سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۲۸
اما و اگرهای خانه مطبوعات خراسان جنوبی پایان ندارد؛

به نام خبرنگاران به کام کارمندان/ بی انصافی هایی در قاب قانون

-کارنامه ناموفق خانه مطبوعات خراسان جنوبی همیشه اما و اگرهایی را داشته که پایانی بر آن نبوده و این بار حضور چهره های غیر رسانه ای در ترکیب هیئت مدیره مورد انتقاد اهالی رسانه استان است.
به نام خبرنگاران به کام کارمندان/ بی انصافی هایی در قاب قانون
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری مهر؛ خانه مطبوعات به عنوان یک واحد صنفی در عرصه مطبوعات ظرفیت خدمت فراوانی به اهالی رسانه را داشته و دارد. در استان خراسان جنوبی هر بار که به هنگامه انتخابات خانه مطبوعات نزدیک می‌شویم برخی از انتقادهای اهالی رسانه از گوشه و کنار در خصوص عملکرد و نحوه برگزاری انتخابات خانه مطبوعات به گوش می‌رسد.

خبرنگاران استان تا به امروز گلایه مند از عملکرد خانه‌ای هستند که به نام آنها بنا نهاده شده اما خبرنگارنماها اعضای اصلی این خانه می‌توانند باشند و سهم خودشان از این حضور جز یک عضو افتخاری هیچ شده است.

امروز خبرنگار جماعت برای عضویت در تشکلی چون خانه مطبوعات که بنام وی شکل گرفته و قرار است از حقوق وی حمایت کند، عاجز مانده است چرا که حضورش برای رأی دادن به افرادی که می‌خواهند مدافع حقوقشان باشد به بیمه گره خورده است بیمه‌ای که شاید قاطعانه بتوان گفت ۹۰ درصد خبرنگاران حاضر در میدان اصلی خبر از آن محروم هستند.

این انتقاد از سوی بسیاری از خبرنگاران خراسان جنوبی مطرح می‌شود که چقدر از ظرفیت مهم خانه مطبوعات برای مطبوعاتی‌ها استفاده شده است؟ انتخابات این مجموعه و اعضای آن چقدر مورد قبول اهالی رسانه استان است.

وقتی خبرنگاران واقعی فراموش می‌شوند
سردبیر خبرگزاری ایسنا و ایکنا با بیان اینکه خانه مطبوعات استان برای خبرنگاران مکان  ناشناخته‌ای است، گفت: این تشکل می‌توانست با برنامه‌های منسجم و نشست‌های تخصصی به دغدغه و حرف خبرنگاران گوش دهد.
سپیده قلندری با اشاره به اینکه خانه مطبوعات استان بسیاری از خبرنگاران واقعی رافراموش کرده است، گفت: هیچ گاه خبرنگاران موفق و با سابقه‌ای که می‌توانستند ارائه نظر کنند در این تشکل دیده نشدند و از نظرات نخبگان این حوزه استفاده‌ای نشد.

وی با بیان اینکه در مدت هشت سال فعالیت خبری‌ام در استان فعالیت شاخصی از سوی خانه مطبوعات را شاهد نبوده‌ام، عنوان کرد: از آموزش‌های خبری، سفرهای علمی، نشست‌های تخصصی برای رفع مشکلات اصلی خبرنگاران در طول این سال‌ها خبری نبوده است.

بی انصافی‌هایی در قاب قانون
سردبیر خبرگزاری ایسنا و ایکنا در خراسان جنوبی با اشاره به انتخابات اخیر خانه مطبوعات هم گفت: درانتخابات خانه مطبوعات خیلی بی انصافی‌ها در قالب قانون را شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه بسیاری از خبرنگاران واقعی و با سابقه در این دوره از انتخابات به دلیل عدم برخورداری از بیمه نتوانستند حق رأی داشته باشند، گفت: درخبرگزاری ها تنها مدیر یا سردبیرتوانستند رأی دهند و درحالی که خبرنگاران با بیش از هفت سال سابقه جزو اعضای افتخاری بودند وحق رأی نداشتند.
بسیاری از خبرنگاران واقعی و با سابقه در این دوره از انتخابات به دلیل عدم برخورداری از بیمه نتوانستند حق رأی داشته باشندوی با بیان اینکه خانه مطبوعات باید توسط خبرنگاران واقعی این عرصه که با مشکلات و درد جامعه خبری استان آشنا هستند اداره شود، گفت: در انتخابات الکترونیک شاهد حضور کارمندان اداراتی با عنوان خبرنگاران بودیم که به واسطه داشتن بیمه برای بالا رفتن ارای کاندیداهایی خاص از سوی برخی نشریات نامشان در لیست اعضای مستقیم خانه مطبوعات بود.
 خانه مطبوعات هیچ گاه گزارش عملکرد ارائه نکرده است
وی نبود نظارت بر عملکرد خانه مطبوعات استان را یکی از مشکلات اساسی دانست و ادامه داد: هرگز شاهد ارائه گزارش خانه مطبوعات دراستان نبودیم.

