شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۳
نگرانی مردم در آستانه ماه رمضان

نقاط ضعف نمایشگاه ضیافت در بیرجند/ افزایش قیمت‌ها بر سر سفره رمضان

در حالی در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم که مردم خراسان جنوبی همچنان نگران افزایش قیمت برخی اجناس و اقلام از جمله قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز هستند اما مسئولان معتقدند جای نگرانی نیست.
نقاط ضعف نمایشگاه ضیافت در بیرجند/ افزایش قیمت‌ها بر سر سفره رمضان
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ این روزها نجواهای زیادی در گوشه کنار شهر دیده می‌شود، تا دیروز قصه کاهش نزول رحمت الهی، قهر طبیعت، بر هر کوی و برزن مطرح بود، روزهای بلند، گرم، پرمشقت و طاقت فرسا پشت سر هم می‌آید، این موضوعات از یک سو و افزایش تصاعدی قیمت کالاهای مصرفی از سوی دیگر اذهان عموم مردم را مشوش کرده است.

دعای مردم در ماه رمضان کاهش قیمت ها
انگار امسال هم مردم در کنار سختی ها باید در ماه مبارک رضمان با نرخ‌های کمرشکن برخی کالاها و اجناس از جمله باز گوشت مرغ و گوشت قرمز زندگی را سپری کنند و در ماه رمضان از معبود خود کاهش قیمتها را خواهان شوند.
فقط کافی است از مسیر میدان امام خمینی(ره) بیرجند تا میدان امام حسین(ع) را در روز پیاده طی کنی، هنگامی که به میدان امام حسین(ع) میرسی قشر زیادی از کارگران سر گذری را می‌بینی، که این روزها بیشتر از دیگر روزهای سال شرمنده خانواده خود هستند.


نمایشگاه ضیافت در بیرجند و انتقادهایی که برآن وارد است
آنها این روزها در آستانه ماه مبارک رمضان دیگر گوشت مرغ هم نمی‌توانند بر سر سفره ببرند، اینجاست که متوجه می‌شوی چند روزی است افزایش قیمتها در بازار برای سطح برخی از خانواده‌ها بیداد می‌کند، به نمایشگاه ضیافت هم که پا می‌گذاری آنقدر کم و کاستی دارد که هر سال از سال قبل نقاط ضعفش بیشتر می‌شود.

با گشت وگذاری در شهر و بازار بیرجند و دیگر شهرستان های خراسان جنوبی به درستی می‌توانی افزایش قیمتها را درک کنی، آری از روزهای آخر اردیبهشت ماه و به ویژه پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری قیمت گوشت مرغ در بسیاری از استانها و شهرها افزایش یافته است و تقریبا تا کیلویی 8 هزار تومان به دست مصرف کننده رسیده است که این مسئله سبب تعجب و ناراحتی هم استانی ها و نگرانی برای آنها شده است.

قیمت مرغ پر کشید
از آنجایی که ماه مبارک رمضان در پیش رو است مردم با توجه به قیمت نوسان گوشت مرغ و گوشت قرمز نگران هستند و در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند ناراحتی خود را اینگونه بیان می‌کنند.
م.ف در گفت‌ وگو با تسنیم اظهار داشت: هفته گذشته قیمت گوشت مرغ از 6 هزار و 800 به 7 هزار هزار و 950 تومان رسید وبه گفته دوستان  مرغ را با قیمت 8 هزار تومان هم خریداری کردند.

وی با بیان اینکه قشرضعیف جامعه که به دلیل گرانی گوشت قرمز بیشتر مصرفشان گوشت مرغ بوده، این روزها با این نوسانات قیمت حال وروز خوشی نداریم، افزود: وقتی استان خراسان جنوبی آنقدرمرغ دارد که به کشور افغانستان صادر می‌کند، چرا باید قیمت به این میزان افزایش یابد.چرا کسی به فکر قشر ضعیف جامعه نیست.

یکی دیگر از هم استانها اظهار داشت: چرا باید همیشه یک قشر از جامعه مرفه باشند وقشر دیگر روز به روز ضعیف وضعیف تر شوند، ما تقریبا گوشت قرمز را ماهی یک بار در سبد غذایی خود داریم اما اگر بخواهیم با این وضعیت گوشت مرغ را هم از سبد غذایی خود حذف کنیم؛ فرزندان مان از نظر تغذیه دچار مشکل خواهند شد.
اما پیشنهاد و اجرای طرح‌های ویژه کنترل بازار در آستانه ماه مبارک رمضان با افزایش وروند صعودی قیمت کالای پر مصرف این ایام هر چند برای خیلی‌ها دلخوشی است اما موقت و گذارا بودن اجرای این طرح‌ها می‌طلبد تا نظارتی اساسی بر کنترل بازار اقلام پر مصرف باشد.

