به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری فارس؛ سیاوش حقیقی در ارتباط با سوم خرداد (فتح خرمشهر)، گفت: در تمام این سالها تنها از فتح خرمشهر، حرف زدیم و آن جمله ماندگار حضرت امام (ره) را تکرار کردیم که فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد». این نکته درست است جوانها با هم همدل شدند و این کار را انجام دادند در آن دوره همه در کنار هم قرار گرفتند و فتح خرمشهر را شکل دادند. جوانها و نوجوانهای ما جانشان را در این مسیر دادند، اما متأسفانه بر اساس جمله حضرت امام کاری از پیش نبردیم، اگر نگاهی به آثار سینمایی بیندازید متوجه میشوید ما درباره فتح خرمشهر فیلمی نداریم اما در ارتباط با سقوط آن فیلمهای بسیاری ساخته شده است.
وی در ادامه افزود: مقام معظم رهبری در مراسم شب خاطره فرمودند در حوزه سینما و ادبیات هر کاری انجام بشود کم است و فعالیت در این عرصه مانند تزریق سیمان و محکم کردن پایههای انقلاب است.
حقیقی ادامه داد: بعد از فتح خرمشهر کدام یک از مسئولین در ارتباط با فتح خرمشهر که یکی از بزرگترین عملیاتهای ما در زمان جنگ تحمیلی بوده است، تلاش کردند در عرصه سینما کار بزرگی انجام شود؛ کاری بزرگ و ماندگار برای آیندگان.
این تهیهکننده سینما عنوان کرد: شخصا چند سالی است به دنبال ساخت فیلمی در این عرصه هستم اما در واقع کسی به آن بها نمیدهد، ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهادی که بر رأس قرار دارد با هزینههای زیادی موشک میسازد و آن را امتحان میکند، قطعاً ما به این موشکها برای تأمین امنیت خود نیاز داریم تا بتوانیم قدرت دفاعی خود را بالا ببریم و من اصلاً مخالف این موضوع نیستم و به آن هم به عنوان یک ایرانی افتخار میکنم.
وی در ادامه افزود: اما نکته اصلی اینجاست که آیا نباید در کنار بالا بردن قدرت دفاعی و نظامی قدرت فرهنگی خود را بالا ببریم و در حوزههای مهم و حساس چون سینما که بسیار تأثیرگذار است، ورود پیدا کنیم. این سوال مهم پیش میآید که چرا ستاد کل نیروهای مسلح بخشی از این هزینهها را در عرصه فرهنگ هزینه نمیکنند تا در بخش فرهنگی نیز قدرت دفاعی خود را بالا ببریم. چرا هزینه نمیکنند تا درباره فتح خرمشهر فیلمی ساخته شود. ما تنها در تقویم چیزی به عنوان سوم خرداد و فتح خرمشهر داریم و دیگر برای فرزندانمان و نسلهای بعدی چیزی برای ارائه نداریم.
حقیقی ادامه داد: کار دفاعی در عرصههای نظامی خوب است امتحان کردن موشکها هم در راستای همین موضوع تحسینبرانگیز است اما چرا نباید در حوزه فرهنگ ورود جدی داشته باشیم.حوزه هنری، سازمان سینمایی چه میکنند، ما فیلمسازان بزرگی داریم که در این زمینه میتوانند کارهای ماندگاری انجام دهند، هنوز کسی فیلم سینمایی «دوئل» به کارگردانی احمدرضا درویش را فراموش نکرده است، احمدرضا درویش فیلمسازی که در عرصه آثار دفاع مقدسی تجربههای بسیار ارزشمندی دارد سالهاست که فیلمنامهای درباره فتح خرمشهر دارد، اما این فیلمنامه در گوشه اتاقش خاک میخورد. چرا مسئولین و مدیران مربوطه به سراغش نمیروند؟ این در حالی است که بسیاری از مدیران و مسئولان از این نکته باخبر هستند.
حقیقی ادامه داد: یکی از نکاتی که باعث دودستگی و تفرقه شده است، این است که در میان فیلمسازان ما برخی یک دولتی را قبول دارند و برخی دیگر نه و هیچ آزاردهندهتر از این نیست که در میان خودمان فضای خودیها و غیرخودیها را راه بیندازیم. موضوع اصلی پایبند بودن به نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبری است. خودی و ناخودی نکنید. من در جایگاهی نیستم که از احمدرضا درویش دفاع کنم، اما به عنوان یک نسل جوان شاهد تأثیرگذاری و ماندگاری فیلم سینمایی «دوئل» که یک فیلم حماسی بود هستم. با توجه به تواناییهای کارگردان و فیلمنامه آمادهاش درباره فتح خرمشهر این پرسش پیش میآید که آقایان در مراکز فرهنگی و نظامی همچون حوزه هنری، سازمان سینمایی و از همه مهمتر بسیج، ارتش، سپاه و ستاد کل نیروهای مسلح کجا هستند تا برای دفاع از نسلهای فرهنگی به حمایت کارگردانانی چون احمدرضا درویش بیایند؟! من از این دوستان پرسشی دارم و آن هم این است که اگر فرزندان شما سرداران و امیران بزرگوار از شما بپرسند که فتح خرمشهر چیست چه تصویری میتوانید به آنها ارائه دهید؟! آیا سینما بهترین راه برای ثبت این واقعه بزرگ نیست؟!
وی در پایان صحبتهایش خاطرنشان کرد: سرلشکر باقری جزو معدود افرادی است که به قابلیت و میزان تأثیرگذاری سینما اشراف دارد، چون به عینه سریالی همچون آخرین روز زمستان که در موردشناساندن شهید باقری برادر ایشان ساخته شده را دیده اند و تأثیرگذاری که با خلق یک اثر هنری ماندگار میشود و سندی محکم برای آیندگان است را درک کرده اند. حتم دارم با توجه به اطلاعات ایشان در این عرصه حتما جزو افرادی هستند که از ساخت فیلمی درباره فتح خرمشهر حمایت میکنند.
کلمات کليدی: فرزندان ،کارگردانانی ،خرمشهر ،فتح خرمشهر،ساخت ،دفاع مقدسی،فیلمنامه