وی گفت: در استان متولی خاصی برای حمایت از خبرنگاران وجود ندارد و نه خانه مطبوعاتی وجود دارد که این موضوع را پیگیری کند و نه نهادهای فرهنگی خود را درگیر مشکلات خبرنگاران می‌کنند.

وی بیان داشت: از خانه مطبوعات انتظار می‌رود با برگزاری نشست‌های ماهانه یا هر دوهفته یک بار با تمامی اهالی رسانه به تفکیک شهرستان، برای دریافت نظرات و پیشنهادات اهالی رسانه که یک سال زحمت تهیه اخبار، پوشش خبری و پاسخگویی به مطالبات مردم را می‌کشند، دعوت به عمل آورد که هیچ گاه این اقدام نشده حتی برنامه خاصی برای روز خبرنگارهم که کمترین خواسته خبرنگاران می‌تواند باشد را شاهد نبوده‌ایم.

منافع خانه مطبوعات برای دولتی‌ها
مهدی کاظمی خبرنگار روزنامه بیان کرد: شاهد حضور افرادی در خانه مطبوعات  هستیم که سابقه چندانی در فعالیت حرفه‌ای خبرنگاری ندارند.

وی با ابراز گلایه از عدم ارائه گزارش عملکرد از سوی مدیران قبلی خانه مطبوعات استان گفت: برخی در این انتخابات به دنبال منافعی شخصی هستند و جای سؤال است که مگر چه منافعی است که کارکنان دولت خانه مطبوعات احاطه کردند.

 وی بیان داشت: از برخی اعضای فعلی خانه مطبوعات باید پرسید در کدامین جلسات خبری و پوششی حضور داشته و سابقه خبری آنها چیست که به عنوان نماینده خبرنگاران در خانه مطبوعات حضور پیدا کرده‌اند؟

دلسوز واقعی نداریم
یکی از خبرنگاران استان که نخواست نامش فاش شود، با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر متاسفانه هیچ فعالیت شاخصی در راستای رفع مشکلات خبرنگاران استان، از سوی خانه مطبوعات مشاهده نکرده‌ایم، افزود: متاسفانه حضور عده‌ای در هیئت مدیره خانه مطبوعات که خود دارای چندین منصب و شغل هستند در این طول این سالها موجب شده است که دلسوز واقعی برای خبرنگاران در این خانه نداشته باشیم.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین ملاک‌های انتخاب کارگزاران در حکومت اسلامی به نظر امام علی (ع) افزون بر ویژگی‌های فردی و کمالات نفسانی، داشتن تخصص و مهارت لازم در انجام وظیفه مربوطه است. یعنی کارگزار بر اثر برخورداری از علم و دانش مورد نیاز در حوزه کاری خود، بتواند مأموریت محوله را به بهترین وجه به سرانجام برساند.

وی با اشاره به توصیه امام علی (ع) به مالک «ای مالک! از افراد با تجربه و با حیا از خانواده‌های پاک و شایسته و با سابقه در اسلام برای اداره کشور استفاده کنی.»، تصریح کرد: متاسفانه در انتخابات این دور خانه مطبوعاتی، افرادی را در لیست تأیید شدگان اصلی مشاهده کردیم که با قاطعیت می‌توان گفت حتی یک روز خود را در این حرفه سخت سپری نکرده‌اند.

