چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۰
محمدی‌عراقی:

شورای عالی انقلاب فرهنگی در بررسی سند ۲۰۳۰ تاخیر داشته است/ رهبری حق دارند شورا را مورد عتاب قرار دهند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سند ۲۰۳۰ انتظار یک تحول در تعلیم و تربیت کشور را بر عهده دارد، گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در بررسی این سند تاخیر داشته است.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در بررسی سند ۲۰۳۰ تاخیر داشته است/ رهبری حق دارند شورا را مورد عتاب قرار دهند
 
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری دانشجو؛ حجت‌الاسلام محمود محمدی‌‌عراقی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری در رابطه با سند ۲۰۳۰ گفت: در وصیت‌نامه امام خمینی(ره) فقط ۲ موضوع تکرار شده و آن هم مسئله تعلیم و تربیت است که نشان‌دهنده اهمیت این موضوع بوده و سند ۲۰۳۰ نیز به اندازه‌ای اهمیت دارد که مقام معظم رهبری شخصا به آن ورود کرده‌اند.
 
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما در مجمع تشخیص مصلحت یکی از دستور کارهایمان بررسی توافقنامه‌ها با کشورهای دیگر است. ولی اهمیت سند ۲۰۳۰ به دلیل اهمیت موضوع آن است زیرا در حقیقت این سند انتظار یک تحول در تعلیم و تربیت ما را دارد که در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاخیر داشته است.
 
وی ادامه داد: از ابلاغ سند ۲۰۳۰ از سوی معاون اول رئیس‌جمهور به دستگاه‌ها بیش از یک سال و نیم می‌گذرد و این سند به تازگی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است، مقام معظم رهبری حق دارند که شورا را مورد عتاب قرار دهند زیرا با تاخیر به موضوع وارد شده‌ایم و هنوز هم به نتیجه نرسیده‌ایم.
 
محمدی‌عراقی گفت: موضوع سند ۲۰۳۰ فراتر از مسئله کلمات و عباراتی مانند تساوی جنسیتی و این مسائل است. مهمتر از اینها آن است که ما ببینیم نظام آموزش و پرورش یا تعلیم و تربیت بر اساس چه اصول و مبانی و تفکری باید برنامه‌ریزی شود.
 
وی ادامه داد: طبیعتا کشورهایی در یونسکو حرفی برای گفتن دارند که دارای تمدن فرهنگی غنی باشند. بنابراین کشور ما در یونسکو یک سر و گردن بالاتر از کشورهای غربی است و در زمینه این سند باید ببینیم مبنای فکری آن چیست.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: در حال حاضر ۲ نظام تربیتی وجود دارد که یک نظام سکولار و لیبرال نامیده می‌شود و دیگری نظام تربیت دینی مبتنی بر خداپرستی است. به طوریکه ما اعتقاد داریم پیامبرانمان هم معلم بودند و کلاس درس را با نام خدا آغاز می‌کنیم ولی این مسئله با نظام سکولار سازگار نیست و چه بسا آنها می‌گویند که این مسئله با حقوق بشر هم سازگاری ندارد.
 
وی در ادامه با اشاره به تصویب و ابلاغ سند تحول آموزش و پرورش عنوان کرد: با وجود سند تحول آموزش و پرورش، معاون اول رئیس‌جمهور سال گذشته سند ۲۰۳۰ را به دستگاه‌ها ابلاغ کرد و کارگروهی متشکل از یک ۲۱ عضو تشکیل دادند که در میان اعضا از نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی دعوت نشد.
 
وی ادامه داد: مگر در آموزش و پرورش ما تبعیض جنسیتی وجود دارد که حالا با پیروی از سند دیگری تبعیض را برداریم؟ مگر اکثریت خروجی دانشجویان ما دختران نیستند؟ مگر خانم‌ها در تدوین سند تحول آموزش و پرورش نقش نداشتند؟ مشکل ما این است که در تدوین کتب درسی و تربیت معلمان‌مان آنچنان که باید کارها را درست انجام نمی‌دهیم. به طوریکه حتی معلمان ما نیز نخستین منتقدان نظام تعلیم و تربیت هستند.
 
محمدی‌عراقی گفت: اینکه در سند ۲۰۳۰ مطالب خوبی هم وجود دارد منکر نمی‌شویم ولی این سند نقص دارد و مهم‌ترین نقص آن این است که اگر نگوییم نسبت به موازین ما مغایرت دارد حداقل خنثی است.
 
وی عنوان کرد:‌ما نمی‌توانیم از ارزش‌هایی مانند خداباوری و ایمان که فرهنگ و اصول ماست صرف نظر کنیم اگر نام این کار آزادی است بگذارید بگویند ما مخالف آزادی هستیم. ولی در واقع ما معتقدیم که توحید عین آزادی است.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ما نباید در برابر ایسم‌های غربی خود را ببازیم، ما وارث تمدن چند هزار ساله ایران و اسلام هستیم ما پدران و مادرانی می‌بینیم که اگر احیانا خودشان اهل مذهب نیستند می‌خواهند فرزندشان در یک مدرسه مذهبی تعلیم ببیند. بنابراین کشورهای مسلمان می‌تواند نظام تعلیم و تربیت بر اساس موازین اسلامی داشته باشند.
 
وی گفت: عقلانیت عین دیانت ماست و ما افتخار می‌کنیم که در قرآن بیش از ۳۰۰ آیه در رابطه با تعلق آمده است.
 
وی گفت:‌تمام معلمان باید سند ۲۰۳۰ را مطالعه کرده و اجازه نقد داشته باشد، بی‌دقتی در رعایت قانون یکی از ایرادات این سند است. البته من تعبیر دور زدن قانون را نمی‌پسندم ولی شورای عالی انقلاب فرهنگی باید زودتر مطلع می‌شد تا موضوع را بررسی می‌کرد. چارچوب عمل سند ۲۰۳۰ باید با سند تحول آموزش و پرورش روشن شود و اگر منطبق نبود آن را نپذیریم.
 
وی افزود: می‌گویند برای سند ۲۰۳۰ بند تفحض وجود دارد، باید مشخص کنیم که کجاها تفحض داریم. ما اگر بخواهیم فرهنگ ایرانی اسلامی را دور بریزیم بی‌فرهنگ می‌شویم. مگر می‌توانیم حافظ و سعدی را دور بریزیم؟ البته در حال حاضر دانش‌آموزان زمانی که از دبیرستان خارج می‌شوند به خوبی این شاعران را نمی‌شناسند.
 
وی گفت: گفته بودند درس شهید فهمیده از کتاب‌ها حذف شده است که بعدا اعلام کردند از کتابی به کتاب دیگر منتقل شده بنابراین ما باید از روی علم قضاوت کنیم، ما باید با قدرت با سازمان‌های بین‌المللی گفت‌وگو کنیم ولی بدون انفعال عقاید خودمان را مطرح کنیم.
 
محمدی‌عراقی گفت: امیدواریم زحماتی که روی سند ۲۰۳۰ می‌کشند روی سند تحول انجام دهند، مشکلی ندارد که هر کجا علم خوبی داشته باشد ما یاد بگیریم حتی اگر ۲۰۳۰ هم بحث خوبی داشته باشد یاد می‌گیریم ولی باید ذیل اسناد و موازین خودمان از آن استفاده کنیم.
Share/Save/Bookmark
کد مطلب:۶۳۷۲
کلمات کليدی: سند ۲۰۳۰،محمدی‌عراقی، شهید فهمیده ،تفحض ،فرهنگ ایرانی،سند تحول آموزش و پرورش