آیت‌الله مکارم شیرازی:

نهایت کارمزد وام ۴ درصد است نه ۲۴ درصد/ برای خودشان کلاه شرعی درست کرده‌اند

18 خرداد 1396 ساعت 14:50

یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه متأسفانه امروزه در بانک‌ها کلاه شرعی فراوان است گفت: این در حالی که اسلام درست کردن کلاه شرعی را ممنوع کرده است.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خراسان تایم به نقل از خبرگزاری دانشجو؛ آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی در برنامه چشمه معرفت که چهارشنبه شب از شبکه سه سیما پخش شد با اشاره به راه‌های پیشگیری از گناه اظهار کرد: یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به گناه، پرهیز از «کلاه شرعی» است، برخی‌ها کلاه شرعی درست می‌کنند، یعنی صورت قضیه را شرعی می‌کنند ولی واقع قضیه نامشروع است.
 
وی ادامه داد: کلاه شرعی که برخی‌ها درست می‌کنند سبب می‌شود گناه در نظر فرد کوچک شود، اسلام همگان را از انجام این کار منع کرده است.
 
این مرجع تقلید بیان کرد: در سوره اعراف آمده است که جمعی از بنی‌اسراییل در ساحل دریایی زندگی می‌کردند، روز شنبه که روز تعطیل کسب و کار آنان بود دستور داده شده بود که آنان در این روز ماهی صید نکنند، گویا ماهی‌ها هم متوجه امنیت روز شنبه شده بودند و روز شنبه که می‌شد فراوان بر روی آب ظاهر می‌شدند. تعدادی از افراد این قوم گفتند نمی‌شود از این ماهی‌ها صرف نظر کرد پس یک کلاه شرعی درست می‌کنیم تا هم بتوان ماهی‌ها را صید کرد و هم اینکه گناهی برگردنمان نیفتد. باید در کنار دریا حوضچه‌های متعددی درست کنیم و روز شنبه راه این حوضچه‌ها را باز کنیم تا آب و ماهی وارد این حوضچه‌ها شود، عصر که ماهی‌ها قصد بازگشت دارند راه این حوضچه‌ها را می‌بندیم، در این صورت در روز شنبه ماهی صید نکرده‌ایم ولی روز یکشنبه که فرا رسید این ماهی‌ها را صید می‌کنیم؛ با این کلاه می‌خواستند خلاف دستور خداوند را انجام دهند و قانون خدا را دور زدند.
 
آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه درست کردن کلاه شرعی و دور زدن دستور الهی اکنون نیز زیاد در بین افراد وجود دارد اضافه کرد: رباخوارانیهستند که مثلا  1000 میلیون را به همراه یک قوطی کبریت به اسم قرض به فردی می‌دهند و می‌گویند ماه آینده دوازده میلیون برایمان بیاور؛ یعنی یک قوطی کبریت را دو میلیون قیمت‌گذاری می‌کنند در حالیکه چنین قیمتی اصلا درست نیست و این روش کلاه شرعی محسوب می‌شود که در اسلام ممنوع است.
 
وی با اشاره به سایر روش‌هایی که افراد برای ساخت کلاه شرعی بکار می‌برند گفت: مثلا بعضی از تولیدکنندگان روی کالای تولیدی‌ خود درج می‌کنند تولید ژاپن در حالیکه در داخل کشور تولید می‎‌شود، وقتی هم به آن‌ها تذکر داده می‌شود می‌گویند خب برخی از مواد آن از ژاپن وارد شده است و اینگونه کلاه شرعی درست می‌کنند تا حرام را برای خود حلال کنند.
 
این مرجع تقلید بیان کرد: متأسفانه در بانک‌های امروز کلاه شرعی فراوان است، یکی از آن‌ها این است که مثلا شخصی برای ازدواج وام می‌خواهد، به او گفته می‌شود برای ازدواج نمی‌توانیم به تو وام دهیم ولی وام خودرو را می‌‌توانی دریافت کنی در صورتی که فاکتور خرید خودرو بیاوری، پس برو یک فاکتور قلابی خرید خودرو بیاور تا وام به تو پرداخت شود در حالیکه فاکتورهای قلابی وام را حرام می‌کند.
 
آیت‌الله مکارم اذعان کرد: بر اساس محاسبات، نهایت کارمزد وام چهار درصد است در حالیکه در بعضی‌ بانک ها کارمزد 28 یا 24درصد دریافت می‌شود، اینگونه وام‌ها به ربا آلوده می‌شود و أثرش بر جامعه این می‌شود که رباخواری در جامعه گسترش می‌یابد.
 
وی ادامه داد: برخی از بانک‌ها ادعا می‌کنند که کارمزد چهار درصد می‌گیرند و این را قید می‌کنند که «البته سالانه چهار درصد کارمزد می‌گیرند» در این صورت اگر اقساط وامی پنج ساله باشد، اقساطی که در سال پنجم باید پرداخت شود سود آن 2000 درصد می‌شود؛ درحالیکه در صورتی کارمزد وامی چهار درصد محسوب می‌شود که تمام وام چهار درصد کارمزد داشته‌باشد، اسلام با این کلاه‌های شرعی مخالف است.


کد مطلب: 6415

آدرس مطلب: http://www.KhorasanTime.ir/fa/doc/report/6415/نهایت-کارمزد-وام-۴-درصد-نه-۲۴-خودشان-کلاه-شرعی-درست-کرده-اند

خراسان تایم
  http://www.KhorasanTime.ir