وی با گلایه از مدیران مسئولی که با کنار گذاشتن خبرنگاران اصلی خود، جمعی از کارمندان را که مشکل بیمه نداشتند، در لیست خود معرفی کردند، ادامه داد: تمامی افرادی که دانسته و یا نادانسته به این وادی (انتخابات خانه مطبوعات) قدم گذاشته‌اند بدانند که در مقابل تک تک خبرنگاران باید هم در این دنیا و هم در آخرت پاسخگو باشند و در واقع تصدی این مسئولیت » حق الناس» محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: خانه مطبوعات خراسان جنوبی در ۱۰ خرداد امسال گزارش عملکرد و حساب‌های خود را منتشر کرد و در این لیست هزینه اجازه محل را ۱۰ میلیون ریال ذکر کرده است درحالی که خانه مطبوعات در طول این سالها یا در دفتر روزنامه وزین آوای خراسان جنوبی و یا با نظر مساعد و حمایت قاطعانه محبی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی چندین ماه است که یک اتاق در این اداره کل دارند.
وی یادآور شد: همچنین در این لیست مبلغ ۲۰ میلیون ریال برای هزینه‌های جاری (اینترنت، تلفن، سایت و ...) ذکر شده است در صورتی که اکثر قریب به اتفاق خبرنگاران استان می‌توانند شهادت بدهند که بیشتر پیگیری‌های امورات خانه مطبوعات توسط خانم نخعی کارشناس مطبوعات اداره کل فرهنگ و ارشاد استان انجام شده است.
وی خواستار شفاف سازی این گزارش عملکرد و حساب‌ها شد.

کوتاهی ارشاد در بررسی سوابق حرفه ای کاندیداها
یک پیشکسوت رسانه ای با انتقاد از تایید برخی کاندیدا های که سابقه فعالیت در حوزه  رسانه را ندارند ،اظهارکرد: برخی افراد در دور جدید به عنوان مدیر مسئول معرفی شدند و رای برای خود جذب کردند که فعالیت رسانه ای از آنها و رسانه اعلام شده از سوی آنها در استان نمی بینیم.

 احمد حیدری با بیان اینکه بیمه خبرنگاری و رسانه ای به عنوان شاخصی برای پالایش خبرنگاران از خبرنگار نماها در اساسنامه دور جدید مطرح شد، گفت: امیدوار بودیم با این فیلتر در خانه مطبوعات دیگر شاهد افراد غیر رسانه ای به عنوان فعالان این عرصه نباشیم اما متاسفانه کارنامه افرادی که خود را به عنوان خبرنگار معرفی کردند از سوی ارشاد بررسی نشد.

 وی با ابراز گلایه مندی از اینکه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان متولی برگزاری این انتخابات سوابق حرفه ای افراد را برای شرکت در انتخابات بررسی نکرده است، گفت: متاسفانه تصور ما در برگزاری این دور از انتخابات فقط ارائه کارنامه از سوی ارشاد برای برگزاری انتخابات بود.

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان متولی برگزاری این انتخابات سوابق حرفه ای افراد را برای شرکت در انتخابات بررسی نکرده استوی با بیان اینکه در قانون صراحتا ذکر شده برای انتخاب هیئت مدیره خانه مطبوعات باید حداقل چهار کاندیدا از مدیران مسئول ، شش کاندیدا در بخش روزنامه نگاران و خبرنگاران، دو کاندیدای نمایندگی خبرگزاری ها، دو کاندیدای نمایندگی روزنامه های سراسری و چهار کاندیدای بازرس برای برگزاری انتخابات شرکت می کردند، گفت: در بخش نمایندگی روزنامه های سراسری فقط یک کاندیدا حضور داشت و باید گفت رقابتی در کار نبوده و همان شخص به ترکیب هیئت مدیره راه یافته است.

حیدری با اشاره به اینکه طبق قانون باید دو کاندیدا در این بخش می داشتیم، گفت: کاش حداقل های قانون برای برگزاری این انتخابات رعایت می شد.

وی در پاسخ به این سوال که شما چرا برای حضور در ترکیب هیئت مدیره خانه مطبوعات اعلام حضور نکردید و به عنوان کاندیدا ثبت نام نداشته اید، گفت: حضور مان در دورهای گذشته موجب شرمندگی در برابر جامعه خبری شد و به دلیل نبود وحدت بیشتر حاشیه ها را شاهد بودیم تا اینکه خروجی مثبتی به نفع خبرنگاران داشته باشیم.

خانه مطبوعات غیررسانه ای‌ها
مدیرمسئول پایگاه خبری بیرجند رسا در خصوص انتخابات اخیر خانه مطبوعات اظهارکرد: زمان رأی گیری  چندین بار تغییر کرد و اطلاع رسانی برای روز انتخابات درست و دقیق نبود.

محسن نوفرستی گفت: خبرنگاران و اهالی رسانه که هر روز به عنوان خبرنگار در رسانه خود تلاش می‌کنند به دلیل عدم برخورداری از بیمه نمی‌توانستند عضو اصلی خانه مطبوعات باشند و رأی بدهند و این تأسف بار است.
وی تصریح کرد: افرادی در لیست کاندیداتوری خبرنگاران بودن که اصلاً یک روز خبرنگار نبوده‌اند ولی اسم آنان به عنوان خبرنگار رد شده بود.