نظارت ها درماه رمضان افزایش یابد
به جز گوشت مرغ و گوشت قرمز دیگر اقلام در جامعه گران شده و این گرانی ها در حالی است که خیلی ها بر این نکته تاکید دارند که برخی کالاهای مصرفی مانند مرغ را نمی‌توان از سبد غذایی حذف کرد، ارزان یا گران، باید تمام ایام سال وبه ویژه در ایامی مانند ماه مبارک رمضان نظارت های قویتر و برخوردهای جدی تری باشد.

ورود دیر هنگام مسئولان
شکرابی که از طرح تنظیم بازار گلایه مند است، افزود همواره اجرای طرح های تنظیم بازار زمانی است که قیمت ها افزایش یافته و با تزریق اقلام فقط مانع ادامه افزایش گرانی می‌شود در حالی که قیمت ها به حالت قبل بر نمی‌گردد واین ضعف بزرگی است.

اعتصاب عده از قصابان بیرجندی
اما در زمینه گوشت قرمز در چند روز گذشته کشتار دام برای عرضه نشدن در شهر بیرجند متوقف شد که در این راستا با چند نفر مصاحبه کردیم.

یکی از متصدیان قصابی اظهار داشت: قیمت تمام شده گوشت قرمز با توجه به بالا بودن قیمت دام زنده باری قصاب نمی‌صرفد و همین موضوع سبب شد دست به اعتصاب بزنیم.

به گفته تعدادی از قصابان در استانهای همجوار و برخی از شهرستانهای خراسان جنوبی گوشت باقیمت بالاتر عرضه می‌شود و ما خواستار این هستیم که کمیسیون تعیین نرخ را آزاد بگذارند تا بتوان با شرایط بازار نرخ را افزایش یا کاهش داد.

برای حل معضلات جلساتی در دفتر اقتصادی استانداری و هیات نظارت وبازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی برگزار شد که در این جلسات با توجه به افزایش قیمت دام رنده، قیمت گوشت مرغوب گوسفندی را هرکیلو مخلوط 310 هزار ریال، تعیین شد.

نگرانی برای کمبود گوشت مرغ نداریم/مرغ یخ زده موجود است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی در گفت‌ وگو با تسنیم در بیرجند اظهار داشت: از آن جایی که درصد سود خورده فروشی برای گوشت مرغ 8 درصد در نظر گرفته شده است اما ما آمادگی داریم به صورت مستقیم و با قیمت کشتارگاه عرضه مستقیم گوشت مرغ را با قیمت مناسب در جایگاه‌های تعریف شده داشته باشیم.
مدرسی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ که ما معتقدیم این قیمت تمام شده مرغ همین میزان است؛ افزود: علت اینکه قیمت گوشت مرغ بالا رفته به این دلیل است که تقاضا افزایش یافته و از آنجایی که در سال گذشته با آنفولانزای حاد مواجه بودیم درصدی از مرغهای مادر و نطفه دار، وگنده‌های آنها حذف شد و با این اقدام با کاهش جوجه یک روزه مواجه شدیم.
وی بیان داشت:در حال حاضر براساس پیش بینی‌های انجام شده نگرانی برای گوشت مرغ یخ زده نداریم زیرا به اندازه کافی موجود داریم و شرکت پشتیبانی دام هم اعلام کرده که به هر میزان نیاز باشد، مرغ منجمد موجود است و امیدواریم بتوانیم از هفته آینده با تزریق بازار جلوی افزایش قیمت را بگیریم.

جمعیت دام استان خراسان جنوبی در حال کاهش است
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در زمینه گوشت قرمز به دلیل اینکه دامداران ما 18 سال است با خشکسالی مواجه بوده ، جمعیت دام استان خراسان جنوبی در حال کاهش است .

مدرسی افزود: دامهای تولیدی در استان خراسان جنوبی در حال کاهش است اما این کاهش دام تاثیری برافزایش گوشت قرمز نداشته بلکه علت عمده آن این است که صنف قصابان روی کارمزد کشتار و ذبح دام حرف وحدیث دارند که برای آنها مقرون به صرفه نیست وباید درصد کارمزد آنها افزایش یابد.

اجازه ورود دام زنده از افغانستان را داریم
وی با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز بره 30 هزار تومان است، اظهار داشت: در حال حاضر ما محدودیتی در دام زنده به استان خراسان جنوبی نداریم و به قصابان اعلام کردیم که آمادگی دام زنده بره را داریم و حاضریم قرار داد بلند مدت داشته باشیم تا دام مورد نیاز از طریق تشکل ها وارد استان شود و صنف مواد پروتئینی هم در این راستا همکاری لازم را داشته باشد.

مدرسی با بیان اینکه محدودیتی در تامین دام زنده به استان نداریم، افزود: دام زنده امسال افزایش نداشته واستان خراسان جنوبی می‌شود گفت تنها استانی است که مجوز وارد کردن دام زنده از کشور افغانستان را دارد.
انتهای پیام/
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۰۳۴
کلمات کليدی: زنده ، دام زنده،استانی ،خراسان جنوبی ،دام ،گوشت ،گوشت قرمز ،