به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری مهر؛هادی اصلحی با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل تابستان در برخی از مناطق کشور اظهارکرد: خوشبختانه در شهرستان طبس تا کنون موردی از این بیماری در جمعیت دامی شناسایی نشده است.
وی بیان کرد: قصابان سطح شهرستان ماهانه یک جلسه کلاس آموزشی دارند که بصورت حضوری کارشناسان ما آموزش های لازم را به آن ها می دهند.
معاون شبکه دامپزشکی طبس در خصوص تجهیز کشتارگاه طبس به پیش سرد افزود: پیش سرد کن توسط شهرداری تهیه شده است و بزودی فعال خواهد شد.
اصلحی در پاسخ به این سوال که چرا طبق آئین نامه ی محیط زیست تا کنون کشتارگاه طبس به خارج از شهر انتقال داده نشده است، گفت:اقدامات اولیه برای این کار انجام شده و مکان آن نیز مشخص شده است.
وی ادامه داد: اجرای این پروژه امر مستلزم وجود بودجه قابل توجهی است که همکاری فرمانداری، شهرداری و برخی نهاد های دیگر را می طلبد.
مسئول بهداشت محیط شهرستان طبس گفت: تب خونریزی دهنده به دلیل اینکه نخستین بار در منطقه ای به نام کریمه رخ داد، به تب کریمه مشهورشد.
سید حمید متولیان سجادی با بیان اینکه این بیماری بین انسان و دام مشترک است، ادامه داد: در بحث موارد انسانی، مرکز بهداشت با دادن آموزش های لازم و اقدامات مناسب از وقوع آن پیشگیری می کند.
وی ادامه داد: مراقبت های لازم برای جلوگیری از بروز، شیوع و گسترش این بیماری انجام گرفته و تاکنون موردی از بروز بیماری انسانی نداشته ایم.
به گفته وی در سه سال پیش یک نفرمبتلا به این بیماری در این شهرستان داشته ایم که متاسفانه به فوت منجر شد.
مسئول بهداشت محیط شهرستان طبس با اشاره به مراقبت های انسانی گفت: در این زمینه آموزش هایی به قصاب ها و خانواده داده می شود و به آنان اعلام کرده ایم تا از طریق مراکز خدمات جامع سلامت پیگیری های لازم را به عمل بیاورند.
وی با اشاره به توصیه های بهداشتی به مردم شهرستان افزود: گوشتی که خریداری می شود حتما باید مُهر دامپزشکی داشته و تحت نظر دامپزشکی ذبح شده باشد.
متولیان سجادی گفت: شهروندان طبسی پس از خرید گوشت حتما آن را 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند تا اگر احیانا آلوده به ویروس باشد، با این روش آلودگی آن رفع شود.
وی با اشاره به نبود پیش سرد کن در کشتارگاه های طبس گفت: برای پیشگیری از بروز بیماری های مشترک انسان و دام در جلسات کارگروه سلامت پیگیر نصب هر چه سریعتر پیش سرد کن بودیم.
متولیان سجادی بیان داشت: بخش اعظم پیگیری ها بدلیل حفظ سلامت گوشت و جلوگیری از انتقال بسیاری از بیماری ها که تب کریمه یک نمونه از آن است، به دامپزشکی مربوط است.