نوفرستی افزود: نحوه رأی گیری برای مسائل مهم هیچ کجای دنیا به صورت الکترونیکی نیست چرا که صحت درست بودن یا نبودن را نمی‌توان ثابت کرد و معلوم نیست حقیقت دارد یا نه؟؟
وی گفت: وقتی خبرنگار واقعی قدرت رأی دادن ندارد، یعنی معلوم است که آخرش خانه مطبوعات غیر رسانه‌ای یا خانوادگی می‌شود.

خبرنگار روزنامه امروز اظهارکرد: خانه مطبوعات باید یکی از ارگان های قوی و با پتانسیل بالا در  جهت رشد فرهنگی رسانه های استان و البته پیشرفت هر منطقه ای به لحاظ سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی وهنری باشد.
سنائی اضافه کرد: مگر نه این است که چارت تشکیلاتی خانه مطبوعات باید براساس فرمتی ک از طرف وزارتخانه تعیین می‌شود رقم بخورد اما ایا براستی افرادی که حایز اکثریت ارا و منتخبین مجموعه شدن سنخیتی نسبت به چارت تشکیلاتی دارند یا خیر؟

وی ادامه داد: تاکنون حداقل در این حدود دوسالی ک من بعنوان خبرنگار فعالیت داشته ام نامی از خانه مطبوعات و فعالیت‌ها، برنامه‌ها و عملکرد آن به گوشم نخورده است.

وی بیان کرد: ما انتظار داریم با وجود فعالیت رسانه های مکتوب، سایت های خبری، پایگاه های تحلیلی که باتوجه به جمعیت استان امار نسبتا بالایی را تشکیل داده در جهت پیشبرد اهداف خانه مطبوعات استفاده شود.
وی با بیان اینکه برخی دراستان از عدم اتحاد هماهنگی و همدلی بین مجموعه های رسانه ای استان وخبرنگاران را مطرح می‌کنند و این را بهانه ای کرده‌اند برای عدم رشد اطلاع رسانی و ارتباطات اجتماعی، گفت: چنانچه فعالیت‌ها ساماندهی شده باشد دلیلی برعدم اتحاد وجود ندارد.

وی ضمن تبریک به منتخبین جدید خانه مطبوعات بیان داشت: علی رغم اینکه افراد از یک رسانه مکتوب خاص استان هستند تقاضا دارم یک سویه به این موضوع نگاه نکنند و از پتانسیل همه مجموعه‌ها استفاده شود.
سنائی گفت: مسئولان نسبت به خبرنگاران این قلب تپنده هر مجموعه دیدگاهی فراجناحی و متناسب با شان هر منطقه و استان نسبت به گذشته داشته باشند تا موفقیت های خوبی در این زمینه حاصل شود.

آزموده را آزمودن خطاست
زهرا مهرور خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: خانه مطبوعات ضرورت و اهمیت بالایی  دارد چرا که در خانه مطبوعات باید به تمام مشکلات صنفی مطبوعات توجه شود و محل امنی برای پیگیری خواسته‌های به حق این قشر باشد.
وی ادامه داد: خانه مطبوعات را اولین بار چندسال پیش وقتی شناختم که اعلام کردند دوره آموزشی قرار است برای خبرنگاران برگزار کنند و هرچند آن سال هزینه‌ای هم برای این دوره دریافت شد اما هیچ وقت خبری از برگزاری دوره آموزشی نشد.

وی بیان کرد: دومین بار هم خانه مطبوعات و اعضای آن را پارسال موقعی زیارت کردم که از اصحاب رسانه دعوت شد تا اساسنامه جدید این تشکل را در نشست مجمع عمومی به رأی بگذارند و تصویب کنند.

مهرور افزود: متاسفانه چند روز پیش انتخابات هیات مدیره خانه مطبوعات برگزار شد اما چه فایده که بسیاری از خبرنگاران که سال‌ها در این عرصه خدمت می‌کنند به دلیل بیمه نبودن حتی حق رأی نداشتند.

وی با بیان اینکه ترکیب هیئت مدیره جدیدخانه مطبوعات استان تقریباً همان ترکیب قبلی است، گفت: انتظار داریم بیشتر از گذشته وقت خود را برای رفع مشکلات فعالان رسانه‌ای صرف کنند و هدف آنان از ورود به این تشکیلات تنها خدمت به عرصه رسانه باشد.

