی اجتماعی، تشکیل کارگروه ویژه به منظور برنامه ریزی فعالیت‌ها و برگزاری دو جلسه کمیته راهبردی سلامت سالمندان از دیگر اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه بوده است.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۵۹۷
مرجع : مهر
کلمات کليدی: سالمندی ،خراسان جنوبی، بیرجند، خراسان، خراسان تایم،