مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس:
۸ هزار تن انواع محصولات جالیزی در شهرستان طبس برداشت میشود
16 خرداد 1396 ساعت 14:01
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس با اشاره به برداشت محصولات جالیزی از سطح ۳۵۸ هکتار مزارع این شهرستان خبرداد و گفت: پیشبینی میشود از این سطح بیش از ۸ هزار تن انواع محصولات جالیزی برداشت شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری تسنیم؛ داوود بخشایی اظهار داشت: برداشت محصولات جالیزی در استان خراسان جنوبی شامل خربزه، طالبی، هندوانه، خیار و کدو از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز شده است.
وی افزود: ارقام جالیزی کشت شده شامل خربزه خاتونی هورسان، ارگون، محلی، هندوانه نیاگارا، رزن سیت، اچ ای دی، تیل مگسی و طالبی محلی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس گفت: کشت محصولات جالیزی در این شهرستان به 3 روش کشت مالچ پلاستیک، کشت در فضای باز و استفاده از نشاء انجام میشود.
وی گفت: کشت زیر پلاستیک به دلیل حفظ رطوبت، کنترل علفهای هرز و زودرسی محصول با وجود هزینه بالاتری که نسبت به دیگر روشهای کشت دارد از سوی کشاورزان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
بخشایی، خدمات ارائه شده به کشاورزان جالیزکار این شهرستان را توزیع انواع نهادههای کشاورزی و نظارت فنی بر مزارع جالیز برای مبارزه به موقع با آفات و بیماریها از طریق کارشناسان خرید خدمات گیاه پزشکی اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه خربزه طبس زودتر از دیگر نقاط استان به عمل میآید از این نظر به دلیل درآمدزا بودن از جایگاه خاصی در شهرستان برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس با بیان اینکه 15 صندوق در طرح مشارکت با صندوق کارآفرینی امید وام 150 میلیون ریالی دریافت کردند گفت: در صندوقهای خرد زنان روستایی شهرستان نیز 835 نفر عضو هستند و 3 میلیارد و 400 میلیون ریال سرمایه 20 صندوق است.
وی از بازدید آموزشی ترویجی تعدادی از اعضای صندوقهای اعتباری خرد زنان روستایی طبس از فعالیتهای تولیدی زنان روستایی بخش مود سربیشه خبر داد و گفت: در این برنامه تعدادی از زنان روستایی شهرستان از فعالیتهای شرکت تعاونی زنان روستایی الزهراء(س) مود در مشاغلی مانند تولید شیرینی خانگی، بستهبندی محصولات زراعی، باغی، دامی، صنایع تبدیلی محصولات زراعی و باغی و کارگاه پارچه بافی بازدید کردند.
بخشایی تصریح کرد: توانمندسازی جامعه محلی از طریق ایجاد بستههای مناسب برای مشارکت جمعی زنان در قالب گروههای اعتباری پس انداز، توجه و تمرکز بر گروههای کم درآمد زنان روستایی، افزایش ضریب دسترسی زنان روستایی کم درآمد به تسهیلات اعتباری، افزایش درآمد خانوارهای کم درآمد از طریق وامهای کوچک برای انجام فعالیتهای درآمدزا، بخشی از اهداف تشکیل صندوقهای خرد زنان روستایی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس اظهار داشت: ارتقاء مهارتهای فردی و اجتماعی زنان روستایی از طریق برنامه آموزشی، توانمندسازی زنان روستایی در انجام کارگروهی، تجهیز پس انداز خانوارهای روستایی در جهت تامین مالی فعالیتهای درآمدزا، برنامهریزی برای اجرای پروژههایی که مبتنی بر ظرفیت و امکانات و شرایط منطقه باشد و توسعه اشتغال و تثبیت مشاغل دارای بحران مالی از دیگر اهداف تشکیل صندوقهای خرد زنان روستایی است.
کد مطلب: 6343