به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ حجتالاسلام و المسلمین محمدهادی شهاب با اشاره اینکه امام(ره) اخلاق را با مدیریت گره زده بود، گفت: امام(ره) همواره به کسانی که در انقلاب دخیل بودند و مسئولیتی داشتند را به یک نکته توجه میدادند و آن این بود که خودمان را کارهای حساب نکنیم.
شهاب اظهار کرد: امام خمینی اجازه نمیدادند که منیت انسانها سرباز کند چرا که انسان زمانی به رشد اخلاقی و معرفتی میرسد که از تکبر و منیت فاصله بگیرد و حتی مراقب بودند این مسئله در مورد خودشان نیز بروز پیدا نکند.
وی بیان کرد: در همین راستا بود که وقتی فخرالدین حجازی در سخنانی از امام تجلیلی کرد که البته زبان حال مردم بود، امام(ره) تذکر داده و برخورد کردند چرا که نمیخواستند خودشان دچار منیتهای دنیوی شوند.
مدیرگروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند با بیان اینکه امام(ره) پادزهر مقابله به منیت را داشتند، ادامه داد: در یک دیدار غیر رسمی که امام(ره) با مسئولان نظام داشتند، خطاب به آنها گفتند من نه برای خود و نه شما چیزی قائل نیستم.
شهاب افزود: امام خمینی واقعا پدر جامعه ما بود و بنابرین طوری رفتار نمیکرد که یک گروه احساس نزدیکتری به ایشان نسبت به دیگران داشته باشد و یا گروهی در درون نظام را از خود طرد کند که البته این گونه رفتار کردن ظرفیت بالایی را می طلبد.
وی ادامه داد: در عین حال هر گاه گروههایی درون جامعه اشتباهاتی داشتند به آنان گوشزد میکرد و در حقیقت رفتار ایشان به گونهای بود که افراد هم رأفت پدری امام را حس میکردند و هم مراقب بودند تا مورد تذکر ایشان واقع نشود
مدیرگروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند افزود: البته امام(ره) در بسیاری از مواقع روشن و واضح اندیشههایی را طرد میکرد و مراقب بود وارد فرهنگ جامعه نشوند که نمونه آن تحجرگرایی و ظاهرگرایی بود.
شهاب گفت: امام(ره) در نامهای گفت که چه خون دلهایی از دست ظاهرگرایان خورده است و فرمود در زمانی از کاسهای که مصطفی من از آن آب میخورد، آب نمی نوشیدند چون من به فلسفه معتقد بودم.
وی اظهار کرد: این رفتار امام(ره) به این مسئله برمیگردد که ایشان در عین اینکه یک فقیه بود یک عارف کامل نیز بودند که از ظاهر عبور کرده و به باطن رسیدند و میدانستند سطحینگری چه آسیبهایی را به همراه دارد.
مدیرگروه فلسفه و معارف اسلامی دانشگاه بیرجند بیان کرد: امام(ره) کسی نبود که تنها یک دید فقهی و ظاهری داشته باشد، بلکه یک نگاه عمیق داشت.
شهاب با اشاره به اینکه جمهوری بودن نظام میراث امام(ره) است که نباید به سادگی از آن عبور کرد، یادآور شد: مردم در 12 فروردین 58 به جمهوری اسلامی رأی دادند و از این منظر در نظامی که امام(ره) پایریزی کرد همراهی و نظر مردم از اهمیت بسیاری برخوردار است و نباید تشریفاتی و سطحی به آن نگاه کرد.
کلمات کليدی: امام(ره)، امام،سطحینگری ،باطن ،عارف ،فقیه ،فلسفه ،شهاب ،فخرالدین حجازی،