وی با بیان اینکه متاسفانه امروز همه به فکر منافع و کسب رزومه و عناوین برای خودشان هستند تا خدمت برای جامعه خبری گفت: خبرنگاران امیدی به آینده ندارند چرا که می‌دانند آزموده را آزمودن خطاست.

اعظم انصاری خبرنگار خبرگزاری تسنیم هم ضمن گلایه از نداشتن حق رأی توسط  خبرنگاران واقعی گفت: اگر روند خانه مطبوعات مانند دوره‌های قبل باشد مطمئناً هیچ توفیقی به نفع خبرنگار در آن به دست نخواهد آمد.
وی گفت: خانه مطبوعات بیمه، امکانات رفاهی، مسکن، امنیت شغلی خبرنگاران را پیگیری کنند و برگزاری دوره‌های خبرنگاری حرفه‌ای با حضور اساتید مجرب کشوری مورد توجه قرار گیرد.
 وی خواستار ارائه عملکرد خانه مطبوعات شد و بیان داشت: عملکرد مالی خانه مطبوعات و هزینه کرد اعتبارات نیز باید شفاف سازی شود.

امتناع مدیرعامل از ارائه گزارش عملکرد
مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی  از پاسخگویی نسبت به عملکرد خانه مطبوعات امتناع  کرده و گفت: ارائه آمار عملکرد در جلسه تودیع و معارفه بیان خواهد شد.

لر در پاسخ به طرح سوالی با عنوان «دریافت سالانه شش میلیون تومان حقوق از خانه مطبوعات در ازای کدام عملکرد بوده است؟» اظهار کرد: دریافت حقوقی با مبلغ ۵۰۰ هزار تومان در ماه عدد زیادی نیست!

وی ادامه داد: حقوق مدیرعامل را هئیت مدیره خانه مطبوعات تعیین می‌کند و افراد ناآگاه پیرامون آن به بحث می‌پردازند.
از بین ۳۰۰ خبرنگار استان، تنها ۸۷ نفر شرایط رأی را داشته‌اندلر در پاسخ به سومین سؤال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه «چرا خبرنگاران واقعی  نمی‌توانند عضو اصلی خانه مطبوعات باشند و عده‌ای کارمندان دولتی که فعالیت زیادی در حوزه خبری ندارند، حق رأی در انتخابات را دارند؟»، گفت: خبرنگار واقعی باید دارای بیمه و سابقه خبرنگاری باشد.

مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی ادامه داد: از بین ۳۰۰ خبرنگار استان، تنها ۸۷ نفر شرایط رأی را داشته‌اند.
وی بیان کرد: طبق دستورالعمل، هر کسی مانند کارکنان می‌تواند خبرنگار باشد و حق خبرنگاران جایی ضایع می‌شود که رسانه آنها برایشان اقدامی نمی‌کند.

لر اظهار کرد: خانه مطبوعات تنها می‌تواند درد دل خبرنگاران را گوش داده و در قالب گزارش به بالا ارجاع بدهد و کاری دیگر از دستمان برنمی آید.

مدیرعامل خانه مطبوعات خراسان جنوبی با اشاره به مشکل بیمه‌ای خبرنگاران بیان کرد: وقتی رسانه‌ای که خبرنگار در آن همکاری می‌کند توان بیمه کردن نیروهایش را ندارند، خانه مطبوعات نمی‌تواند اقدامی انجام دهد.

با کمال تأسف و ضمن احترام ویژه به اعضای «طویل الخدمت!» خانه مطبوعات استان باید گفت: «این خانه از پای بست ویران است» و به دلایل مختلف هیچ خروجی چشمگیر و موفقی نداشته است.

اما جای سؤال و تأمل است کدام مسئله باعث اصرار برخی افراد برای حضوری طولانی در این فضا شده است. مگر می‌شود در سخنان خود و در جمع ناله کنیم که کاش زودتر این مسئولیت از ما سلب شود اما همچنان برای بقا در این مسئولیتها تلاش کنیم؟ ضمن احترام چند باره به این مجموعه و حرمت شخص به شخص آنان، در کل می‌توان گفت که برخی از این اعضا هرگز نماینده واقعی مطبوعات خراسان جنوبی نبوده‌اند.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۳۶۱
کلمات کليدی: آموزشی ،خانه مطبوعات،شبستان ،مطبوعات ،انتظار ،خانوادگی ،نوفرستی ، بیرجند رسا